REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.7° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
22.7° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Siropul care curăță și detoxifică plămânii

Siropul care curăță și detoxifică plămânii

A.F. 12 aprilie 2023 | 00:00 290

Siropul care curăță și detoxifică plămânii. Poluarea, fumul de ţigară, noxele din mediul înconjurător pot fi la fel de periculoase pentru sănătatea plămânilor precum infecţiile pulmonare cu virusuri şi bacterii, aşa cum a fost în perioada pandemiei de COVID-19.

Siropul care curata si detoxifica plamanii

Medicii atrag atenţia că este esenţială menţinerea sănătăţii plămânilor pentru o bună oxigenare a întregului organism.

Chiar dacă nu fumăm sau nu folosim produse chimice de curățat în casă, suntem expuși zilnic la particule de praf din aerul pe care îl respirăm. Pentru a ne întări capacitatea pulmonară, putem folosi o serie de remedii naturale, precum plante şi alimente care curăță și detoxifică plămânii, potrivit doctorulzilei.ro.

Patru ingrediente de bază

Este şi cazul unui remediu simplu, care se consumă ca băutură obţinută din patru ingrediente de bază: pudră de turmeric, rădăcină de ghimbir, ceapă și miere.

Turmericul conține un antioxidant puternic numit curcumină. Potrivit studiilor, curcumina reduce stresul oxidativ și inflamația la nivelul plămânilor, protejând împotriva bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC). În plus, turmericul conține substanțe antiinflamatoare naturale care reduc riscul de infecții ale căilor respiratorii.

Ghimbirul are proprietăți cunoscute pentru protejarea sistemului respirator. Este foarte eficient pentru relaxarea bronhiilor și eliminarea secrețiilor de mucus. Ghimbirul este un excelent antibacterian, antiseptic și antiinflamator. Este indicat în tratamentul tusei și durerilor în gât din răceli, gripă, sinuzită, bronșită.

Ingrediente:

  •     2 cepe medii
  •     500 ml apă
  •     1 linguriță turmeric (2 g)
  •     50 g rădăcină de ghimbir
  •     2 lingurițe de miere (50 g)

Mod de preparare:

Lasă apa să fiarbă în clocot, apoi adaugă ceapa întreagă, curățată de coajă, ghimbirul și turmericul. Amestecul se fierbe la foc mic 35-40 de minute până devine un decoct. Nu uita să amesteci din când în când.

Se lasă la răcit o oră, timp în care uleiurile esențiale și toate celelalte ingrediente din ceapă și ghimbir se eliberează în decoct.

Filtrează băutura și adaugă mierea. Păstrează decoctul într-o sticlă închisă ermetic, într-un loc răcoros și ferit de soare sau chiar în frigider. Se recomandă consumul a câte două linguri din acest decoct de trei ori pe zi, înainte de masă, scrie exquis.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768