REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.8° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
25.8° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Simona Halep, lăsată pe locul 3 WTA după victoria lui Naomi Osaka de la Australian Open

Simona Halep, lăsată pe locul 3 WTA după victoria lui Naomi Osaka de la Australian Open

Replica API 21 februarie 2021 | 00:07 2968

Naomi Osaka a respectat calculul hârtiei și a reușit să-și treacă în CV cel de-al patrulea titlu de Grand Slam. Asiatica a avut unele probleme doar un set contra lui Jennifer Brady, victoria elevei lui Wim Fissette neputând fi pusă în vreun fel la îndoială: 6-4, 6-3 (după o oră și 17 minute). Succesul o duce pe niponă pe locul 2 WTA, poziție de unde a detronat-o pe Simona Halep.

De știut:

Naomi are deja patru titluri de Gran Slam câștigate, toate victoriile majore venind pe hard: US Open (2018, 2020) și Australian Open (2019, 2021). Este antrenată de Wim Fissette, belgianul care a lucrat în trecut o perioadă și alături de Simona Halep (în 2014).

Desfășurarea finalei dintre Naomi Osaka și Jennifer Brady:

Setul II

Jennifer a continuat să lupte, s-a zbătut pentru fiecare punct, iar game-ul de serviciu i-a revenit până la urmă (5-3). Testul cel mare avea însă să vină de la retur. Nu a fost loc de nicio revenire: Osaka a servit perfect, nu a resimțit presiunea momentului și a cucerit al doilea titlu la Australian Open (6-3). Ultimul act a durat o oră și 17 minute.

Naomi și Jennifer s-au întrecut în erori, dar nipona a avut de partea sa avantajul serviciului. Brady a fost neinspirată la o dreaptă inversă care ar fi putut-o menține în game, iar Osaka a ajuns în situația de a se afla la un singur game distanță de victorie (5-2).

Cu o defensivă dusă până la extrem, Jennifer a făcut-o pe Naomi să-și piardă puțin răbdarea și să greșească tot mai mult. Americanca, ajutată la un moment dat și de o ramă, a reușit să recupereze un prim break: 4-1. Cel mai sigur game de serviciu al americancei a venit în setul al doilea: 4-2.

Căderea lui Brady a devenit tot mai abruptă: americanca nu și-a mai găsit timingul pe execuții, a fost trimisă tot mai departe de baseline, iar Naomi și-a continuat spre cel de-al patrulea Grand Slam din carieră: 4-0.

Câștigarea setului i-a adus niponei un plus de încredere: a devenit și mai sigură la retur, a lovit mingea devreme, iar agresivitatea niponei i-a adus dureri de cap în plus americancei (2-0). Break-ul a venit firesc, conform raportului de forțe din teren. Cu capul plecat și mintea invadată de tot felul de indoieli, Brady s-a văzut condusă în doar câteva minute cu 3-0.

Setul I

Tensiunea atinge cote tot mai mari, iar Jennifer arată acest lucru deși părea să aibă game-ul în deplin control (40-15). Face însă o dublă, greșește un forehand executat de pe colțul de rever, iar la minge de set găsește doar plasa pe o dreaptă inside-in. A fost un game în care s-a văzut din plin lipsa de experiență la nivel înalt: Brady a făcut practic cadou finalul de set (6-4).

A venit rândul lui Naomi să trăiască periculos de la lansare: Jennifer a ajuns în situația de a avea minge de break, dar presiunea momentului nu a ajutat-o pe americancă. Osaka a revenit, a condus ostilitățile și nu i-a oferit adversarei prim-planul în set (5-4).

Un game de cotitură pentru Brady a apărut la 4-3: americanca a fost nevoită să salveze o minge de break. A reușit să treacă cu bine peste un moment dificil: și-a câștigat serviciul și a egalat la 4. Nipona a părut ușor neinspirată.

Naomi nu a putut însă confirma break-ul: a servit mult sub standardele sale, a comis și o dublă greșeală, iar Jennifer a supraviețuit unei mingi de 4-1. De la un backhand ratat s-a întors practic soarta game-ului: americanca a făcut rebreakul și a revenit pe tabelă (3-2).

Primele trei game-uri ale partidei au fost unele în care nu au fost neapărat probleme pentru jucătoarea aflată la serviciu. Echilibrul fragil s-a rupt însă la 2-1: Brady a comis două duble greșeli, a dat senzația că resimte din plin presiunea primei finale de Grand Slam din carieră, iar Naomi a făcut break-ul (3-1).

Naomi are patru titluri de Grand Slam câștigate: US Open (2018, 2020) și Australian Open (2019, 2021). Este antrenată de Wim Fissette, belgianul care a lucrat în trecut o perioadă și alături de Simona Halep.

Câștigarea titlului de la Australian Open îi aduce niponei un salt în clasamentul mondial: va urca pe 2, luându-i locul Simonei Halep.

Locul 24 în ierarhia mondială, Brady va face un salt în clasamentul WTA: a urcat pe poziția a 13-a (cea mai bună din carieră).

Cel mai bun rezultate din carieră de la un Grand Slam era calificarea în semifinale, la US Open-ul de anul trecut (a fost eliminată tocmai de Osaka).

Osaka și Brady s-au întâlnit de patru ori în carieră, scorul fiind 3-1 în favoarea japonezei.

2021: Australian Open: 6-4, 6-3 pentru Osaka

2020, US Open: 7-6(1), 3-6, 6-3 pentru Osaka

2018, Charleston: 6-4, 6-4 pentru Osaka

2014, New Braunfels: 6-4, 6-4 pentru Brady, scrie hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
E asa de treaba ca nu a m vazut sa faca o donatie la o casa de copii Ca doar e machidoanca . Hai ma mai lasati ma si cu campioni astia si cu tara lu papura...
0
0
.my name is Haplea...Stere Haplea!
3
2
Imi place foarte tare de gogu coada
0
2
Iar are noroc nasoasa cracanata !
3
2
cine plm e simona halep???
4
3
Love u simona Sbanedz
4
3
Am plans la aflarea vestii! Nu am mai dormit deloc toata noaptea! M-am zvarcolit tot timpul. M-am trezit plina de sudori dimineata! Dupa un timp, sudorii au plecat!
14
3
Multa branza cas urda cu aracet la toata armanamea cu nume de cai , papule sa ma cac in capu tau de urecheat ,ai branza intre dinti
7
5
Multi maccaci pe aici. Pacat! . . . ce a ajuns speta umana! Stima Simona Halep!
8
8
Toate rablele anonime comenteaza pe ziaru asta de kkt
10
6
O mahalagioaica a ajuns pe Valea Jiului. Ajutati-o sa se duca la vale, poate scapati de ia.
6
6
Mai bine era bulgaroaica Simona asta, stateam si noi mai linistiti, nu ne mai flegmam intre noi. Ce plm, nici macar nu e tiganca de-a mea.
2
5
Adica cea dupa locul trei a batut o pe wiliams si a noastra pe locul doi a luat bataie, simono ai clacat.
8
4
Cine joaca bine si constant are deja 4 finale castigate de grand Slam. Alte persoane din Romania ...bine ca si asa.
4
6
Acum inteleg de ce nu mai au bani tribul ei si neamul ei primitivi de makidoni care fura in Romania
7
8
Ma doare fix in pula de simona si ce loc ocupa in nu stiu ce clasament!
9
10
Halepa e pe topogan,bravo ei pentru ce a realizat pana acum.
9
6

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016