REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.9° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
26.9° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Sindicatul Național al Polițiștilor ia în calcul blocarea sistemului

Sindicatul Național al Polițiștilor ia în calcul blocarea sistemului

Replica API 5 februarie 2022 | 00:22 2485

Peste 1.500 de poliţişti au protestat în Piaţa Victoriei, miercuri, 2 februarie, chiar în timpul şedinţei de Guvern. Protestatarii sunt nemulțumiți de scăderea unor pensii de serviciu şi pentru că nu au primit sporul de risc. De asemenea, aceștia sunt nemulțumiți de condițiile de muncă și spun că ar trebui angajate mai multe persoane în sistem. Vasile Zelca, președintele Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din România (SNPPC) a vorbit, pentru Replica de Constanța, despre doleanțele polițiștilor, despre viitoarele proteste dar și alte aspecte.

Vasile Zelca

Guvernul nu respectă legea 153/2017

Potrivit lui Vasile Zelca, principala doleanță a polițiștilor este aplicarea legii 153/2017 prin care salariile polițiștilor să măresc cu câteva sute de lei: ”În acest moment cel mai tare îi doare pe polițiști faptul că guvernul nu respectă legea 153/2017 deși trebuia aplicată de la 1 ianuarie 2022 în integralitatea ei. Ei motivează că nu au bani, au emis ordonanța 130 numită ”trenulețul„ prin care au prorogat termenul de aplicare al legii. Noi am avut răbdare, ni s-a spus că legea va fi aplicată etapizat, de-a lungul a patru ani și acum guvernul nu își respectă partea de înțelegere semnată în 2017. Nu se poate invoca că atunci guvernul era de altă coloratură politică. Trebuie să respecte legea și cu asta basta. Majorarea salariilor conform legii 153 nu este foarte mare, câteva sute de lei net, pe noi ne interesează faptul că ni s-a spus că va fi aplicată această lege de la 1 ianuarie 2022 și acest lucru nu s-a întâmplat.”

O să refuzăm să răspundem la telefon după orele de program

În privința protestelor acestea vor continua, luându-se în calcul chiar blocarea sistemului: ”O să organizăm proteste mari și luăm în calcul și blocarea sistemului prin anumite activități, de exemplu să refuzăm să mai răspundem la telefon după orele de program. Noi ne facem treaba dar și Guvernul trebuie să își facă treaba. Bani să cumpere armament au, zeci de milioane de euro băgate în rebranduirea Poliției Române aiurea au avut însă bani de salarii nu au. Noi cerem să fim plătiți conform legii 153 în vigoare.” a declarat Vasile Zelca, pentru Replica de Constanța.

Ne dorim un calendar clar al aplicării legii 153

Noi am avut discuții cu guvernul, după protestul din 2 februarie. S-a introdus un amendament la Senat legat de aplicarea unui sfert din restanță dar acest lucru nu ne mulțumește pentru că ne dorim un calendar clar al aplicării acestei legii în anul 2022. De l 1 ianuarie vrem jumătate din restanță iar de la 1 iulie cealaltă jumătate.” a mai spus Vasile Zelca.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eu sunt soferul lui cuscru Vilau si va pot confirma relatia dintre Ion Veronica si Pismis Nicusor
0
0
Vrajeala ieftina... paratizilor, la munca, prindeti hotii, nu va milogiti pt 2 lei. daca va faceati treaba erati platiti regeste!
1
0
Dl zelca...ne aburesti
2
1
Mai adauga si ca statul ii imbraca,ii incalta,le da spor de hrana,ies la pensie dupa 20 de ani"ca mineri aia din subteran",primesc pensii de serviciu,etc.
5
2
Daca voi va plangeti de salarii atunci cei care nu muncesc la stat ce sa mai zica , voi de bine se rau aveti un venit de 6-7 mii de lei pe luna , acest salariu este al unui agent ca daca esti inspector sau comisar sari lejer de 8000 de lei pe luna , plus restul de beneficii pe care nu le insir aici , pe cand cei care nu muncesc la stat nu au salarii mai mari de 3-4 mii de lei pe luna , asta in cel mai de fericit caz .
9
2
Vrem europolis ne am saturat de militie
9
1
Il aveti pe Ilinca la rutiera la Constanta. Mare aparator al legilor.
8
0
Foarte bine !!! Felicitari !!!
9
9
Cui nu-i convine sa plece in alta parte, la munca.
20
14
Sunt suparati militieni pt.ca dintre multe avantaje pe care le-au primit fara sa merite odata cineva a spus,stop ma ajunge cui nu-i convine sa plece acasa.
20
14
Pensionari la 48 ani
29
14
Aveti bani din amenzile care le-ati dat cu japca la oameni in pandemie, sclavii lui arahat
12
20
Gresit ! Nu le-a marit la magistrati cu 20 % ! Le-a marit pe 17 dec cu 10% , iar pe 31 dec 2021 cu inca 25% . Deci in total cu 35% ! La care se adauga faptul ca ei dau in judecata din urma si se judeca intre ei si castiga . Cititi-le declaratiile de avere, ca sa vedeti cati bani incaseaza din salarii, chirii si hotarari judecatoresti . Iar militarii si politistii cand dau in judecata pt aceleasi drepturi salariale prevazute in lege , juzii le dau cu UE la urma, pt ca nu le-ar mai ramane lor de un de sa-si traga bani din acelasi buget .
24
4
Bine ca le-a marit magistratilor pensia cu 20%. Stat de rahat.
28
3
Floarea din politie, seach pe yt
6
14
A ajuns mecla asta la sindicat?
17
15
Cernavoda dispune de bani sa va asigure salariile la toti militienii din Roumania.Nu mai protestati mai bine veniti sa va sponsorizam noi.
18
11
CE BINE IMI PARE .. CA ATI LUAT TEAPA HAHAHA .. SCAVILOR!!!
15
31

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303