REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Șocant! Minori dintr-un centru educativ, bătuți cu sălbăticie de gardieni. Video

Șocant! Minori dintr-un centru educativ, bătuți cu sălbăticie de gardieni. Video

A.F. 27 iulie 2023 | 17:56 3235

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a înaintat un denunț penal și a demis, joi, conducerea Centrului Educativ Buziaș, după ce imagini în care polițiști care lucrează în centru apar bătând cu bestialitate copiii închiși pentru reeducare.

socant! Minori dintr-un centru educativ, batuti cu salbaticie de gardieni. Video

„Greu de privit imaginile care par ireale pentru România anului 2023. Deținuții din Centrul educativ Buziaș, minori și tineri, sunt bătuți cu bestialitate de polițiști. Revoltător și inadmisibil cum înțeleg unii angajați din acest centru să își exercite atribuțiile”, spune Alina Gorghiu, ministrul Justiției.

Aceasta anunță primele măsuri pe care le-a luat.

Astfel, ministrul a înaintat denunțul penal și a demis de urgență conducerea unității. Totodată, Gorghiu a solicitat Administrației Naționale a Penitenciarelor să dispună interzicerea oricărui contact între cei doi polițiști care apar în filmare cu cei custodiați în Centrul Educațiv Buziaș.

socant! Minori dintr-un centru educativ, batuti cu salbaticie de gardieni. Video

De asemenea, a dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la Buziaș.

„Voi cere, de asemenea, să fie organizate de urgență cursuri de specializare pentru personal, dar și ședințe de consiliere pentru minori. Vă asigur de pe acum că nu voi avea niciun fel de înțelegere pentru fapte de o asemenea brutalitate. Oameni cu acest tip de reacții comportamentale nu au ce căuta în sistem. Fără excepție! Zero toleranță. Vorbim totuși despre o instituție al cărei rol este reeducarea copiilor și tinerilor în sensul reintegrării lor sociale, nu distrugerea destinelor cu bâta. Acești minori trebuie ghidați prin educație și comunicare eficientă spre ieșirea definitivă din sfera infracțională, să își formeze competențe care să îi ajute, la punerea în libertate, să își găsească mai ușor un loc de muncă”, spune Alina Gorghiu, scrie stiripesurse.ro.

socant! Minori dintr-un centru educativ, batuti cu salbaticie de gardieni. Video

În imaginile apărute, care sunt de pe camere de supraveghere, se văd doi polițiști care pun la pământ un tânăr închis pentru reeducare la Centru, apoi îl bat cu sălbăticie cu pumnii și picioarele în fața celorlalți copii. Ulterior, cei doi ridică victima și o pun în mijlocul celor care priveau înmărmuriți. După acest episod violent, unul dintre polițiști se apropie de un alt tânăr și îl lovește. Totul se întâmplă între-un video care durează mai puțin de două minute.

Ce spune conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor despre incident

„Vă comunicăm că, în data de 27 iulie 2023, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor(ANP) a intrat în posesia unor înregistrări video care par să surprindă activități care ar putea să fi avut loc în perimetrul unei unități subordonate ANP.

Din analiza ulterioară a imaginilor, se poate concluziona că acestea ar putea fi datate din 24 iulie 2023, ora 15:58, și surprind două persoane internate în Centru Educativ Buziaș, asupra cărora ar fi fost comise acte de agresiune fizică de către doi angajați, în prezența unui grup extins de persoane internate.  

Din primele date obținute, rezultă că incidentul nu a fost raportat Administrației Naționale a Penitenciarelor, conform procedurilor interne în vigoare.

În acest sens, pentru verificarea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentului negativ și tragerii la răspundere a persoanelor care se fac responsabile, a fost dispusă cu celeritate o misiune de control formată din personal de specialitate din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Facem precizarea că Administrația Națională a Penitenciarelor respinge în mod ferm orice comportament care excede normelor deontologice care guvernează activitatea polițiștilor de penitenciare, arătând toleranță zero față de orice manifestări care aduc atingere statutului profesional și normelor legale în vigoare.“, au transmis reprezentanții  Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Centru de REEDUCARE, sa nu uitam ca acei minori sunt infractori. Bravo gardienilor, să-i reeducati bine!
9
3
Tara lucrului bine facut
9
0
Omagii deosebite acestui DINOZAUR fosilizat pentru felul în care înțelege să creeze o atmosfera de festival in fiecare pauza și între pauze, cu elevi înjurând, fumând, stand la cafea și alcool uneori înșirați pe străzile adiacente Liceului Sportiv.Mii de mulțumiri va adresează chiar elevii care au terminat acest liceu și fac concurenta nepalezilor la carat mâncare.
6
0
Nici minorii aia nu sunt niste sfinti,iar pedepsele in unele cazuri sunt de toata jena.Ce au patit cei care au incendiat blocul din Km. 4-5 ? Probabil gardinii se sunt si ei incurajati de deciziile care se iau in Romania,cel mai bun exemplu chiar azi,cei care l-au omorat in bataie pe Gheorghe Ursu cu ani buni in urma,nu au patit nimic! Asa ca nu se streseaza prea tare. Sa nu se inteleaga ca sunt de partea infractorilor minori!
12
2
Madam Gorghiu, fi a dracu cu gardienii si p***a cu infractorii, ca da bine la UE si la anul poate mai prinzi un post de ministru, oriunde,nu conteaza, te-as pune o tura pe o secție de tineri infractori si pun pariu ca te-ai duce sa-ți dai demisia, si Majorii stiu ca bighidii periculoși si trebuie ținuți din scurt, bai zdreanto !
13
1
Popostârcii astia sunt periculosi cand sunt in grup.Cand sunt 2-3 nu fac figuri.Trebuie batuti bine ca sa stie ca faci buba daca mai intra la bulau
14
3
asa e cand o pitzi poanca rupta de realitate e pusa la conducere!! sa te calce pe tine minorii aia in casa gorghiule si apoi sa vorbesti
20
2
Nici unii,nici altii nu-s mai breji!Minorii cu tupeu maxim,merita gura rupta-n doua,dar militienii…asta e alta poveste.Am un prieten care duminica a avut psihologicul pentru a deveni gardian la penitenciar.L-au sunat aia cu o saptamana inainte si i-au spus:duminica,la 7:45 te prezinti la examen!El:7:45 seara?Militianu:Da Duminica pe la pranz il suna aia de la militie ca de ce nu s-a prezentat dimineata la examen.Cand mi-a spus am ras si cu cwru si am decis sa-i contactez pe cei din MAI si sa-i cert.De unul ca asta au nevoie acolo,unul exact ca ei,prwost facut gramada.Cum sa ai,băi tălălăule,examen duminica seara?Pana la urma s-a resemnat si a spus ca nu mai e asa bine la ANP pt ca nu mai poti sa-i bati pe detinuti,ca-ti fac raport.Auziti si voi de ce dorea el sa se angajeze?
6
4
Minorii carora le plangeti de mila sunt hoti, vandali, cei care talharesc batrani pe strada in plina zi, cei care fura din masini si apartamente, cei care distrug bunurile publice etc. Foarte bine le fac gardienii!
19
4
Batuti sau nu vor fi eliberati destul de curand; guvernul ar trebui sa profite de detentia lor, sa incerce sa stabileasca o comunicare si sa le arate ca au o sansa si fara infractiuni; dar asta inseamna personal inalt specializat care nu exista si daca ar fi ar fi extrem de scump iar statul stim toti e sarac, foarte sarac
7
9
nu ajung degeaba acolo,Dar puteau fi pusi la munca pana la loc comanda. Daca nu voiau-ioc mancare.
18
1
In anii 80 la Tg Ocna la ssmrm te băteau de te rupeau și educatorii și oameni lor din camere dar când ieșeai cam te gândeai de doua ori dacă mai vroiai sa faci o infracțiune acm e hotel și la petenciar la fel
27
2
Cred ca autoritatile s-au grabit invinuind-i grav pe politisti! Intai trebuie vazut ce i-a determinat sa aiba acea reactie! Daca cei 2 tineri agresati sunt din categoria celor irecuperabili?
22
4
chapeux bas, pentru politisti. aia oricum ies si mai parnaiasi de acolo, macar o bataie buna le mai aduce aminte unde s-ar intoarce in caz de recidiva.
23
3
Pai asa se face reeducarea! Nu l-au batut degeaba ! Cate se intampla la minori …Nu asculta se bat intre ei fac probleme!
24
4
Pușcăria din Guyana franceza Napoleon Bonaparte a fost întrebat... Cine o sa ii păzească pe acei bandiți?... Raspunsul a fost...Alți bandiți mai mari decât ei...Citez din Papillon de Henri Chartier...Acolo ii reeduca alți bandiți mai mari decât acei tineri
20
2
Stat politienesc condus in totalitate de secu SRI/SIE, partid unic, democratie ca in vremea lui Gheorghiu Dej. Doar ca de data asta lumina vine de la vest.
9
14
Si cum vrea gorghiu sa ii reeduce? Asta merita infractorii! Nu tv, papica buna, caldura pe banii nostri, eventual sume compensatorii pt conditii proaste! Astia au dat in cap, violat,omorat. Si o vor face din nou. Inca o data, rusine pnl!
25
7

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510