REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 16 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6854
14.4° Constanța Luni, 16 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6854
 

Silviu Coșa va demisiona din funcția de prefect la începutul lunii octombrie. Video

Silviu Coșa va demisiona din funcția de prefect la începutul lunii octombrie. Video

Mirela PASCAL 16 septembrie 2024 | 00:00 312

Candidatura lui Silviu Coșa, prefectul județului Constanța, la alegerile parlamentare este un lucru cert. Dat fiind faptul că a fost nominalizat pentru un loc în Parlamentul României, Coșa va trebui să-și dea demisia, în locul lui urmând să fie numit un alt prefect. Aflat în studioul Replica, Silviu Coșa a vorbit despre candidatura la parlamentare, dar și despre candidatul la prezidențiale, Nicolae Ciucă, care a fost validat duminică în Consiliul Național al PNL.

Silviu Cosa va demisiona din functia de prefect la inceputul lunii octombrie. Video

Silviu Coșa spune că a primit propunerea pentru a deschide lista de candidați PNL la Senat cu bucurie și recunoștință, acest aspect însemnând că ai săi colegi sunt mulțumiți de treaba pe care a făcut-o la Prefectura Constanța, și nu numai. „Propunerea am primit-o cu mândrie. Consider că este și meritul meu. Pe de altă parte, am primit-o cu recunoștință pentru că trebuie să manifești recunoștință vizavi de oameni, fie că e vorba de oameni din partid sau de votanți ulterior, oameni care consideră că ești potrivit pentru un post. Trăim într-o democrație reprezentativă și fiecare ales, fie că vorbim de consilieri locali, de parlamentari, de primari, reprezintă niște oameni în luarea deciziilor care privesc partea tuturor și din acest punct de vedere, faptul că cineva are încredere în tine să te voteze ca fiind potrivit să reprezinți în Parlamentul României, constănțenii, liberalii și așa mai departe, este un lucru foarte onorant”, spune Coșa.

Întrebat dacă îi va fi greu să se despartă de Constanța, Coșa a declarat: „Tatăl meu a fost inginer metalurg. Am trăit în vreo șase orașe, tot se plimba cu serviciul pe acolo. Pe de altă parte, activitatea mea a inclus întotdeauna și o parte de normare, de propuneri legislative, deci și dintr-un punct de vedere și din celălalt, este un job, trebuie să-mi fac jobul și nu plec nicăieri. Nu va fi absolut nicio problemă ca trei, patru zile pe săptămână să fiu plecat într-o altă localitate, nu plec din țară

Când își va da demisia Silviu Coșa din funcția de prefect!

Silviu Coșa urmează să-și dea demisia din funcția de prefect. „Este mai mult decât sigur faptul că trebuie să plec din funcția de prefect. Legislația prevede un termen de minimum 50 de zile înainte de data alegerilor în care trebuie să părăsesc această funcție. O voi face undeva pe la începutul lunii octombrie. Au fost patru ani oricum, a fost destul pentru un mandat de prefect, a fost destul. Nu știu în momentul de față să vă spun cine este sau cine va fi următorul. În mod normal, pe acest mandat, pe baza unui protocol de guvernare, stabilit încă din momentul în care Ciucă era premier, următorul perfect trebuie să fie tot de la Partidul Național Liberal”, a spus Coșa.

Silviu Cosa va demisiona din functia de prefect la inceputul lunii octombrie. Video

Cum vede Silviu Coșa tabloul politici după alegeri? „Trăim o frenezie a sondajelor în perioada aceasta. Fiecare încearcă să-și promoveze candidații cât de bine poate, folosind inclusiv instrumentul acesta al sondajelor. Cel mai important sondaj de opinie avut loc pe la începutul lunii iunie, au fost atunci câteva milioane de români care au votat și din punctul ăsta de vedere, lucrurile au fost foarte clare. PNL se bucură de încredere, de aproximativ 30 la sută din români, nu vorbesc doar de Constanța aici, ci de procente mai mari. PSD este cu câteva procente în față, celelalte partide care se prezintă ca fiind de dreapta au avut dificultăți foarte serioase chiar să acceadă în Parlamentul European, cu toate că am încercat să unească, dar degringolada care există în rândul lor, atât la nivel ideologic, cât și organizatoric, le face să nu fie credibile. PNL rămâne principalul partid de dreapta, PNL își va impune candidatul în turul doi și de acolo, mai departe, pentru funcția de președinte”, spune Coșa.

PSD are doi candidați la prezidențiale?!

Cu cine va intra Ciucă în turul 2? „Eu cred în cifre și în statistici. Statistica spune că în ultimele cinci, șase tururi de alegeri prezidențiale a fost o luptă între stânga și dreapta. Stânga este reprezentată de PSD, chiar dacă PSD, în momentul de față are doi candidați, oficial pe Marcel Ciolacu și neoficial pe Mircea Geoană, fostul președinte al PSD care s-a vopsit în independent, iar pe dreapta lucrurile sunt foarte simple, Nicolae Ciucă. Între noi fie vorba, oricine se uită așa obiectiv la CV-urile și la activitatea celor doi principali candidați, va vota cu Nicolae Ciucă pentru că este un om onest, este un om sincer, este un om care a fost șef de promoție, a fost șef de stat major, a fost ministru al Apărării, deci avea niște funcții înainte de a ajunge în zona aceasta a politicului. Pe lângă asta, așa cum am spus, la nivel personal, am avut ocazia să interacționăm inclusiv în ședințele de BPN. Este un om foarte onest, foarte direct, este un om care se poate vorbi fără o foaie în față și două ore și în este singurul pe care, cel puțin eu și cred că orice om care raționează, așa la rece și obiectiv, îl vedem în această postură de președinte al României. Există sondajul din iunie. Dacă ați observat, cel puțin pe parcursul ultimelor patru ani, Partidul Național Liberal a preferat să facă, niciodată nu am pornit un conflict, niciodată nu am ieșit cu declarații nefondate la adresa partenerilor de guvernare, că vorbim de PSD, sau de USR. Niciodată nu am organizat evenimente împotriva a ceea ce guvernarea trebuia să facă. Asta nu înseamnă că nu răspundem și nu explicăm fiecare gest și fiecare măsură pe care o facem. Este foarte normal, dar onestitatea noastră, inclusiv în relația cu niște parteneri de guvernare, nu foarte onești și corecți, s-a menținut în continuare și se va menține. De aceea suntem de vreo 150 de ani ca partid”, a conchis Coșa.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166