REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Sirieni prinşi în pădure la Dumbrăveni

Sirieni prinşi în pădure la Dumbrăveni

Replica API 21 august 2017 | 00:00 505

Ilegal

Ilegal

O patrulă a Poliţiei de Frontieră a observat două autoturisme de teren care au trecut ilegal peste frontiera de stat din Bulgaria în România. Imediat, a fost declanşată o acţiune operativă, poliţiştii de frontieră cadrul Sectorului PF Negru Vodă şi Sectorului PF Băneasa, sprijiniţi de cei de la sediul Gărzii de Coastă, monitorizând traseul autoturismelor. Cele două maşini, înmatriculate în Bulgaria, au fost identificate şi blocate în pădurea din apropierea localităţii Dumbrăveni, ocazie cu care şoferii şi pasagerii au încercat să fugă, ascunzându-se în pădure. Într-un final, la faţa locului au fost descoperite şi reţinute 25 de persoane, cetăţeni străini.

Cu ocazia cercetărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul de persoane este format din cetățeni sirieni, 21 de adulţi şi patru copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 50 de ani.

Ulterior, polițiștii au continuat acțiune, pentru a depista și „călăuzele”. În scurt timp, în apropierea localității Dumbrăveni au fost găsiți doi cetățeni bulgari, șoferii autoturismelor în care au fost transportați migranții. Cei doi, în vârstă de 36 și respectiv 41 de ani, au fost reținuți, alături de un al treilea cetățean bulgar, aflat la volanul unui Mercedes, ce avea rolul de antemergător.

Cei trei bulgari intenționau să ducă grupul de migranți până la București, de unde urmau să fie preluat, pentru a fi transportat în Germania.

În cauză, poliţiştii de frontieră sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii sirieni, respectiv trafic de migranţi pentru cei trei cetăţeni bulgari.

La acțiune au participat polițiștii de la Garda de Coastă Constanța, cei de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu, Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, precum și de lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanta, ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța, ai Inspectoratului General pentru Imigrări și din cadrul Serviciului Român de Informații.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vigilenta cit mai multa .caci ne napadesc musulmanii.
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016