REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° ConstanÈ›a Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28° ConstanÈ›a Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Simion: Violenţa împotriva AUR, doar un început

Simion: Violenţa împotriva AUR, doar un început

Victor ROTARU 22 mai 2024 | 00:00 85

PreÅŸedintele AUR, George Simion, a declarat că reprezentanÅ£i ÅŸi candidaÅ£i ai partidului sunt ameninÅ£aÅ£i ÅŸi supuÅŸi violenÅ£elor, referindu-se, între altele, ÅŸi la situaÅ£ia primarului PSD al comunei Stejari, Robert IonuÅ£ PăiuÅŸi, care a intrat cu maÅŸina într-un grup de susÅ£inători AUR ÅŸi a lovit o tânără.

Simion: Violenta impotriva AUR, doar un inceputGeorge Simion

"ViolenÅ£a împotriva AUR, doar un început! Vorbeam zilele trecute, în urma atacului brutal la adresa Prim Ministrului slovac Robert Fico, despre faptul că politica urii a început să dea rezultate. Atât în Slovacia, cât ÅŸi în UE ÅŸi în România. Am generat fel ÅŸi fel de discuÅ£ii în presa din Å£ară, mulÅ£i m-au acuzat că exagerez sau că încerc să mă victimizez. La doar câteva zile distanţă, alÅ£i membri AUR erau atacaÅ£i pe străzi în timp ce se aflau într-o acÅ£iune electorală", a scris Simion pe site-ul său.

El a susÅ£inut că Robert IonuÅ£ PăiuÅŸi, primarul PSD al comunei Stejari, a intrat cu maÅŸina într-un grup de susÅ£inători AUR, lovind o tânără în vârstă de 24 de ani care avea un copil în braÅ£e.

"În urma impactului, tânăra a fost transportată de urgenţă la spital. Ce a făcut primarul PSD? A fugit de la locul accidentului, s-a baricadat în birou ÅŸi a făcut de urgenţă un live, crezând că minciunile îl vor scăpa de închisoare", a menÅ£ionat George Simion.

Liderul AUR a mai susÅ£inut că, în urmă cu câteva săptămâni, candidatul partidului la primăria PopeÅŸti, judeÅ£ul Bihor, a fost arestat de PoliÅ£ia Animalelor din Oradea, imediat după ce ÅŸi-a anunÅ£at candidatura, în urma unui denunÅ£ făcut de apropiaÅ£ii primarului în funcÅ£ie, iar în luna aprilie candidatul la Primăria JoiÅ£a "ÅŸi-a văzut localul pe care îl deÅ£inea în zonă incendiat peste noapte".

Simion afirmă ÅŸi că mulÅ£i candidaÅ£i ai partidului au primit ameninţări în toată Å£ara, inclusiv cu moartea, pentru a-ÅŸi retrage candidaturile.

El a susÅ£inut, în acest sens, că oamenii primarului din Buftea au ameninÅ£at membrii ÅŸi simpatizanÅ£ii AUR.

"În timp ce ei ne acuză pe noi de extremism, candidaÅ£ii noÅŸtri sunt agresaÅ£i pe stradă, corturile noastre electorale sunt sfâÅŸiate peste noapte, ba chiar sunt furate de către angajaÅ£ii primăriei, aÅŸa cum s-a întâmplat în sectorul lui Negoiţă din Capitală. S-a ajuns până în punctul în care mulÅ£i angajaÅ£i din structurile bugetare sunt monitorizaÅ£i, la propriu, de către superiori pentru a vedea dacă aceÅŸtia urmăresc activitatea mea sau a AUR pe reÅ£elele de social media. Securitatea ar fi mândră! Pe oriunde merg, văd o mulÅ£ime de oameni care ne susÅ£in, dar care ezită să îÅŸi afiÅŸeze apartenenÅ£a la AUR. AcelaÅŸi lucru îl aud de la toÅ£i prietenii, toate cunoÅŸtinÅ£ele, toÅ£i românii cu care mă întâlnesc prin Å£ară. De ce ezită? Pentru că nu vor să îÅŸi piardă locul de muncă. Pentru că le este frică să nu fie bătuÅ£i de oamenii primarului. Pentru că cercul lor de prieteni este compus din oameni care sunt atât de toleranÅ£i încât promovează intoleranÅ£a", a mai scris George Simion.

El a mai spus că "cea mai puternică armă" împotriva acestor manifestări este votul pe data de 9 iunie.

"Au zis că suntem populiÅŸti, în timp ce noi dădeam startul Caravanei Medicale. Au spus că suntem extremiÅŸti ÅŸi teroriÅŸti pentru că ne-am opus dictaturii medicale din timpul pandemiei. Ne-au etichetat pro-ruÅŸi pentru că am avut tupeul să spunem că naÅ£iunea moldovenească nu există, iar locul fraÅ£ilor ÅŸi surorilor noÅŸtri români de peste Prut este alături de Å£ara lor Mamă. Au făcut tot posibilul pentru a ne demoniza ÅŸi când au văzut că românii nu pică în plasa lor, ÅŸi-au trimis câinii loiali la atac. În România lui Ciolacu ÅŸi Ciucă violenÅ£a devine, încetul cu încetul, armă politică. Åži tocmai de aceea trebuie să ne împotrivim acum, cât mai avem timp. Pe data de 9 iunie, ripostaÅ£i cu cea mai puternică armă pe care o aveÅ£i: votul vostru! Suntem mai mulÅ£i decât pot ei frauda!", a mai scris liderul AUR.

Primarul comunei Stejari, Robert PăiuÅŸi, care este cercetat de poliÅ£iÅŸti după ce a acroÅŸat, duminică, cu oglinda laterală a autoturismului, o femeie ÅŸi a părăsit locul accidentului, s-ar fi aflat în momentul respectiv sub influenÅ£a substanÅ£elor psihoactive, a anunÅ£at, luni, Inspectoratul de PoliÅ£ie JudeÅ£ean (IPJ) Gorj, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
concluzia este ca lumea va iubeste
1
1

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620