REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° ConstanÈ›a Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Simptome ciudate și mai puțin cunoscute ale deficitului de magneziu

Simptome ciudate și mai puțin cunoscute ale deficitului de magneziu

A.F. 15 iunie 2024 | 00:00 342

Din cauza bolilor cronice, a medicamentelor, a consumului crescut de alimente procesate și a cantității reduse de magneziu din culturile alimentare, marea majoritate a oamenilor sunt expuși riscului de a avea deficiență de magneziu.

Simptome ciudate si mai putin cunoscute ale deficitului de magneziu

O persoană cu deficiență de magneziu are un risc crescut de boli cardiovasculare È™i alte complicaÈ›ii de sănătate care pot costa o avere. DeÈ™i suplimentarea cu magneziu poate fi răspunsul imediat, trebuie să înÈ›elegem că multe alimente naturale conÈ›in cantități mari de magneziu, iar aceste alimente cresc nivelul de magneziu din organism.

Ce este magneziul?

Acest mineral È™i electrolit esenÈ›ial joacă un rol în multe procese corporale. Nerespectarea aportului zilnic recomandat de magneziu poate afecta producÈ›ia de energie, replicarea ADN-ului, funcÈ›ia musculară, structura oaselor È™i a dinÈ›ilor, precum È™i sinteza ARN-ului È™i a proteinelor.

Deficitul de magneziu este dificil de diagnosticat, deoarece simptomele pot imita simptome similare ale altor afecÈ›iuni. De la depresie È™i probleme digestive până la tipare neregulate de somn È™i ceață cerebrală, deficienÈ›a de magneziu nu este ceva ce trebuie ignorat. TotuÈ™i, cum o puteÈ›i testa?

Testarea pentru deficiența de magneziu

Testele pentru nivelurile de magneziu sunt adesea inexacte. Testele de sânge pentru magneziu nu È›in cont de magneziul care este stocat în oase È™i în È›esuturile moi. Acesta este motivul pentru care este mai bine să testaÈ›i nivelurile de magneziu intracelular, nu magneziul seric.

Testul RBC este un test precis care măsoară conÈ›inutul de magneziu din celulele roÈ™ii din sânge, oferindu-vă un număr estimat de magneziu din È›esuturile moi È™i din oase.

Gama optimă de magneziu

Un nivel funcțional și normal de magneziu pentru o persoană obișnuită este de peste 6,0mg/dl.

Dacă vă situaÈ›i sub acest număr, luaÈ›i în considerare suplimentarea sau consumul de alimente bogate în magneziu, pe care le puteÈ›i vizualiza dând click aici.

În timp ce verificaÈ›i nivelul de magneziu, este posibil să doriÈ›i, de asemenea, să testaÈ›i nivelul de vitamina D, având în vedere că vitamina D È™i magneziul depind unul de celălalt pentru absorbÈ›ie È™i funcÈ›ionare maximă.

5 semne de deficit de magneziu

1. Crampe și spasme musculare

Magneziul lucrează pentru a susÈ›ine funcÈ›ia musculară, iar a fi deficitar în magneziu poate împiedica muÈ™chii să se contracte È™i să se relaxeze în mod corespunzător.

De fapt, un nivel insuficient de magneziu va duce adesea la crampe sau spasme musculare, în special la nivelul picioarelor È™i al părÈ›ii inferioare a picioarelor.

2. Probleme digestive

Pe măsură ce începeÈ›i să vă digeraÈ›i mâncarea, aceasta este amestecată cu saliva È™i acidul gastric pentru a forma bolul, care este o bucată semisolidă de alimente care se deplasează prin tractul digestiv. Pentru ca bolusul să se deplaseze eficient, acesta are nevoie de apă. Aici contează magneziul.

Magneziul acÈ›ionează pentru a atrage apa în intestine pentru a stimula peristaltismul, procesul care menÈ›ine totul în miÈ™care prin tractul digestiv. Bolusul de alimente nu se poate miÈ™ca uÈ™or dacă nivelul de magneziu este scăzut, iar acest lucru poate duce la neregularități intestinale sau constipaÈ›ie.

3. Anxietate și stres

Magneziul joacă un rol în producÈ›ia de neurotransmițători, care sunt substanÈ›e chimice din creier care ajută nervii să comunice între ei.

Neurotransmițătorii ajută la reglarea comportamentelor, inclusiv a tiparelor de somn, a dispoziției și multe altele.

Nivelurile scăzute de magneziu pot induce sentimente de iritabilitate, stres și anxietate. O persoană cu deficiență de magneziu poate experimenta, de asemenea, depresie sau confuzie.

4. Insomnie

AÈ™a cum am menÈ›ionat anterior, magneziul este necesar producÈ›iei de neurotransmițători, astfel încât să se poată regla starea de spirit, somnul È™i comportamentul.

Acidul gama-aminobutiric (GABA) este un neurotransmițător a cărui producție depinde de magneziu. Acesta acționează pentru a calma activitatea nervoasă și ajută la relaxarea totală a corpului.

O deficiență de GABA poate face dificilă adormirea, ca să nu mai vorbim de somnul de noapte.

Magneziul pregătește corpul și mintea pentru somn prin promovarea producției de GABA.

5. Dificultate cognitivă

Deficitul de magneziu poate duce la multe probleme cognitive, inclusiv ceață cerebrală, probleme de memorie și capacitatea de concentrare a cuiva.

Magneziul acÈ›ionează pentru a ajuta mitocondriile să funcÈ›ioneze în mod optim. ScotociÈ›i adânc în arhivele orelor de È™tiinÈ›e È™i amintiÈ›i-vă că mitocondriile sunt structuri centrale în cadrul celulelor din organism, iar sarcina lor este de a produce energie.

Un nivel insuficient de magneziu îngreunează producerea de energie de către mitocondriile din celulele creierului, ceea ce îngreunează funcÈ›ionarea proceselor cognitive obiÈ™nuite, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
care transmite febra dengue ar fi ajuns in romania in judetele cta, ilfov etc s-a spus la stiri adesea dupa infectare nu e nici un simptom, uneori sunt simptome de gripa si uneori se pare mai rar cazuri grave; mortalitate 1 - 2,5%
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510