REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
26° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Situație revoltătoare la Electric Castle. Mii de tineri au dormit în câmp așteptând trenurile

Situație revoltătoare la Electric Castle. Mii de tineri au dormit în câmp așteptând trenurile

Replica API 17 iulie 2022 | 00:00 2811

Sute de tineri care au participat la participat vineri la a doua noapte a festivalului Electric Castle au fost nevoiți să aștepte trenul sau autocarele pentru a ajunge înapoi în Cluj chiar și șase ore.

Electric Castle plătește prețul succesului după ce organizatorii festivalului au fost criticați pentru haosul creat la finalul celei de-a doua nopți, atunci când sute de tineri au fost nevoiți să aștepte și șase ore să ajungă înapoi în Cluj-Napoca.

Situație revoltătoare la Electric Castle

După o nouă seară de distracție, mii de tineri prezenți la festivalul Electric Castle au fost nevoiți să aștepte ore întregi un tren care să-i ducă din Gara Bonțida înapoi în Cluj-Napoca, mulți dintre aceștia adormind pe peron, între linii sau direct în iarba de pe câmp. Organizatorii au promis că vor lua măsuri pentru ziua de duminică dimineață.

„Organizatorii au asigurat transportul cu autobuze, însă au fost cu mult depăşite. Doar trei autobuze pleacă la distanţă de cinci minute de la festival. Adică aproximativ 2000 de persoane pe oră. Aseară au încercat să plece peste 10.000 de persoane în acelaşi timp”, a transmis publicația ObservatorNews.

Tinerii prezenți la festival au povestit cât de aglomerată a fost gara, cu mulți tineri care nu știau când vor reuși să ajungă înapoi la cazarea din Cluj-Napoca.

„A fost foarte multă lume în gară. Nu știm cum ne vom întoarce la noapte. Vedem. Dacă e coada foarte mare, poate mergem până la tren. Dacă putem să venim cu bus-ul, ar fi mai bine”. “Era coadă până la intrare în festival. Nu avea rost. Şi la priority era coada foarte mare. Nu a fost niciodată aşa coadă mare”, au declarat pentru sursa citată Ovidiu și Alexandra.

Situația a apărut ca urmare a faptului că autobuzele puse la dispoziție de către organizatori s-au dovedit a fi insuficiente, iar atunci tinerii s-au îndreptat cu speranță spre garniturile de tren care opresc în Gara Bonțida.

Problema a fost că și garniturile de tren s-au dovedit a fi insuficiente pentru numărul tinerilor care urmăreau să se întoarcă de la festival. Timpul de așteptare a ajuns să fie chiar și de șase ore, astfel că mulți dintre aceștia au dormit pe peron sau direct în iarbă.

„Vedem. Dacă e coada foarte mare, poate mergem până la tren. Dacă putem să venim cu bus-ul, ar fi mai bine”, sau „Era coadă până la intrare în festival. Nu avea rost. Şi la priority era coada foarte mare. Nu a fost niciodată aşa coadă mare”, au precizat doi participanți la festival.

Noi promisiuni din partea organizatorilor

Într-o postare pe Facebook organizatorii au recunoscut greutățile cu care se confruntă. „Recunoaștem … cozile de așteptare și timpul petrecut la cozi poate fi dificil. Și uneori e clar că e nașpa. Știm, de asemenea, că majoritatea dintre voi vreți să vă îndreptați spre casă cam în același timp și facem tot posibilul ca fluxul să fie mai eficient, dar există ore de vârf care încă ne dau bătăi de cap”, au scris aceștia pe pagina de Facebook a festivalului.

În plus aceștia au promis că vor încerca să fluidizeze cât de mult pot plecarea participanților de la festival, susținând că sunt în discuții cu autoritățile pentru a obține ajutorul acestora. „Renunțăm la banda prioritară. Lucrăm cu autoritățile pentru ca traficul să fie cât mai lin posibil. Lucrăm la optimizarea procedurii de îmbarcare în autobuz”, au promis organizatorii Electric Castle.

Tinerii care au plătit bilete și de 70 de euro pentru o seară de concerte au criticat deschis modul în care este organizat acest festival și situația creată de numărul mare de participanți.

„Admiteţi că sunteţi lacomi şi corectaţi-vă greşelile, în loc să daţi vina pe alţii”, a spus un tânăr. „Cred că eram mii de oameni. Multora le era frig. Era 5 dimineața, se lăsase frigul. În consecinţă, experiența este stricată”, a scris pe Facebook un alt participant. „Cu cozile de la autocare ce faceți? Ați văzut că pierzi cu tot cu drum 3 4 ore până la Cluj cu autocarul? Vă dați seama ce penibili sunteți? Cu mașina nu, tren nu, autocar abia abia… Cum fluidizați? Pe nervii plătitorilor?”, a scris un alt participant, scrie fanatik.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Festivalul papagalilor cu pene
1
0
Ce? De aici nu ati luat bani? De ce nu povestiti voi cum plaja Modern este seminchisa la o sapt dupa festivalul vietii
0
0
ce.i revoltator?i.am dus eu acolo cu forta?au dormit pe cimp si s.au odihnit drogalaii!
0
1
in alea 6 ore, puteati sa mai trageti inca multe alte distractii
0
0
prostalaii care au dormit in camp si pe festivalul lor de cacat!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513