REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.2° Constanța Vin., 6 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6844
24.2° Constanța Vineri, 6 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6844
 

Șoc și groază într-un supermarket! Carne cu scurgeri purulente vândută clienților

Șoc și groază într-un supermarket! Carne cu scurgeri purulente vândută clienților

Mariana MURAT 6 septembrie 2024 | 12:49 1114

O femeie s-a plâns comisarilor pentru Protecția Consumatorilor, după ce a cumpărat dintr-un supermarket carne care avea scurgeri purulente și pe care nu a putut să o consume. Inspectorii au fost șocați și de alte nereguli descoperite în acel supermarket.


soc si groaza intr-un supermarket! Carne cu scurgeri purulente vanduta clientilor Carne cu scurgeri purulente

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bistriţa-Năsăud a sancţionat cu 170.000 de lei un hipermarket din municipiul Bistriţa şi a oprit de la comercializare mai multe produse, după ce o femeie a reclamat faptul că a cumpărat din magazinul respectiv carne cu scurgeri purulente.

Potrivit unui comunicat de presă remis vineri de CJPC, în urma controlului au fost găsite şi alte produse alimentare alterate, legume şi fructe cu urme de putrefacţie, dar şi nereguli legate de etichetare.

Ce nereguli au găsit comisarii ANPC în supermarketul vizat

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bistriţa-Năsăud s-a autosesizat, în urma apariţiei în spaţiul public a unor informaţii cu privire la carne cu aspect şi miros nespecific, achiziţionată dintr-un magazin Kaufland din municipiul Bistriţa, şi a desfăşurat, pe data de 02 septembrie, o acţiune de control la respectiva locaţie. Sesizarea s-a dovedit a fi întemeiată, iar, în urma extinderii controlului, comisarii CJPC Bistriţa-Năsăud au identificat şi alte deficienţe, după cum urmează:

Comercializarea unor produse alimentare fără etichete din care să rezulte data limită de consum şi care prezentau semne organoleptice de alterare, modificare a aspectului şi culorii, impropriu consumului uman;

Comercializarea legumelor şi fructelor depreciate calitativ prezentând modificări organoleptice, respectiv urme de putrefacţie;

Informarea eronată a consumatorilor asupra provenienţei, a originii geografice sau comerciale a fructelor proaspete, folosind astfel o practică comercială înşelătoare;

Nerespectarea prevederilor legale cu privire la obligativitatea de a comercializa produsele pe bază de grăsimi vegetale într-un spaţiu de prezentare şi vânzare bine delimitat, pe raft separat faţă de laptele şi produsele lactate autentice;

Neevidenţierea separată a costului timbrului verde la unele produse electrice şi electronice, aşa cum prevede legislaţia în domeniu;

comercializarea unor rechizite şcolare fără elemente de identificare şi caracterizare ale acestora, care să fie înscrise în mod vizibil, lizibil şi uşor de înţeles;

neafişarea preţului de vânzare la unele produse expuse la comercializare; comercializarea unor produse alimentare şi nealimentare cu ambalaje deteriorate", se precizează în comunicat.

Ca urmare a neregulilor constatate, echipa de control a aplicat şapte amenzi contravenţionale, în cuantum de 170.000 de lei, şi două avertismente.

Totodată, a fost dispusă măsura opririi temporare de la comercializare a produselor nealimentare cu deficienţe de informare şi a opririi definitive a comercializării produselor neconforme, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
frectii la... parbrizul masinii amend data !o plateste si se repeta si alte nereguli!cei care controleaza amendati cu bani multi !magazinul inchis un an !
0
0
Pușcărie trebuie sa faca imbolnaveste lumea
1
0
Ar trebui sa-mi plateasca astia de la kaufland drepturi de autor. De la mine si de la dimoftache au invatat cum se boteaza carnea stricata.
4
0

REPLICA


LOTO

6/49
3417262547
5/49
153224403139
joker
22178279