REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Vin., 4 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6872
19.4° Constanța Vineri, 4 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6872
 

SNSPA reacționează, după acuzațiile că decanul facultății știa despre abuzurile lui Alfred Bulai

SNSPA reacționează, după acuzațiile că decanul facultății știa despre abuzurile lui Alfred Bulai

A.F. 4 octombrie 2024 | 17:11 991

SNSPA a reacționat abia astăzi la informațiile apărute în presă referitoare la o întâlnire din aprilie 2024 a studenților cu un grup de profesori, unde s-a discutat despre cazul Bulai. La această "sesiune de feedback" a participat și decanul Cristian Pîrvulescu.

SNSPA reactioneaza, dupa acuzatiile ca decanul facultatii stia despre abuzurile lui Alfred Bulai Cristian Pîrvulescu

„Având în vedere informații vehiculate în presă referitoare la întâlnirea de feedback de la Facultatea de Științe Politice din cadrul SNSPA din 5 aprilie 2024 dintre un grup de cadre didactice, între care și decanul Cristian Pîrvulescu, și un grup de studenți din anul al treilea de la nivelul de studii de licență de la cele patru specializări – științe politice, relații internaționale, sociologie și psihologie – și interpretările tendențioase care au apărut speculând o declarație făcută în cadrul anchetei penale privind cazul Bulai de către una din participante, ținem să facem următoarele precizări:

În cadrul discuției, care a durat aproape două ore au apărut diferite probleme, între acestea la un moment dat au fost invocate comportamentul și limbajul profesorului Bulai în cadrul cursurilor sale.

În acest context, un student a adus în discuție posibile abateri etice în cadrul programului de practică coordonat de acesta și desfășurat în vara anului 2023, pe care însă le cunoștea indirect, potrivit Gândul.

SNSPA reactioneaza, dupa acuzatiile ca decanul facultatii stia despre abuzurile lui Alfred Bulai Alfred Bulai

Cristian Pîrvulescu ar fi decis că nu au ce să îi facă lui Alfred Bulai

Fiind o mărturie indirectă, decanul a explicat că au existat diferite zvonuri, dar fără sesizări formale și fapte concrete este dificil de început vreun demers de natură administrativă sau etică, iar studentul a promis că, persoanele la care se referea nefiind de față, va încerca să obțină informații suplimentare de la acestea, care, însă n-au mai apărut;

La acel moment al discuției, reiterarea confidențialității întâlnirii a urmărit să asigure protecția studenților participanți de eventualele persecuții din partea celor care s-ar fi simțit lezați de afirmațiile făcute dacă acestea deveneau publice, mai ales că începea sesiunea de examene și urma cea de licență", au transmis reprezentanții SNSPA printr-o postare pe Facebook.

Reacția vine la scurt timp după ce a apărut informația prin care o studentă le-a povestit anchetatorilor, în calitate de martor, despre această sesiune de feedback, în care un coleg a adus în discuție cazul Bulai.

Deoarece nu existau dovezi, decanul Cristian Pîrvulescu ar fi decis că nu au ce să îi facă lui Alfred Bulai, pentru că ”ar avea protecție”, citează stiripesurse.ro.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O școală de tăiat frunze la câini unde merg toți proștii și idioții care nu sunt în stare să urmeze un învățământ de calitate Dar și banii la proști sunt bine primiți la această școală de pierdut timpul
1
0
Un pornache si asta , linge clantele la ambasada Americi toata ziua , nevasta sa stie de ce !Pieleanu unde este comunistul asta , s a ascuns vrea sa l faca scapat ?
5
0

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710