REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Joi, 12 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6850
24.4° Constanța Joi, 12 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6850
 

Sindicatul „Ovidius“ al Lucrătorilor din Muzee Constanța declară grevă japoneză, pe 4 aprilie

Sindicatul „Ovidius“ al Lucrătorilor din Muzee Constanța declară grevă japoneză, pe 4 aprilie

A.F. 3 aprilie 2024 | 19:42 1012

Sindicatul „Ovidius” al Lucrătorilor din Muzee Constanța, afiliat Federației „CulturMedia” și Uniunii Sindicale Teritoriale Filiala Constanța a CNS „Cartel Alfa”, se alătură colegilor, declarând grevă japoneză în data de 4 aprilie a.c., în contextul neonorării promisiunilor făcute de Guvernul României în timpul negocierilor cu reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Presă „CulturMedia” și președintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, privind eliminarea inechităților salariale apărute ca efect al OUG 128/2023.

Sindicatul „Ovidius“ al Lucratorilor din Muzee Constanta declara greva japoneza, pe 4 aprilie Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

„În contextul neonorării promisiunilor făcute de Guvernul României în timpul negocierilor cu reprezentanții Federației Naționale a Sindicatelor din Cultură și Presă „CulturMedia” și președintele CNS Cartel Alfa, Bogdan Iuliu Hossu, privind eliminarea inechităților salariale apărute ca efect al OUG 128/2023, angajații din muzeele și bibliotecile publice sunt, din nou, umiliți, iar munca lor nerespectată.

Ca răspuns la această atitudine, sindicatele îşi respectă de cuvânt dat membrilor și declanșează acțiuni de protest în toată țara, conform programului anunțat în a doua jumătate a lunii martie.

Sindicatul „Ovidius” al Lucrătorilor din Muzee Constanța, afiliat Federației „CulturMedia” și Uniunii Sindicale Teritoriale Filiala Constanța a CNS „Cartel Alfa”, se alătură colegilor, declarând grevă japoneză în data de 4 aprilie 2024. Membrii sindicatului vor purta, în timpul programului de lucru, o banderolă albă, pe care îşi vor scrie nemulţumirile existente la nivelul ramurilor profesionale, afectate de bătaia de joc a guvernanților. Sindicaliştii de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Muzeul de Artă Populară Constanța, Muzeul de Artă Constanța și Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța îşi vor face, astfel, cunoscute, doleanţele presante.

Dacă și tu crezi că, pentru muncă egală, remunerația trebuie să fie egală, că orele suplimentare trebuie plătite şi că instituțiile de cultură trebuie să fie finanțate corespunzător, pentru a ieși din praful în care se afundă din ce în ce mai adânc, poartă joi o banderolă albă!

Sindicatul „Ovidius“ al Lucratorilor din Muzee Constanta declara greva japoneza, pe 4 aprilie Muzeul de Artă Populară Constanța

Dacă ai observat condițiile necorespunzătoare în care lucrează angajații din instituțiile de cultură, lipsurile cauzate de personalul insuficient, de dotările depășite, care le îngreunează munca lucrătorilor şi care nu le permite să se adreseze publicului aşa cum acesta merită, poartă o banderolă albă în data de 4 aprilie.

Prea s-au obișnuit autoritățile ca slujbașii culturii să stea, obedienți, cu capul plecat și să aștepte... Noi promitem că nu ne vom opri aici!

Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături! Victoriile noastre de astăzi vor reprezenta structura pe care se va cimenta în viitor respectul pentru cultură și pentru slujitorii acesteia.

Așadar, stimați guvernanți, nu îngropați cultura! Noi existăm, muncim, luptăm pentru trecut, prezent și, mai ales, pentru viitorul tuturor“, au transmis reprezentanții Sindicatului „Ovidius” al Lucrătorilor din Muzee Constanța.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gresit, ADHD! In privat sunt salarii mai mari decat la stat dar nu pentru vanzatoare si portari!
0
0
Toti ratatii au aceeasi r*****a ieftina si p*****a.
2
1
Să își dea demisia și să plece în privat dacă nu le convine. Dar atenție că în privat sunt salarii mai mici decât la stat.
1
2

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275