REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.3° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.3° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Simonis: Tensiunile dintre PSD şi PNL nu ar trebui să afecteze guvernarea, care poate continua după alegeri

Simonis: Tensiunile dintre PSD şi PNL nu ar trebui să afecteze guvernarea, care poate continua după alegeri

Victor ROTARU 29 iulie 2024 | 00:00 142

Preşedintele PSD Timiş, Alfred Simonis, preşedinte interimar al Camerei Deputaţilor, consideră că tensiunile dintre social-democraţi şi liberali, care ar putea să mai apară în următoarea perioadă, nu ar trebui să afecteze guvernarea, iar actuala coaliţie s-ar putea menţine după alegeri pentru că "şi-a făcut treaba" în ultimii ani.

Simonis: Tensiunile dintre PSD si PNL nu ar trebui sa afecteze guvernarea, care poate continua dupa alegeriAlfred Simonis

Prezent la Arad, la Conferinţa ordinară de alegeri a organizaţiei judeţene PSD, Alfred Simonis a fost întrebat de jurnalişti despre tensiunile dintre PSD şi PNL vizibile în spaţiul public în ultima perioadă, el arătând că "atacurile" reciproce de până acum au fost "în nişte limite".

"Această coaliţie de guvernare este formată din două partide mari, cele mai mari partide din România, şi din prima clipă, cred că sunt aproape trei ani de când am început această construcţie, au fost în permanenţă tensiuni, mai ales la nivel local. Evident că suntem într-o perioadă încărcată, au trecut nişte alegeri europarlamentare şi locale, dar care s-au desfăşurat în nişte limite aceste atacuri. Vine o perioadă din nou tensionată, cu alegeri prezidenţiale şi parlamentare, şi ne putem aştepta ca anumite excese să existe, însă nu am văzut la nivel de lideri politici marcanţi atacuri contondente (...) Cred că pentru prima dată după foarte mulţi ani oamenii politici români au arătat maturitate, au arătat că e nevoie de coerenţă la nivel de guvernare şi mai puţin de tensiuni politice şi conflicte, iar atunci când aceste tensiuni au existat, nu au impactat guvernarea", a spus Simonis.

El a subliniat că România are nevoie de "coerenţă şi de stabilitate", iar "tensiunile politice nu ar trebui să afecteze această stabilitate".

Alfred Simonis a adăugat că PSD şi PNL sunt "într-o competiţie electorală", ceea ce "este bine într-o democraţie".

"Nu ne dorim, cel puţin eu, să trăim într-un sistem în care nu există competiţie, nu există dezbateri şi nu există chiar şi atacuri politice, într-o anumită linie decentă, între adversarii politici", a precizat Simonis.

Social-democratul consideră că actuala coaliţie va rezista până la finalul anului şi, după alegerile parlamentare, în funcţie de votul românilor, se va decide cea mai bună formulă de guvernare care poate întruni o majoritate parlamentară.

El a punctat că îşi doreşte să continue această formulă de guvernare.

"Din perspectiva mea, acest guvern şi-a făcut treaba. În măsura în care românii vor hotărî că cele două partide pot continua şi după alegeri, însumând un număr suficient de voturi, nu mi se pare o idee chiar atât de rea", a spus Simonis, care a exclus orice alianţă între PSD şi AUR.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016