REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
26° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Simptomele ucigașului tăcut care nu trebuie ignorate niciodată

Simptomele ucigașului tăcut care nu trebuie ignorate niciodată

A.F. 20 iunie 2023 | 00:00 277

Mai mult de 160.000 de decese în fiecare an – adică o medie de 460 de decese în fiecare zi – sunt cauzate de bolile cardiace și circulatorii, dar schimbările în stilul de viață pot ajuta la evitarea acestora.

Simptomele ucigasului tacut care nu trebuie ignorate niciodata

Potrivit Mirror, în Marea Britanie, la fiecare trei minute, o persoană moare din cauza unei afecțiuni mortale care poate fi cauzată de bacteriile din gură.

Această bacterie duce la respirație urât mirositoare și boli ale gingiilor, medicii subliniind că niciunul dintre aceste simptome nu trebuie ignorat.

Bolile gingivale, în special, pot deveni extrem de periculoase dacă nu sunt tratate și pot provoca boli cardiace și circulatorii care pot ucide.

Potrivit British Heart Foundation (BHF), în prezent, în Marea Britanie există aproximativ 7,6 milioane de persoane care trăiesc cu o boală cardiacă sau circulatorie, care provoacă peste 160.000 de decese în fiecare an.

Afecțiunea este cauza a aproximativ 100.000 de internări în spital în fiecare an din cauza atacurilor de cord – în medie, unul la fiecare cinci minute.

Simptomele ucigașului tăcut care nu trebuie ignorate

Durerile în piept, durerile de stomac, senzația de rău și transpirația sunt, de asemenea, semne de boli de inimă, iar acestea ar trebui, de asemenea, să fie verificate, spun medicii.

Dr. Karolin Hijazi, de la Universitatea din Aberdeen, a declarat: „Este complet normal și sănătos să ai bacterii în gură.

„Dar ceea ce nu înțelegem este cum pot trece de la a fi bacterii „bune” complet inofensive, la cele care provoacă boli ale gingiilor și sunt legate de atacurile de cord”.

Ea a declarat pentru BHF că unele bacterii din gură pot deveni rele și infecta gingiile, provocând inflamații și sângerări.

Dacă nu sunt tratate, acest lucru poate provoca inflamarea părților care ne leagă dinții de osul subiacent, a avertizat ea.

Medicii ne sfătuiesc să mergem la medicul de familie în cazul în care ne îngrijorăm că avem oricare dintre aceste simptome.

Boala coronariană (cunoscută și sub numele de boală cardiacă ischemică) este cel mai frecvent tip de boală cardiacă.

Este cea mai frecventă cauză a atacului de cord și a fost cea mai mare cauză de deces atât la bărbați, cât și la femei din întreaga lume în 2019.

Dar aproximativ 1,4 milioane de persoane în viață în Marea Britanie astăzi au supraviețuit unui atac de cord.

„Împreună cu progresele medicale și schimbările în stilul de viață, cercetările de pionierat ale Fundației Britanice a Inimii au ajutat la reducerea la jumătate a deceselor anuale cauzate de bolile cardiace și circulatorii în Marea Britanie”, precizează organizația caritabilă pe site-ul său.

„Cu toate acestea, aceste afecțiuni încă ucid aproximativ una din patru persoane în Marea Britanie.

„Statisticile sunt foarte importante pentru British Heart Foundation. Ele reprezintă amploarea poverii bolilor cardiace și circulatorii în Marea Britanie și provocările cu care ne confruntăm.”, scrie doctorulzilei.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768