REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.4° ConstanÈ›a Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
30.4° ConstanÈ›a Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Simion: Vom ataca la CCR comasarea alegerilor; ne vom opune prin toate mijloacele acestei ilegalităţi

Simion: Vom ataca la CCR comasarea alegerilor; ne vom opune prin toate mijloacele acestei ilegalităţi

Victor ROTARU 16 februarie 2024 | 00:00 272

PreÅŸedintele AUR, George Simion, a criticat negocierile din coaliÅ£ie pentru comasarea alegerilor, menÅ£ionând că va ataca la Curtea ConstituÅ£ională ÅŸi se va opune "prin toate mijloacele" dacă se va lua o decizie în acest sens.

Simion: Vom ataca la CCR comasarea alegerilor; ne vom opune prin toate mijloacele acestei ilegalitatiGeorge Simion

"Comisia de la VeneÅ£ia, toate acordurile internaÅ£ionale, toată lumea spune că este ilegal ceea ce fac (n.r. - PSD ÅŸi PNL). Sigur că vom ataca la Curtea ConstituÅ£ională ÅŸi ne vom opune prin toate mijloacele acestei ilegalităţi. Totodată, după cum vedeÅ£i, suntem pregătiÅ£i (...). Dacă ei de trei săptămâni discută, în loc de salarii, de pensii, de planul de cancer, de interzicerea păcănelelor, de probleme stringente pentru Å£ara asta, despre propriul interes, despre alegerile comasate ÅŸi nu sunt în stare măcar să facă, cum vă imaginaÅ£i că sunt în stare să conducă Å£ara, ÅŸi mai vor încă 10 ani", a afirmat Simion, la o conferinţă de presă.

El a adăugat că AUR este pregătit pentru alegeri ÅŸi în cazul în care acestea nu vor avea loc la termen.

"Ne-am fi dorit să se respecte ConstituÅ£ia, legile ţării, ne-am fi dorit ca alegerile să fie la termen. Suntem pregătiÅ£i ÅŸi dacă nu sunt la termen aceste alegeri, suntem pregătiÅ£i pentru alegerile locale când vor ei, doar să respecte legile ÅŸi ConstituÅ£ia ÅŸi cei 150 de aleÅŸi locali din partidele lor, prezenÅ£i aici, care se opun comasării ÅŸi se opun ideii unui aÅŸa-zis deceniu de stabilitate ÅŸi care nu vor să mai candideze pe listele PSD - PNL, sunt doar începutul. Vor urma mult mai mulÅ£i, vom strica majorităţile actuale din consiliile locale ÅŸi judeÅ£ene, vom strica blaturile baronilor locali", a afirmat Simion.

În context, el a anunÅ£at că, împreună cu peste 150 de aleÅŸi locali de la PNL ÅŸi PSD, va protesta, începând cu ora 14,00, în faÅ£a sediului Autorităţii Electorale Permanente (AEP), faţă de proiectul de comasare a alegerilor, a interzicerii la alegerile europarlamentare a votului în diaspora, precum ÅŸi faţă de modificarea regulamentului AEP.

"Astăzi o să mergem la Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) care, pe lângă proiectul de comasare, mai are pe ordinea de zi două lucruri cât se poate de periculoase pentru democraÅ£ie. Interzicerea la alegerile europarlamentare a votului în diaspora pentru cei care nu au reÅŸedinÅ£a acolo. La alegerile europarlamentare, ca ÅŸi la alegerile prezidenÅ£iale, românii pot vota oriunde. Colegii noÅŸtri din Anglia, din Italia, au fost chemaÅ£i la ambasade să primească instructajul pentru alegerile din 9 iunie ÅŸi asta li s-a spus, că trebuie acei cetăţeni să aibă rezidenÅ£a în respectivul stat, ceea ce este o încălcare flagrantă a legii alegerilor europarlamentare. Åži modificarea pe repede înainte a regulamentului AEP, acum, înainte de alegeri, tocmai pentru a-ÅŸi pune oamenii comozi în funcÅ£iile de conducere din cadrul AEP, pentru a pregăti marea fraudă de la vot ÅŸi pentru a externaliza servicii de IT din cadrul AEP. Miza este mare, tocmai se lucrează de zor, sub conducerea domnului Greblă, la aceste lucruri, aÅŸa că noi la ora 14,00, vom fi acolo", a concluzionat Simion, potrivit agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O sa faceți o mare brânză. Sunteți zero barat
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620