REPLICA ONLINE CONSTANTA

26° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
26° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Slujbele lui Teodise pentru chemarea ploii a împărțit oamenii în 2 tabere!

Slujbele lui Teodise pentru chemarea ploii a împărțit oamenii în 2 tabere!

Replica API 17 iulie 2022 | 00:00 164

Cum vara aceasta se anunță una toridă și dezastruoasă pentru agricultura românească, Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, îndeamnă preoții, în deosebi pe cei din mediul rural, cât și pe cetățeni, să meargă împreună și să se roage pentru chemarea ploii. În timp ce tot mai mulți fermieri caută soluții pentru instalarea sistemelor de irigații, în Constanța se fac ritualuri pentru aducerea ploii. Acest lucru a împărțit oamenii în 2 tabere. Pe de o parte sunt cei care consideră benefice aceste slujbe, dar pe de cealaltă parte există și oameni care nu le văd rostul.

Disperați de arșița de afară, dar și de faptul că seceta le va afecta recolta, mulți fermieri caută soluții pentru montarea sistemelor de irigații. În schimb la Constanța, preoții, în frunte cu ÎPS Teodosie, merg pe câmp pentru a spus rugăciuni ca să aducă ploaia.

Deși se așteaptă o minune, oamenii nu văd cu ochi buni acest proces. ,,De asta avem noi nevoie? Avem nevoie de sisteme moderne de irigații! În alte județe sunt făcute investiții de către autoritățile locale, iar la noi se roagă preoții să vină ploaia. Nu este un lucru rău că se roagă, dar nu asta ne va rezolva problema. Este un motiv de băgare în seamă tot ce se întâmplă aici! Nu avem nevoie de asta”, spune un localnic.

Există însă și persoane care cred în puterea acestor rugăciuni, disperați fiind de faptul că în ultima perioada abia dacă din cer a mai căzut un strop de ploaie. Culturile agricole le sunt afectate și speră ca rugăciunile să fie auzite. ,,E foarte bine așa. Să ne rugăm cu toții să plouă. E foarte bine ce fac preoții!”, este de părere o femeie.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513