REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Sindicaliștii din Educație cer ca media la Purtare să conteze la admiterea la liceu

Sindicaliștii din Educație cer ca media la Purtare să conteze la admiterea la liceu

A.F. 8 aprilie 2024 | 22:25 653

Că preferați să îi spuneți bullying, cum o fac americanii, sau că îi spuneți bătaie, ca la românii care spun că e ruptă din rai, violența e prezentă în școlile din România. Sindicaliștii din Educație vin cu o propunere inedită pentru ca elevii să fie potoliți.

Sindicalistii din Educatie cer ca media la Purtare sa conteze la admiterea la liceu

Se cere ca media la purtare să conteze la admiterea la liceu

Marius Nistor, liderul sindicatului „Spiru Haret”: „Avem nevoie de măsuri coercitive. Vrem și noi să știm cum răspund copiii pentru fapte de violență, că vorba ceea, scăderea notei la purtaren nu impresionează pe nimeni. De ce nu legăm nota la purtare și de admiterea la liceu și de admiterea la facultate? Și atunci, să vezi! Ți-am scăzut nota la purtare, cu două sau trei puncte, până acum nu te interesa absolut nimic! Că nu aveai nicio problemă, erai vedetă! Dar în momentul în care te poate afecta când trebuie să treci la liceu, atunci o să te gândeșți de zece ori mai bine!”.

Petru a preveni actele de violență în școli, Ministerul Educației a cerut camere de filmat

Sindicatele s-au opus însă. Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret” nu susţin iniţiativa Ministerului Educaţiei privind introducerea sistemului de supraveghere audio-video în sălile de clasă, fără acordul cadrelor didactice şi al părinţilor.

În opinia sindicaliştilor, camerele de supraveghere nu rezolvă problema violenţei în spaţiul şcolar.

„Considerăm că aplicarea unei astfel de măsuri, fără consimţământul persoanelor supravegheate, reprezintă un atac la drepturile fundamentale ale cetăţenilor români.

În acest sens s-au pronunţat şi reprezentanţi ai Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal", afirmă reprezentanţii celor două sindicate, într-un comunicat transmis marţi.

FSLI şi FSE "Spiru Haret" consideră că o astfel de măsură poate fi aplicată acolo unde există un istoric al cazurilor de violenţă, doar după ce atât personalul angajat în unitatea de învăţământ respectivă, cât şi părinţii şi-au exprimat acordul scris pentru montarea camerelor de supraveghere.

"Când vorbim despre supraveghere audio-video, fără acordul celor înregistraţi, nu facem decât să aruncăm spre toţi acuzaţia că sunt factori perturbatori şi, dacă nu sunt acum, cu siguranţă vor deveni, ceea ce este complet fals.

Din păcate, numărul cazurilor de violenţă de orice tip din şcoli este în creştere, dar nu putem spune că toţi angajaţii din educaţie şi toţi elevii reprezintă un risc", se arată în comunicatul citat, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ba camerele de supraveghere in salile de clasa sunt este ceva bun avand in vedere situatzia din ziua de astazi din shcoli afirmatzia asta cum ca ar fi acuzatzi totzi elevi ca sunt factori perturbatori este total falsa,ce faptul ca sunt camere de supraveghere in magazine inseamna ca totzi clientzi care intra in magazin sunt vazutzi ca posibili hotzi din magazine,nu ma oameni cinstitzi nu sunt deranjatzi deloc de camerele de supraveghere,acelashi lucru este si in cazul elevilor cumintzi care nu sunt deranjatzi de camerele video din clasa din contra cu camere de supraveghere copiii ashtia se simt protejatzi de"glumele"unor colegi si de dascali care bat elevi dintrun motiv sau altul,pentru elevi indisciplinatzi in timpul orei sau care copiaza la examene camerele video din clase sunt o problema.
3
0
Sa lasam viitorul copiilor in mana unor femei isterice si a unor barbati paraschizo? Pai astia se mai pot numi educatori? Ei iau note de 2 si 3 inclusiv la materiile pe care le predau. Cat despre purtarea lor in clasa...uitati va cum se imbraca si ce pretentii de cadouri au de la parintii elevilor. Nu ca parintii ar fi altceva decat niste tatuati si botoxate care asculta manele in bembeuri. Copiii cuminti si care studiaza aproape ca spun ca au fost nascuti de o matusa crescuti de un unchi si educati de vecini. Cu ce deranjeaza pe loaza aia nota scazuta la purtare cand parintii sunt o p.a.r.a.s.u.t.a. si un p.e.s.t.e.? Face liceul, bine. Nu l face, bine. Vinde droguri si sau s.e.x. Romania educata de un profesor presedinte ghinionist.
1
3

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016