REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.8° ConstanÈ›a Joi, 25 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6801
22.8° ConstanÈ›a Joi, 25 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6801
 

Situaţie normală în aeroporturile din Moscova după atacul cu drone, potrivit autorităţilor

Situaţie normală în aeroporturile din Moscova după atacul cu drone, potrivit autorităţilor

A.F. 31 mai 2023 | 00:00 190

Toate aeroporturile din Moscova şi regiunea sa funcţionează normal după atacul cu drone de marţi asupra capitalei ruse, a anunţat Agenţia Aviaţiei Civile din Rusia (AACR), citată de EFE.

Situatie normala in aeroporturile din Moscova dupa atacul cu drone, potrivit autoritatilor

Până la ora locală 08.00 (05.00 GMT), potrivit AACR, "toate serviciile aeroportuare ÅŸi organele de control al traficului aerian funcÅ£ionau în regim normal".

Cu puÅ£in timp înainte, primarul Moscovei, Serghei Sobianin, comunicase că un atac cu drone asupra capitalei a provocat "pagube minore" la mai multe clădiri, fără a se înregistra răniÅ£i grav.

Ulterior, primarul a precizat că două persoane au primit îngrijiri medicale în regim ambulatoriu.

"Nu au fost detectate drone în zona aeroportului. Aeroportul Domodevo operează normal. Plecările ÅŸi sosirile se desfăşoară conform programului", a precizat biroul de presă al celei de-a doua mari infrastructuri aeroportuare din capitala rusă.

Acesta este cel mai grav atac asupra Moscovei de la atacul din noaptea de 2 mai asupra Kremlinului, efectuat de asemenea cu ajutorul dronelor ÅŸi pe care Rusia l-a atribuit direct Ucrainei.

Potrivit lui Sobianin, din motive de securitate, serviciile de urgenţă au evacuat rezidenţii de la intrările a două clădiri care au fost lovite de una dintre drone.

"Imediat după finalizarea activităţii serviciilor speciale, locatarii se vor putea întoarce în apartamentele lor", a spus el, citează Agerpres.

Guvernatorul regiunii Moscovei, Andrei Vorobiov, a declarat că sunetele de explozii auzite marţi dimineaţă de locuitori s-au datorat funcţionării sistemului de apărare aeriană.

"Mai multe drone au fost doborâte în timp ce se apropiau de Moscova", a spus el.

Potrivit lui Sobianin, "aproximativ 25 de drone au fost implicate în atacul matinal asupra Moscovei ÅŸi regiunii Moscovei".

Potrivit primarului, "trei drone s-au prăbuÅŸit în clădiri rezidenÅ£iale", iar una dintre ele "transporta dispozitive explozive care nu au detonat".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699