REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.8° Constanța Mar., 6 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6813
23.8° Constanța Marți, 6 August 2024 Anul XX Nr. 6813
 

SOARTA spațiului în care a FUNCȚIONAT OBORUL este INCERTĂ

SOARTA spațiului în care a FUNCȚIONAT OBORUL este INCERTĂ

Replica API 11 ianuarie 2022 | 00:13 5828

În urmă cu câțiva ani, constănțenii își dădeau întâlnire, în fiecare weekend, la Oborul de pe bulevardul Aurel Vlaicu. Acolo, zeci de comercianți își etalau produsele, de la cărți și până la produse electrocasnice, și îi îndemnau pe constănțeni să le achiziționeze, după o rundă de negocieri și târguieli. În cursul anului 2018, Oborul a fost relocat pe varianta Constanța-Ovidiu, iar peste spațiul localizat pe bulevard s-a așternut o liniște mormântală. Chiar dacă fostul edil, Decebal Făgădău, intenționa să realizeze lucrări de infrastructură ce vizau transportul, nici până în prezent, spațiu respectiv nu a reprezentat o atracție pentru administrația locală.

Spațiul în care a funcționat târgul săptămânal de la bulevardul Aurel Vlaicu, Complexul Comercial Obor, căci despre el este vorba, relocat ulterior pe varianta Constanța-Ovidiu, nu prezintă un punct de atracție pentru investiții.

Sau, cel puțin, nu în prezent. Chiar dacă, după expirarea contractului pe care Primăria Constanța îl avea cu firma care deținea terenul, fostul primar, Decebal Făgădău, anunța că în respectivul spațiu ar urma să fie realizate lucrări de infrastructură ce vizau transportul, peste loc s-a așternut o liniște monumentală.

Primăria Constanța lucrează la documentații

Încă nu se cunoaște viitoarea soartă a spațiului în care a funcționat Complexul Comercial Obor. Reprezentanții Primăriei Constanța au declarat, pentru Replica, că există documentații de urbanism în lucru.

Obor, relocat pe varianta Ovidiu

Între timp, cei interesați de chilipirurile vândute de comercianții din Obor, pot merge în noua locație a acestuia, pe varianta Constanța-Ovidiu, în apropierea târgului de fructe și legume. A devenit deja o tradiție ca în fiecare duminică comercianții să organizeze celebrul târg de vechituri. Așa se face că, nici în acest weekend nu au ratat ocazia să-și întindă chilipirurile direct pe pământ și să-și aștepte clienții. Comercianții mai serioși și-au scos tarabele la înaintare, pe care au așezat în ordine cârnați, șuncă, și pui sacrificați. Nu au lipsit nici animalele vii, de la găini, la iepuri și animale de companie.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum ce sa faca? Vreun Lidl ca nu e niciunul in zona. Doar nu targ de legume fructe al producatorilor.
0
0
era frumos targul saptamanal, avea farmecu lui...pacat...
3
4
sa faca cei cu stramosi la muntii pindu un frumos bloc de lucs.
17
3
Isi parcheaza hira amantele acolo, pardon oile !
11
1
Nu se va construi nimic acolo. Pe dedesubt sunt conducte RAJA
6
4
mafia imobiliara inca nu s-a hotarat
21
2

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303