REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Joi, 18 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6794
27.4° Constanța Joi, 18 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6794
 

Situația victimelor după exploziile de la Crevedia

Situația victimelor după exploziile de la Crevedia

Victor ROTARU 28 august 2023 | 12:11 676

Mai multe explozii au avut loc, sâmbătă, la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița. Două persoane au murit, potrivit lui Raed Arafat. Una dintre acestea, din cauza unui infarct, nu în urma unor arsuri.

Situatia victimelor dupa exploziile de la Crevedia

  • 58 de persoane s-au prezentat în total la spital.
  • Autoritățile au activat Mecanismul European de Protecție Civilă – 12 răniți, transferați în spitale din Italia, Belgia, Germania și Austria;
  • Parchetul General a preluat dosarul tragediei din Crevedia;
  • DNA a deschis un dosar penal în urma exploziilor

DNA a deschis un dosar penal în urma exploziilor

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a deschis un dosar penal privind posibile fapte de corupţie în rândul unor funcţionari cu atribuţii de control, în urma exploziilor de la Crevedia.

"Direcţia Naţională Anticorupţie a deschis dosar penal in rem pentru abuz în serviciu, în care investighează posibile fapte de corupţie ale unor funcţionari cu atribuţii de control", au menţionat surse judiciare pentru Agerpres.

Opt victime ale exploziilor din Crevedia sunt transferate în spitale din Austria și Germania

Încă opt victime ale exploziilor din Crevedia sunt transferate în spitale din Austria și Germania, iar Bilanțul victimelor a ajuns la doi morți și 56 de răniți. În acest moment, 41 de persoane sunt internate, șase fiind intubate. Dintre acestea, majoritatea sunt salvatori - pompieri, polițiști și jandarmi.

Transferul răniților a început după ce a fost activat Mecanismul European de Protecție Civilă, prin care statele pot cere ajutor dacă nu fac față unui dezastru. La 8 ani de la tragedia din Clubul Colectiv, România tot nu are suficiente paturi pentru marii arși, potrivit euronews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510