REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.3° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
26.3° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Singurul oraș din lume unde nu există adrese

Singurul oraș din lume unde nu există adrese

Deria ISLEAM 21 iulie 2024 | 15:40 743

Orășelul american, Carmel-by-the-Sea, din California are un farmec aparte, iar rezidenții nu vor să-l piardă. Deși nicio adresă nu este numerotată, autoritățile au decis să facă o schimbare.

Singurul oras din lume unde nu exista adrese

Casele vor fi pentru prima dată numerotate

În curând, casele și afacerile din orășelul Carmel-by-the-Sea vor avea fiecare câte un număr. Tradiția locală de până acum a fost ținută cu sfințenie, deși localnicii au întâmpinat multe probleme de-a lungul timpului.

Încă din perioada pandemiei de Covid-19, rezidenții s-au plâns de faptul că livratorii de mâncare nu știau unde trebuie să ajungă, conform publicației Los Angeles Times.

Altă problemă ar fi aceea de a primi colete importante. Unele persoane, din cauza problemelor de sănătate, nu se puteau deplasa până la oficiul poștal din oraș. Acolo toți localnicii își ridicau pachetele și era ca o tradiție în a te întâlni cu vecinii.

Orășelul cu 3.200 de locuitori foloseau indicații în așa fel încât fiecare să știe unde locuiește vecinul. De exemplu, pentru a localiza primăria, aceștia spuneau că instituția se află pe partea de est a străzii Monte Verde și au convenit ca fiecare locuință să aibă câte un nume de tipul „Somewhere”, potrivit sursei citate.

Consiliul municipal a decis într-o întâlnire, la începutul acestei luni, să stabilească numerotarea adreselor pe motivul siguranței publice.

Locuitorii, păreri pro și contra

Deși aceasta este o măsură ce va menține siguranța publică, consilierul Karen Ferlito, a trebuit să explice că această procedură va fi una benefică rezidenților.

„Trebuie să așteptăm ca cineva să moară pentru a decide că acesta este lucrul corect de făcut? Este legea”, a explicat acesta, conform sursei.

Un alt localnic este de părere că ar trebui făcută această schimbare din cauza stării de sănătate a soției. „Vreau o adresă pe care oamenii să o găsească pe GPS și să ajungă acolo, iar soția mea poate obține medicamentele de care are nevoie.”, a declarat rezidenta Deanna Dickman, la întâlnirea Consiliului local.

O altă participantă nu este de acord cu această implementare. „Să rămânem așa și să păstrăm dulceața acestui mic oraș, pentru că oamenii îl cunosc pe Carmel pentru un motiv”, a precizat rezidenta Alice Cory în acea ședință.

Consilierul Ferlito este convins că această decizie de a implementa adrese pentru fiecare locuință este o măsură necesară, conform fanatik.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436