REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Joi, 3 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6871
23.4° Constanța Joi, 3 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6871
 

Slalom printre mașini, cu coșciugul în brațe, din cauza șefei de la Morgă, în plin scandal penal

Slalom printre mașini, cu coșciugul în brațe, din cauza șefei de la Morgă, în plin scandal penal

Virgil STOIAN 31 mai 2024 | 00:00 4907

Locurile de parcare sunt, au fost și vor fi mereu o problemă în Constanța. Există însă și persoane care parchează unde vor, chiar dacă asta înseamnă să blocheze o intrare vitală. Este și cazul Marianei Deacu, medicul șef al Serviciului Clinic Anatomie Patologică Constanţa, care în plin scandal penal, își permite să încalce limitele bunului simț. Și-a parcat mașina unde a vrut mușchiul ei, blocând accesul în morgă, astfel că autovehiculul de la Muftiatul Turc, venit să aducă o persoană decedată, nu a putut intra. Oamenii au făcut slalom cu coșciugul printre mașini, atenți să nu zgârie vreuna. Potrivit informațiilor noastre, se pare că Mariana Deacu a refuzat să mute mașina, o Toyota Yaris, pe care o deține, potrivit declarației de avere din 2016.

Slalom printre masini, cu cosciugul in brate, din cauza sefei de la Morga, in plin scandal penal

Profitând de faptul că au o funcție de conducere, unele persoane își arogă dreptul de a face orice în locul pe care îl manageriază. Mariana Deacu parchează unde vrea ea, în curtea morgii Spitalului Județean, chiar dacă asta înseamnă blocarea celor veniți să aducă trupuri neînsuflețite.

Slalom printre masini, cu cosciugul in brate, din cauza sefei de la Morga, in plin scandal penal Mariana Deacu

Mașina Muftiatului Turc, venită să aducă trupul unei persoane decedate nu a putut să treacă din cauza mașinii Marianei Deacu, care nu s-ar fi deranjat să mute mașina, deși a fost rugată. Din această cauză, oamenii au fost nevoiți să facă slalom cu coșciugul printre mașini, atenți să nu zgârie vreuna.

Slalom printre masini, cu cosciugul in brate, din cauza sefei de la Morga, in plin scandal penal oamenii sunt nevoiți să ocolească mașina

Probleme peste probleme

Vă reamintim că în pandemie morga Spitalului Județean a fost implicată într-un scandal după ce imaginile  cu pacienți decedați, puși pe tărgi, în saci negri, în faţa morgii au fost distribuite intens pe rețelele de socializare. Atunci, Mariana Deacu declara: „Ceilalți stau la distanță, nu este niciun fel de problemă, distanța s-a păstrat și ne asigurăm că acest lucru se întâmplă. Noi nu am pus decedații pe jos, manevrarea sicrielor este realizată de reprezentanții caselor de servicii funerare.

De dată recentă, avem scandalul care scoate în evidență trei asistenți de la Anatomie Patologică, chiar de la secția condusă de Mariana Deacu, fiind reținuți luni, 27 mai, pentru luare de mită în formă continuată. Unul a fost arestat preventiv, ceilalți doi, sub control judiciar. Cei trei sunt acuzați că ar fi primit diferite sume de bani, de la un investigator sub acoperire,  pentru a-şi îndeplini atribuţiile de serviciu legate de manipularea cadavrelor. Sumele percepute de aceștia difereau, fiecare având propriul tarif.

Slalom printre masini, cu cosciugul in brate, din cauza sefei de la Morga, in plin scandal penal

Mariana Deacu câștigă pe lună peste 30.000 de lei

Mariana Deacu este unul dintre medicii din România care se poate lăuda  cu un venit lunar... exorbitant. Câștigă aproape 33.000 de lei, din funcțiile pe care le deține. Este conferențiar universitar la Universitatea Ovidius, medic șef la Spitalul Județean, dar activează și la Histomedica SRL. Să înțelegem că poziția de șef la Morga Constanța nu-i solicită prea mult timp, dacă își permite luxul de a mai avea în plus două joburi! Nu e de mirare că lucrurile merg prost la unitatea pe care o conduce, iar angajații pe care-i are în subordine își permit să facă inginerii financiare pe spinarea... cadavrelor.

Slalom printre masini, cu cosciugul in brate, din cauza sefei de la Morga, in plin scandal penal

Demisii greșite cerute de Mihai Lupu?

Precizăm, de asemenea, că în contextul scandalului de la Morga Constanța, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a dispus efectuarea de cercetări asupra activităților desfășurate în cadrul Secției de Anatomie Patologică și Serviciului Județean de Medicină Legală, prin intermediul Corpului de Control al instituției, singura structură autorizată a CJC în acest sens. Mai mult decât atât, președintele CJ a cerut demisia directorului medical și al celui de îngrijiri medicale. Oare nu trebuie tras la răspundere și șeful direct al celor trei asistenți, adică Mariana Deacu, medicul șef al Serviciului Clinic de Anatomie Patologică Constanţa?!

Nu contestăm activitatea medicală a Marianei Deacu, însă poate că postul de șef de secție este o pălărie cam mare pentru aceasta. Poate că Mihai Lupu ar trebui să se aplece și asupra acestei probleme.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gagicul, sau amantul apare în poza ,dar privește nepăsător. Putea sa o anunțe sa își mute masina .
0
0
Pe fata se vede cât ii de a dracu. Dar e sefa sefelor!
0
0
Mai are relatia secreta cu asistentul? Stiam ca era cuplata cu unul din asistenții de la morga .
0
0
Edte unul din doctorii criminali, care au ucis oameni sanatosi, prin protocolul Coviid… Au fost platiti deasemenea pt aceste crime !
6
4
meeekeedoanca necivilizata. primitivi sabatici veniti la oras cumpara masini mari sa epateze ca au bani. fac bani numai din ilicite.
22
4
De ce nu le declari nemultumirea ta personal cand ii vezi?
8
5
Mariano , nu te mai saturi , fato ! La ochiul maro ti o mai tragi ?
21
1
bhaaa de ce s******i comentariile sa va iau ziarul in pwla
12
5
romanului functie de conducere si o sa vezi ce i poate capul....
26
0
Bla bla bla nu a demis pe nimeni totul este la fel ca innainte de p***t
17
1
ce sa-ti povestesc, s-au deranjat boratii. dar cand l e p r e l e astea blocheaza strazile carandu-si mortii cu mainile printre masini, nu v-ati scandalizat.
9
40

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515