REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Simptomele care te anunță că ai prea multă vitamina D în organism

Simptomele care te anunță că ai prea multă vitamina D în organism

A.F. 23 mai 2024 | 00:00 145

Vitamina D este un element cheie pentru sănătatea oaselor și a mușchilor noștri. O deficiență poate duce la o serie de probleme, de aceea este important să asigurăm organismului această vitamină prin alimentație sau prin suplimente.

Simptomele care te anunta ca ai prea multa vitamina D in organism

Cu toate acestea, ca în cazul oricărui nutrient, prea multă vitamina D poate fi, de asemenea, dăunătoare pentru sănătate. Normele medicale sugerează că cantitatea zilnică de vitamina D necesară pentru a menține sănătatea oaselor și a mușchilor este de aproximativ 10 micrograme.

Această vitamină poate fi obținută din alimente precum peștele gras, gălbenușurile de ou și ficatul de cod, precum și prin lumina soarelui. Cu toate acestea, în perioadele de lipsă de lumină solară, cum ar fi iarna, poate fi necesar un aport suplimentar de supliment cu vitamina în cauză.

Pericolele excesului

Prea multă vitamina D, sau hipervitaminoza D, este o afecțiune rară, dar gravă. Consumul excesiv de vitamina D poate duce la creșterea nivelului de calciu în organism, care, la rândul său, poate avea efecte negative asupra oaselor, inimii și rinichilor.

Un semn că aveți prea multă vitamina D în organism

Un semn neașteptat al excesului de vitamina D în organism este creșterea numărului de urinări. Acest simptom, deși nespecific, este unul dintre indicatorii unei posibile probleme cu nivelurile de vitamina D din organism.

În plus, excesul de vitamina D se poate manifesta sub formă de greață, vărsături, slăbiciune, confuzie, apatie, dureri abdominale și deshidratare.

Ce trebuie să fac într-un astfel de caz?

Dacă bănuiți că aveți un exces de vitamina D, este important să vă adresați medicului dumneavoastră pentru analize și sfaturi. Nu ar trebui să vă măriți niciodată doza de vitamina D fără avizul medicului, mai ales dacă o luați deja sub formă de supliment.

La fel ca și lipsa, și excesul de vitamina D este periculos. Nu vă puneți singur un diagnostic, ci întrebați medicul personal, recomandă actualno.com, citat de exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510