REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.6° Constanța Mar., 20 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6827
21.6° Constanța Marți, 20 August 2024 Anul XX Nr. 6827
 

Simion, despre posibile alianţe ale AUR după alegeri: Discutăm cu toată lumea, în afară de PSD

Simion, despre posibile alianţe ale AUR după alegeri: Discutăm cu toată lumea, în afară de PSD

Virgil STOIAN 16 decembrie 2023 | 10:36 1006

Preşedintele AUR, George Simion, a afirmat, vineri seară, că partidul său ia în calcul, după alegerile parlamentare de anul viitor, alianţe politice "cu toată lumea", în afară de PSD, care se dovedeşte a fi "nereformabil".

 Simion, despre posibile aliante ale AUR dupa alegeri: Discutam cu toata lumea, in afara de PSDGeorge Simion

"Noi luăm în calcul în primul rând câştigarea alegerilor doar cu românii. În rest, dacă aritmetica parlamentară nu ne va permite obţinerea a 50% plus unu din voturi, discutăm cu toată lumea, în afară de actuala conducere a PSD (...) PSD-ul este un partid care se dovedeşte a fi nereformabil şi nu mă interesează PSD-ul ca partid, ci mă interesează soarta României. Iar în momentul în care noi venim ca prim proiect de guvernare cu reducerea a două treimi din primari şi din viceprimari şi din consilii locale şi din consilii judeţene, PSD-ul va fi prima forţă care se va opune prin armata de baroni locali pe care o are, prin armata de oameni care iau şpagă cu portbagajul - am văzut Vaslui, Botoşani şi alte cazuri", a precizat Simion, prezent în studioul Digi 24.

El a adăugat că Ludovic Orban este un politician nefrecventabil, cum sunt şi PSD-PNL, însă mulţi oameni din Forţa Dreptei şi din USR sunt parteneri de dialog pentru AUR.

"Noi o să facem alianţă doar cu românii, refuzăm PSD - PNL, această monstruoasă coaliţie. Domnul Orban, ca vechi politician, nu este frecventabil pentru noi. Dar mulţi oameni din Forţa Dreptei, ca de altfel mulţi oameni membri în USR sunt parteneri de dialog pentru noi", a spus Simion.

Întrebat dacă se gândeşte să candideze pentru funcţia de preşedinte al României, Simion a transmis că nu exclude nicio variantă, însă a adăugat că i s-ar potrivi "mai degrabă" un post executiv.

"Eu îmi construiesc campania electorală de când am intrat în 2019 în politică. Nu exclud nicio variantă. Cred că mi s-ar potrivi, în momentul în care AUR ar reuşi să câştige locul I în preferinţele românilor, mai degrabă un post executiv, dar în viaţă nu e bine să excluzi nimic", a concluzionat liderul AUR, conform agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Afirmati ca sistati asistații dar antreb ăștia din parlament ce sunteți și cu cât sunteți plătiți ca sa frecați scaunele fără sa aduceți niciun beneficiu unde sa ieșiți la putere cu astfel de păreri aiuristice în spațiul public
2
0
Pai, Simioane, ce aliante sa mai faci, ca ai adunat in partid numai pesediști și peneliști ! Sunt toți la tine in partid! AUR e plin de pesediști și peneliști! Așa ca nu mai umbla cu șopârla! Scârbă și scârbos.
3
0
toate sondajele il dau in apropierea pnl undeva peste 16% e un escroc dar are ceva succes ptr ca cei scarbiti de psdnl sunt numerosi e normal sa caute aliante toti vor trebuie sa faca asta incepem sa semanam cu italia care are mai multe partide care se cearta intre ele si schimba guvernele aproape anual in toata perioada postbelica mai putin nivelul lor de trai noi tot o tara subdezvoltata ramanem daca aveam si noi ratele de dezvoltare ale chinezilor din anii 90 pana aproape de pandemie eram la egalitate cu italia pana acum dar analfabetii alesi la noi nu au fost in stare decat de jaf si distrugere
3
0
Aurele gresheshti de doua ori,1 haurishti nu vor cashtiga alegerile si 2 USRisti sunt hraparetzi dar nu ii intrec pe haurishti.
2
0
În afara de experienta nu ai ce sa câștigi. Te iei frumos de mânuță cu sodoaca și poate la rusi aveți mai multe șanse. Visezi băiatule
6
4
Vreți Haur, vreți ruși și comunism, dar toți vreți vacanțe în vest, țoale din vest, mașini din vest, euroi și dolari
6
4
aveti perfecta dreptate ,veti castiga dar nu prea vad de ce vreti cu usr nu ar trebui ,e un partid hraparet
4
7

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212