REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Silviu Prigoană vrea ca religia să fie eliminată din școli

Silviu Prigoană vrea ca religia să fie eliminată din școli

A.F. 15 februarie 2024 | 20:40 3423

Silviu Prigoană spune că ar scoate religia din programa școlară și ar introduce, în schimb, înotul. „Au murit atâția copii înecați că n-au știut să înoate. Lucrurile importante pentru viață nu se învață în școală", a afirmat omul de afaceri.

Silviu Prigoana vrea ca religia sa fie eliminata din scoliSilviu Prigoană

Silviu Prigoană a descris cum vede el un model de învățământ de succes și de ce ar trebui introduse noi materii în programa școlară, potrivit romaniatv.net.

„Primul lucru pe care l-au învățat cei patru copii ai mei a fost să înoate. Înoată foarte bine, le prinde bine lor. Și asta le spun multor părinți cărora le-au murit copiii înecați. Că n-au știut să înoate. Eu aș scoate multe materii din învățământ. Spre exemplu, aș scoate religia și aș introduce ora de înot. Dacă nu știi „Înger, îngerașul meu”, n-a murit nimeni. Dacă nu știi să înoți și ai căzut în apă, ai murit. Cu siguranță.

Și atunci ne gândim ce e bine pentru noi și viitoarele generații. E bine pentru noi cineva să ne plătească nouă la Fondul de Pensii. Dar dacă noi nu-i învățăm să înoate și îi învățăm matematici superioare, când or să meargă la mare, la 18-19 ani, după ce au investit și statul și părinții în el, o să moară înecat și nouă nu o să mai aibă cine să ne plătească pensiile.

„Lucrurile importante pentru viață nu se învață în școală“

Lucrurile importante pentru viață nu se învață în școală. Igiena s-a scos cu desăvârșire, care ar trebui să fie o materie din clasa I până termină liceul. Opt clase obligatorii, în rest nimic obligatoriu, faci numai dacă vrei, și din clasa a opta trecut pe meserii. Până atunci el trebuie să învețe să scrie, să citească, să socotească. Totul făcut în 4-5 ore de curs pe zi și după liber.

Eu am reușit să fac lucrurile astea cu copiii mei, dar norvegienii au reușit mult mai bine decât mine. Ei au patru ore de curs pe zi, din care una e masa. Din clasa I până termină liceul. Și sunt cei mai performanți de pe planetă. Copilul își alege din 500 de materii 4 pe an”, a declarat Silviu Prigoană, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Religia Creștin Ortodox Este Adevărată, Nu Alte Religii: Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.
0
0
Toti romanii sau realizat în Norvegia, si pe tot globul pamantesc, datorită sistemului de învățământ, a bagajului de cunostiinte, acumulate in perioada studilior în r*mânia. Sa vina, norvegienii in Romania, să fie capabili, să studieze, să învețe limba r*mână, sa se integreze........sa se realizeze...... să ocupe prin concurs un loc de munca???!!
1
0
De ce sa scoatem religia și nu alte materii din programa școlară?? De aia te-ai căsătorit cu aceeași femeie de 100 de ori și tot de atâtea ați divorțat, pt că n-ați știut să ziceți un "Tatăl Nostru"sau un "Înger, îngerașul meu " Mai bine pocăiește -te sa te ierte Dumnezeu, că e vai de capul tău! Nici ochii în cap nu-ți stau bine..
0
0
Tine pt tine și ateii tai parerile astea nu venii tu cu astfel de propuneri pînă nu da cineva cu tine de pamînt chiar de obiectu religie ti-ai împiedicat dă tu educația care o vrei copiilor tăi și lasa propunerile astea.
4
1
Sa trezit , Iesi ma in p…a mati
1
1
Nu sunteți în măsură să dați sfaturi nimănui! Puțină decență!
2
0
Ce legatura are religia cu inotul? Se exclud numai in capul acestui domn. Ii doresc sa ajunga sa traiasca in Norvegia.
5
2
de acord, pote fi inlocuita cu ceva util. salariile cultelor trebuie taiate.
3
5
Bor si politicienii sunt tovarasi la furaciune si prosteala , de ce bor nu plateste impozit si de ce masina oficiala bor este mercedes poate e luat din mila lui dumnezeu.Romania e stat laic dar cu complicitatea politicienilor s-a bagat cu japca religia in scoala, in curand o sa ajungem califat
5
7
Copii din ziua de azi nu fac nici ora de sport parinti le iau scutire, nu vor sa faca miscare, miscarea e sanatate curata astia din ziua de azi nu stiu sa alerge se impiedica
6
1
Curentul greco ortodox pierde sustinerea populatiei si de frica a profitat de coruptia politicienilor si s a infiripat in scoala obligatorie.
10
8
Că tocmai lipsa orei de religie din școli și din familie v a dat liber la furat țara, afaceristule.Iar cine te a mințit că norvegienii sunt așa de docți,cu alea 4 ore de școală ale lor.Da,or fi buni la înot,dar nu știu sigur.Salutări de la mare.
13
8
Bv bv fara indoctrinare!
9
10
De ce să nu facă înot după ore,tarane?Dacă tu ești ateu,de ce as fi și eu?Să faci înot în școală ar însemna să scoți mai multe ore,dezbrăcat,dusat,încălzit,antrenament ,dusat ,îmbrăcat.Capisi?De ce trebuia să te iei tocmai de ora de religie,care și așa este facultativa ,tu un oț de oț. Știi la ce ma refer măi educatule.Stai și tu ascuns ca până acum,că nu ți ducea nimeni lipsa.Si nici părerile tale nu interesează.
20
10
Foarte bine.
18
11

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510