REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Simptome de diabet: 4 semne care apar dimineața devreme

Simptome de diabet: 4 semne care apar dimineața devreme

A.F. 18 martie 2024 | 00:00 243

Diabetul este o boală cronică care afectează modul în care organismul transformă alimentele în energie. Atunci când aveți diabet, nivelul de zahăr (glucoză) din sânge este prea mare, ceea ce poate duce la complicații grave de sănătate. Diabetul poate fi de tip 1, când pancreasul nu produce suficientă insulină, sau de tip 2, când organismul nu folosește corect insulina.

Simptome de diabet: 4 semne care apar dimineata devreme

Diabetul nu are un tratament definitiv, dar poate fi controlat prin medicamente, dietă și exerciții fizice.

Semne de diabet care apar la primele ore ale dimineții

Pentru a preveni sau a depista la timp diabetul, este important să fiți atenți la semnele și simptomele care pot apărea la primele ore ale dimineții. Acestea pot fi:

Sete excesivă. Dacă vă treziți cu o senzație de uscăciune în gură și cu o nevoie mare de a bea apă, acesta poate fi un semn al diabetului.

Acest lucru se întâmplă pentru că excesul de zahăr din sânge determină organismul să elimine mai multă apă prin urină, ceea ce duce la deshidratare și sete.

Greață sau vărsături. Dacă vă simțiți rău sau aveți senzația de disconfort în stomac dimineața, acesta poate fi un alt semn al diabetului.

Acest lucru se poate datora cetoacidozei diabetice, o complicație gravă care apare atunci când organismul nu are suficientă insulină și începe să ardă grăsimi pentru energie. Acest proces produce substanțe acide numite cetone, care se acumulează în sânge și pot provoca greață, vărsături, respirație urât mirositoare și stare de confuzie.

Vedere încețoșată. Dacă vă treziți cu o vedere neclară sau dificultate de a focaliza obiectele, acesta poate fi un semn al diabetului.

Acest lucru se întâmplă pentru că nivelul ridicat de zahăr din sânge afectează lentila ochiului, care se umflă și își schimbă forma. Acest lucru duce la o modificare a puterii de refracție a ochiului și la o vedere încețoșată. Vederea încețoșată poate fi și un simptom al altor afecțiuni oculare, cum ar fi cataracta sau glaucomul, care sunt mai frecvente la persoanele cu diabet.

Amorțeală sau furnicături. Dacă vă treziți cu o senzație de amorțeală, furnicături sau arsură în mâini, picioare sau alte părți ale corpului, acesta poate fi un semn al diabetului.
Acest lucru se poate datora neuropatiei diabetice, o complicație care afectează nervii periferici, responsabili de transmiterea semnalelor senzoriale și motorii. Nivelul ridicat de zahăr din sânge poate deteriora nervii și poate reduce fluxul de sânge către extremități, ceea ce duce la pierderea sensibilității și a funcției nervoase.

Conștientizare și prevenție

Dacă observați oricare dintre aceste semne de diabet dimineața, este recomandat să consultați un medic cât mai curând posibil. Un test simplu de sânge vă poate confirma sau infirma diagnosticul de diabet și vă poate ajuta să începeți un tratament adecvat.

De asemenea, este important să adoptați un stil de viață sănătos, care să includă o alimentație echilibrată, bogată în fibre, proteine și grăsimi sănătoase, și săracă în zaharuri și carbohidrați rafinați, precum și o activitate fizică regulată, de cel puțin 30 de minute pe zi, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510