REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.7° Constanța Dum., 21 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6797
28.7° Constanța Duminică, 21 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6797
 

Simona Halep va părăsi clasamentul WTA după ce a fost "ucisă" de ITIA

Simona Halep va părăsi clasamentul WTA după ce a fost "ucisă" de ITIA

Victor ROTARU 21 iulie 2023 | 00:00 1068

Simona Halep (31 de ani, 54 WTA) a fost audiată la Londra în procesul de dopaj, pe 28 și 29 iunie.

Simona Halep va parasi clasamentul WTA dupa ce a fost 'ucisa' de ITIA

Sportiva noastră este încă în așteptarea unui verdict, deși acesta ar fi trebuit să fie anunțat în aproximativ două săptămâni de la audieri.

Jurnaliștii de la Tennis World USA titrează: "Simona Halep va părăsi clasamentul WTA, după ce a fost 'ucisă' de ITIA". Ei fac referire la mesajul postat de fostul lider WTA și la faptul că sportiva noastră va dispărea în curând din TOPUL WTA.

"Să nu fiu lăsată să participl la niciun turneu 8 luni de zile. Acum știu că am ratat Australian Open, Roland Garros și Wimbledon. Ca să nu mai spun că am pierdut toate punctele și poziția din clasamentul WTA. Nu doar că mi-au 'ucis' reputația, ci și pe mine ca jucătoare profesionistă.", scria Simona Halep, într-un mesaj postat pe Instagram pe 24 mai.

Conform noului clasament WTA, Simona Halep a coborât un loc şi este acum pe 55. Ea va părăsi ierarhia, după ce va ajunge la 0 puncte. Acest lucru se va întâmpla după turneul de la Montreal (9-15 august), pe care sportiva noastră l-a câștigat în 2022.

Jucătoarea din Constanța va rata întrecerea din Canada și nu își va putea apăra punctele câștigate anul trecut. Astfel,"Simo" va ajunge "pe 0" și va ieși din TOPUL WTA.

"Când va reveni pe teren, Simona Halep va fi nevoită să adune puncte din turneele ITF sau grație unor wild-card-uri, așa cum plănuiește să facă și Caroline Wozniacki, care a decis să revină pe teren.", scriu jurnaliștii de la Tennis World USA.

Simona Halep, campioană la Roland Garros în 2018 şi la Wimbledon în 2019, este suspendată provizoriu din octombrie anul trecut, după ce a fost testată pozitiv la Roxadustat în timpul US Open, în august 2022. Această moleculă interzisă stimulează producţia de globule roşii şi este interzisă de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA). Halep riscă până la patru ani de suspendare în primul caz, conform AFP.

Halep a comentat acest anunţ pe contul său de Instagram, jucătoarea în vârstă de 31 de ani spune că trăieşte ''cel mai negru coşmar" din viaţa sa de la anunţul suspendării, pe 7 octombrie, şi denunţa o formă de "hărţuire" din partea ITIA, pe care o acuză că a încercat să demonstreze că e vinovată de ceva ce nu a făcut niciodată.

Simona Halep, optimistă înainte de aflarea verdictului în cazul de dopaj

Simona Halep (31 de ani, 55 WTA) este în așteptarea unui verdict pozitiv, după ce, la finalul lunii iunie, a fost audiată în procesul de dopaj la tribunalul Sport Resolutions de la Londra.

Cazul Simonei datează încă din luna octombrie a anului trecut, când fostul lider al clasamentului WTA a fost depistat pozitiv la substanța Roxadustat, la testele efectuate la US Open 2022. Până acum, în toate intervențiile pe care le-a avut în spațiul public, sportiva româncă a pledat nevinovată la acuzele lansate de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA).

Dacă, totuși, va fi găsită vinovată, Halep ar putea primi o suspendare de 4 ani din tenis. De asemenea, în cazul unui rezultat negativ, punctele obținute de tenismena noastră vor fi șterse din clasamentul WTA în luna septembrie. 

În așteptarea unei decizii pozitive, Halep a postat un mesaj optimist la ”Story” pe pagina sa de Instagram. ”Ceea ce ai, toți pot avea. Dar ceea ce ești, nimeni nu poate fi”, este mesajul postat de tenismena româncă pe pagina sa de Instangram. 

Un verdict în cazul de dopaj al Simonei ar fi trebuit să fie comunicat opiniei publice pe 13 iulie, însă această dată a fost amânată, cel mai probabil, din cauza faptului că procesul este unul extrem de complex, potrivit digisport.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ci caracterul infect al rasei din care face parte!
0
0
Pai mai Simono tu chiar atat de aeriana esti,adica tu sperai ca dupa ce ai fost prinsa dopata sa mai poti participa la alte turnee W.T.A.inainte sa se judece procesul tau si sa fii declarata nevinovata,ei uite ca ai avut sfatuitori care te-au lingusit si ti-au bagat aiurelile astea in cap iar tu i-ai crezut atat de mult ca apari cu declaratii de genul asta in presa,ciocu mic Simoneto caci un sportiv prins drogat este ca hotzul prins la furat;daca ai fost prinsa drogata cu sau fara voia ta asta nici nu conteaza taci si suporti consecintele,ai uitat cum o condamnai pe drept pe Sharapova cand a fost prinsa drogata,ei acum tu esti in aceiasi situatie ca rusoaica,o tenismena drogata nu cu acelasi drog ca rusoaica dar tot drogata esti.
5
1

REPLICA

LOTO

6/49
15382943810
5/49
38202113924
joker
218171712