REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Șocant! Elev de 8 ani, violat în toaleta școlii

Șocant! Elev de 8 ani, violat în toaleta școlii

Andreea CONDURACHE 4 martie 2024 | 10:12 4083

Un elev de la Școala Nicolae Titulescu din București a fost violat de două ori de colegii săi chiar în toaleta școlii din centrul Capitalei. Părinții elevului o acuză pe directoarea instituției de învățământ că a mușamalizat totul timp de aproape doi ani și au decis să protesteze în fața școlii, împreună cu alți părinți. Inspectoratul Școlar București a primit abia luni dimineață o sesizare oficială din partea școlii, după ce în spațiul public au apărut informații legate de drama elevului. Părinții elevilor protestează în fața unei școli din București.

socant! Elev de 8 ani, violat in toaleta scoliiimagine surprinsă la protest

Zeci de părinți și-au arătat indignarea în fața Școlii "Nicolae Titulescu" din București, după ce un elev de opt ani care ar fi fost violat, de două ori, în toaleta școlii. Părinții spun că se tem să își mai lase copiii la ore și așteaptă, urgent, răspunsuri din partea directoarei școlii. Asta după ce părinții unui băiețel care are acum 10 ani au reclamat că acesta a fost violat de două ori în toaleta școlii.

socant! Elev de 8 ani, violat in toaleta scoliiȘcoala "Nicolae Titulescu" din București

În primul caz, presupusul violator avea numai 11 ani, iar victima 8 ani. Dosarul s-a clasat, însă, pentru că violatorul era prea mic pentru a răspunde penal.

Conducerea unității de învățământ a mușamalizat totul în exterior, iar în școală, victima a devenit ținta bullying-ului. Tocmai fiindcă toată lumea știa că el este băiețelul violat din toaletă. Așa a ajuns să fie violat a doua oară, spune mama, la un an și câteva luni distanță de prima agresiune.

,,A fost violat de două ori! De două ori, nu o dată! De două ori! Prima dată avea 8 ani când a fost abuzat. Era clasa zero. Noi am aflat la sfârșitul clasei, într-o joi, iar vineri am fost la doamna directoare. S-a întâmplat în toaleta școlii, la parter. Copilul mi-a zis că la toaletă nu era zăvor", a declarat mama copilului violat.

socant! Elev de 8 ani, violat in toaleta scoliiSorin Ion

Inspectorii școlari, în control la școala Nicolae Titulescu din București

Mai mulți reprezentanți ai Ministerului Educației și Inspectoratului Școlar București, printre care secretarul de stat Sorin Ion și inspectorul general de la Inspectoratul Școlar București, au ajuns, luni, la Școala Nicolae Titulescu, acolo unde zeci de părinți au protestat și au cerut explicații de la directoarea unității școlare.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Sorin Ion, a declarat că Parchetul a decis clasarea privind unul dintre cazurile de abuz sexual petrecut în interiorul școlii, iar cea de-a doua acuzație formulată de părinții copilului agresat se află în cercetare în prezent.

"Prin urmare, este foarte dificil să ne pronunțăm pe lucruri care se întâmplă în acest moment. Pe de altă parte, discuția cu părinții prezenți aici evident că nu poate avea loc pe trotuar și nu facem cercetări în stradă. Dacă își deleagă niște reprezentanți să intre în școală, atunci cu plăcere se va sta de vorbă cu ei, altfel, realist, este imposibil să se stea de vorbă.", a spus acesta, referitor la faptul că directoarea școlii s-a baricadat în instituție și refuză să iasă să discute cu părinții, pe motiv că aceștia nu și-au ales reprezentanți cu care să aibă un dialog.

Inspectorul școlar sosit în control a fost întrebat de jurnaliști dacă Inspectoratul a fost sesizat de către școală cu privire la incidentele petrecute în instituția de învățământ și a precizat că școala nu a făcut nicio sesizare.

"În această dimineață am fost sesizați. Ne-am auto-sesizat în urma reportajului, vineri, și în această dimineață am format o echipă de control care va analiza. Școala nu a făcut o sesizare la poliție. A făcut părintele și părintele primește răspunsul personal, nu primește unitatea de învățământ acel răspuns. Școala nu a fost informată și atunci...Vom face cercetările de rigoare și vă vom da un punct de vedere în urma...", a declarat acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Doamne , apara si pazeste! Doamne, in ce tzara traim!? Suntem terminati!!!
2
0
Pentru habarnistul profesor Profesorul de serviciu pe scoala supravegheaza activitatea in scoala prin urmarirea/verificarea culoarelor, scarilor, claselor si grupurilor sanitare, neavand voie sa stea in cancelarie. De curtea scolii se ocupa personalul de paza. La terminarea serviciului pe scoala, profesorul are obligatia sa scrie procesul verbal in caietul de procese verbale, conform legii, consemnand evenimentele petrecute in timpul serviciului. Corpul de Control al doamnei ministru a verificat caietul respectiv al scolii sau doar planificarile profesorilor si planurile de lectii din ziua respectiva? A fost verificat registrul de procese-verbale al Consiliului de Administratie al scolii cu privire la reclamatiile mamei? Cum a hotarat scoala sa-l sanctioneze? Mutandu-l la alta scoala? Adica gunoiul nostru de sub pres il aruncam in curtea vecinului? Halal hotarare! Chiar daca dosarul a fost clasat, fapta violatorului exista si trebuie adus in fata justitiei cand implineste 18 ani.
4
0
POPESCU ION-MARȘ LA COTEȚ! IAR BATI CÂMPII!
2
1
Stiti ce inseamna un copil cu C.E.S.? Un copil extrem de sensibil si care percepe realitatea diferit de noi. El niciodata nu-si va gasi locul in societate, fiind neinteles si, ca atare, respins, nu va avea loc de munca, nu va avea familie, prieteni si va fi mereu dependent de unul dintre parinti. In loc sa dati dovada de empatie, scrieti comentarii vulgare si faceti caterica pe seama nenorocirii bietului copil. Sa va fie rusine!
12
1
Dacă nu există pârghii legale pentru pedepsirea violatorilor minori, atunci sa fie trasi la raspundere părinții acestora si plateasca daune morale de milioane de euro. Sa vedem in aceasta situatie daca mai au reacții la scoala!
11
3
Foarte grav ca școala a ascuns asemenea acte de o gravitate atăt de mare . Probabil ca profesoarele si directoarea de au ascuns asemenea acte stau cam p***t cu respectul de sine .Pe violatori faceti-i eunuci .E inadmisibil ca copiii in loc să învețe care să fie traumatizați și transformați în destrabalați fără voia lor.De invatat profrsorii nu-i prea invață ,trebuie medidatii pentru a lua examnele dar in schimb uita să ia masuri in cazul copiilor cu caractere si comportamente indecente in incinta scolii ca sa nu se ajunga la astfel de acte de delicventă .Pentru ca un copil abuzat păseste in visță cu traumă.
11
1
Pe violatori faceti-i eunuci .E inadmisibil ca copiii in loc să onvețe care să fie yransformați în destrabalați fără voia lor .Pentru ca un copil abuzat păseste in visță cu traumă si nu se stie la rândul lui cum va proceda
12
0
Tatal copilului distrus sa-si faca singur dreptate...pe baza justitie... Ministra ar trebui si ea dusa in WC, dar s-ar putea sa-i placa si sa nu mai iasa...
9
4
Sau dacă era asa de excitat de ce nu a rezolvat niste exerciții sau probleme la matematică ca să-i treacă " pofta"?
3
8
Pentru USR Dacă infractorul violator minor voia să-și descopere preferințele sexuale, de ce nu a facut o laba in w.c.-ul școlii ?
5
4
pai dupa 1989 asa ceva este la ordinea zilei, s-a ajuns a se face sex in wc-urile de la scoala, si multi o fac din placere si de buna voie, si se mai gasesc si dintr-astia care sunt fwtuti cu forta si ajung a depunde reclamatii, dar in general multi si multe o fac de buna voie si din placere, ati vrut libertate, uite ca libertatea asta nu mai are margini, asa-i daca nu poti sa ingradesti libertatea in nici o directie, fiecare face cum vrea si cu cine vrea si unde vrea, si chiar si-n wc-ul scolii
9
6
Singurul de vina este copilul violator, restul sunt aberatiile unor idioti.
24
2
Daca eram tatal copilului probabil ca dupa prima fapta agresorii nu mai mergeau la scoala deloc.
10
6
dati cu musetel daca va iritati tare. Lasati copiii sa-si descopere preferintele secsuale de mici, altfel ies habotnici si rai ca voi. Daca minorului ii place s-o ia la pfundulet, e optiunea lui, nu-i mai bagati voi in cap ca e urat ce face. Urati sunteti voi.
4
25
profesorul de serviciu nu poate fi prezent non stop in toate toaletele, plus ca mai sunt si alte locuri ce trebuie supravegheate, curtea scolii, holuri, etc. Accesul instant la pornografie din cea mai oribila, prin telefon, isi arata roadele, oare cum vor fi copiii acestor copii ?
14
2
Principalul vinovat este conducerea școlii respective care trebuia să asigure profesor de serviciu și în timpul orelor de curs, nu numai în pauze. Scoala trebuie data in judecata. Si parintii violatorului minor de 11 ani trebuiau dati in judecata pentru că ei raspund de faptele acestuia. Agresorul sexual minor trebuia dus într-o școală de corecție si sa raspunda penal pentru fapta comisă cand împlinește 18 ani. Din moment ce violul s-a repetat, întreaga conducere a școlii trebuie demisa pentru ca nu a asigurat siguranta copilului în școală. Părinții să nu cedeze si sa se adreseze organelor în drept. Iar pentru cel care l-a numit pe copil "fatală" am o intrebare. " Cum te-ai simti si ce ai simti daca copilul tau ți-am spune că a fost violat? Nu spune că așa ceva nu poate intampla pentru ca ai stiut cum să-l educe pentru ca nu se stie niciodata. Orice este, nu posibil, ci probabil! "
14
9
Demisia ministrul educației! Asta nu e scoala!! Evident! E maidan!
14
3
cum sa cresti un asemenea fatalau, sa se lase violat cu repetitie.
5
29
Violatorul s-a inspirat de undeva. Psihologii ar trebui sa afle,la fel si autoritatile. Parintii sunt responsabili pentru educatia pruncilor,insa si starea degradata a societatii este ingrijoratoare. In plus,inclusiv in televiziuni se promoveaza mereu tot felul de scursuri ridicate la titlul de vedete,nonvaloarea si impostura este partre integranta a persoanelor care domina piramida sociala. Copii nu au modele sanatoase acasa si in afara casei.
17
3
Conducerea scolii sa fie violata in WC. Bullyingul este ca infectia nosocomiala din spitale, exista si omoara dar nu este raportata.Conducerile nu au chef de proceduri si hartii si musamalizeaza totul. Makkedoanca Deca ministru ne-educatiei trebuie si ea bagata in WC ca sa vada cum este la firul ierbii nu din cabinet de ministru. Romania ne-educata cea mai mare tzeapa data de Joianis si banda lui de makkedoni.
28
5

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510