REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Slovacia: Premierul Fico a fost externat la domiciliu, unde îşi va continua recuperarea

Slovacia: Premierul Fico a fost externat la domiciliu, unde îşi va continua recuperarea

Victor ROTARU 3 iunie 2024 | 00:00 276

Prim-ministrul slovac Robert Fico, rănit grav într-o tentativă de asasinat la începutul acestei luni, a fost transferat joi seara de la spitalul din Banská Bystrica la domiciliul său din Bratislava, pentru a-şi continua recuperarea, a informat vineri instituţia medicală, transmite Reuters.

Slovacia: Premierul Fico a fost externat la domiciliu, unde isi va continua recuperareaRobert Fico

Fico (59 de ani) a fost transportat pe calea aerului din oraşul Banská Bystrica în capitală, a relatat canalul de ştiri TA3, citând-o pe Miriam Lapuníková, directoarea spitalului Roosevelt din Banská Bystrica, unde fusese operat, scrie şi agenţia dpa.

Lapuníková anunţase anterior că Fico nu va fi transferat la un alt spital întrucât şi-a exprimat dorinţa de a fi externat la domiciliu de îndată ce sănătatea sa o va permite.

În afara complexului rezidenţial din Bratislava unde este situat apartamentul lui Fico au fost desfăşuraţi poliţişti pentru a supraveghea locul, a relatat postul public RTVS.

Premierul populist de stânga s-a aflat în stare critică după ce a fost împuşcat cu mai multe gloanţe în ziua de 15 mai în timp ce se îndrepta spre a saluta un grup de susţinători, după o şedinţă de guvern ţinută în oraşul Handlova.

Atacatorul, care a fost reţinut imediat, se află în arestul poliţiei. În timpul interogatoriului, bărbatul de 71 de ani şi-a justificat fapta prin dispreţul său pentru Fico şi politicile guvernului, după cum reiese dintr-un document trimis, la cerere, agenţiei dpa de tribunalul competent.

Potrivit documentului - în care toate datele de identificare ale suspectului sunt anonimizate -, bărbatul a spus că nu era de acord cu politicile guvernului condus de Fico, cu politicile în materie de justiţie şi media, şi nici cu 'atitudinea de Iuda' faţă de UE.

Mai presus de toate, însă, el dorea ca ajutorul militar al Slovaciei pentru Ucraina, stopat de Fico, să continue.

Acesta este motivul pentru care 's-a decis să acţioneze'. Conform declaraţiilor consemnate în documentul tribunalului, agresorul a spus că nu dorea să-l omoare pe Fico, ci să-l facă 'incapabil să-şi continue munca'.

Deocamdată nu se poate previziona dacă şi când premierul îşi va putea relua atribuţiile oficiale. Reprezentanţi ai guvernului au declarat miercuri că, pentru prima oară de la tentativa de asasinat, Fico a putut să mănânce din nou, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016