REPLICA ONLINE CONSTANTA

20° Constanța Lun., 2 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6840
20° Constanța Luni, 2 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6840
 

Șocant! Doi pacienți au fost jefuiți în timp ce se aflau pe masa de operație

Șocant! Doi pacienți au fost jefuiți în timp ce se aflau pe masa de operație

Andreea VLAICU 18 august 2024 | 08:26 1079

Caz șocant in Iași, acolo unde doi pacienți au fost jefuiți chiar în timp ce se aflau pe masa de operație! Bolnavii au rămas fără bani și fără documente de identitate. Autorii furtului nu au fost încă identificați de polițiști.

socant! Doi pacienti au fost jefuiti in timp ce se aflau pe masa de operatie

Doi pacienți internați la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași au fost jefuiți chiar în timp ce se aflau în sala de operație. Acestora le-au fost sustrase din genți documentele de identitate și mai multe sume de bani.

 „A avut loc un furt la un spital din Iași, la Pneumoftiziologie. Nu, nu s-au furat lucruri din spital, c de la bolnavi. Pacienții erau în sala de operație și li s-au furat banii și actele. Mai mulți polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Iași au mers miercuri după-amiază să ancheteze cazul”, au precizat surse din anchetă.

Într-adevăr, în acest caz, s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt. Nu se știe încă cine sunt făptașii, dacă fapta a fost săvârșită de pacienți, de angajați ai spitalului sau de persoane care au pătruns pur și simplu în unitatea medicală.

„La data de 14.08.2024, Secția 3 Poliție a fost sesizată despre faptul că, în perioada 12-14.08.2024, persoane necunoscute au sustras sume de bani și documente din gențile a doi pacienți internați într-o unitate de spital din municipiul Iași. La fața locului, polițiștii au stabilit că cele sesizate se confirmă. A fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt, faptă prevăzută și pedepsită de articolul 228 Cod Penal. Cercetările continuă în vederea identificării autorilor și dispunerii de măsuri legale”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași.

Reporterii BZI au încercat să afle mai multe detalii despre acest incident de la managerul unității medicale, dar acesta se afla în concediu de odihnă.

Furturi asemănătoare au loc în toate spitalele din Iași

În urmă cu 6 ani, un furt a avut loc în cadrul Serviciului de Anatomie Patologică și Prosectură de la Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Spiridon” Iași. Autorul furtului a fost un tânăr în vârstă de 28 de ani, care a pătruns în unitatea medicală prin intermediul unei ferestre deschise. Acesta a sustras, din unitatea medicală, șase laptopuri, mai multe bunuri de masă, precum și bani. Tânărul a încercat să fure și banii dintr-un tonomat de cafea, însă fără succes. Individul a fost identificat cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere ale instituției medicale și a fost condamnat la 5 ani, 6 luni şi 91 de zile de închisoare. Astfel de furturi nu au avut loc doar la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași, ci în mai toate unitățile medicale din Iași, victime fiind pacienții, personalul medical sau studenții care fac pregătire practică, scrie realitatea.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sau intors ...diplomatii expulzati din tarile straine si continua ...treaba!
5
0

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516