REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 3 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6841
20.9° Constanța Marți, 3 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6841
 

Șocant! O profesoară a fost bătută cu pumni și picioare de față cu un copil

Șocant! O profesoară a fost bătută cu pumni și picioare de față cu un copil

Mariana MURAT 31 iulie 2024 | 15:01 1303

Un bărbat din Murgeni, județul Vaslui a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Iași după ce în 2023 a lovit intenționat autoturismul în care se afla fosta lui soție împreună cu fiul lor de 5 ani. Chiar și după acest episod, individul nu s-a sfiit să-și ia la bătaie fosta soție de oricâte ori avea el chef. Ultima „corecție” aplicată femeii a fost în fața școlii.

socant! O profesoara a fost batuta cu pumni si picioare de fata cu un copil Imagine ilustrativă
 

Agresiunea avea loc chiar în timp ce femeia vorbea la telefon cu dispeceratul 112, cerând cu disperare ajutor din partea autorităților.

Agresorul nu s-a oprit până nu i-a spart geamul și a bătut-o pe fosta soție chiar în fața minorului de 5 ani.

Chiar și cu ordin de protecție, agresorul a bătut-o fără milă pe femeie și ca pedeapsă a primit închisoare cu suspendare.

Se pare că justiția din Bârlad și Iași a fost prea blândă cu acest bărbat, care este un patron local din Murgeni.

Văzând că scapă foarte ușor de justiție, agresorii prind curaj și nu mai țin cont de ordinele de protecție, astfel ajungându-se la evenimente tragice în care victimele mor chiar sub ordin de protecție.

Pentru că bărbatul devenea tot mai agresiv, femeia a decis să se despartă de el și s-a mutat în 2022 la părinți, împreună cu minorul. Chiar și așa, fostul partener continua s-o agreseze iar femeia a cerut un prim ordin de protecție pe o perioadă de 6 luni.

Bărbatul nu s-a oprit, iar pe 27 iulie 2023, Judecătoria Bârlad a emis al doilea ordin de protecție, tot pe 6 luni, astfel individul nu avea voie să se apropie de ea la o distanță mai mică de 100 de metri.

Toate aceste măsuri au fost în van, pentru că pe 20 septembrie 2023, în timp ce se îndrepta spre școala unde era profesoară, femeia a fost blocată în trafic de o mașină la volanul căreia se afla chiar fostul soț.

Victima era împreună cu fiul ei, pe care îl ducea la grădiniță. Atunci bărbatul a coborât din mașină și și-a pus în aplicare planul de răzbunare. Mai întâi i-a adresat injurii și amenințări.

Femeia l-a rugat s-o lase în pace și l-a amenințat chiar și cu Poliția. Ca măsură de prevenție a pornit și înregistrarea telefonului.

Conversație dintre cei doi a fost redat chiar și de anchetatori în rechizitoriu.

„Lasă-mă să mă duc. Întârzii la muncă! Pleacă acuma, am zis. Sun la Poliție dacă nu mă lași!”, i-a spus femeia.

În schimb, bărbatul tot insista ca fosta soție să-i deschidă mașina.

Dacă nu te dai jos, ți-o boțesc!”, a amenințat-o bărbatul.

Da’ nu vreau să mă boțească! Eu nu vreau!”, spunea speriat copilul de 5 ani.

Mai departe, agresorul i-a strigat să-i deschidă, amenințând-o că „fac 20 de ani de pușcărie, dar aici te omor!”.

După acest schimb de replici, femeia a sunat la 112. După asta, individul s-a enervat și a urcat în mașina pe care o conducea și a intrat cu spatele, în mod intenționat în autoturismul profesoarei.

Pe fundalul conversației se distinge un zgomot puternic, urmat de mai multe țipete (este surprins momentul în care inculpatul acroșează în mod intenționat autoturismul în care se aflau cele două persoane vătămate)”, reiese din rechizitoriu.

Până să vină Poliția, bărbatul a luat o țeavă din mașină și s-a apropiat de autoturismul fostei soții. El a făcut bucăți partea din față, spărgând geamul din stânga (de pe partea din față) a mașinii și a început s-o lovească fără milă pe femeie, atât în zona capului, cât și în restul corpului.

Într-un final a ajuns și polițiștii care l-au reținut pe individ pentru 24 de ore, fiind cercetat sub control judiciar.

Chiar și așa, individul nu și-a recunoscut faptele, primind 2 ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, perioadă în care nu are voie să se apropie la o distanță mai mică de 20 de metri de fosta soție.

 
Judecătorii l-au mai obligat să plătescă daune pentru mașină, 5.000 de lei daune morale pentru fosta soacră (care era proprietarul mașinii distruse) și 15.000 de lei daune morale pentru fiul său.

Bărbatul a contestat sentința și a câștigat câștig de cauză la Curtea de Apel Iași. Cheltuielile privind reparația mașinii au ajuns de la 21.000 de lei și au fost eliminate daunele morale pentru fosta soacră, pe motiv să nu a fost demonstrată suferința după mașina distrusă.

În ceea ce privește daunele morale pentru minorul de 5 ani, judecătorii au decis că sunt pe deplin justificate, chiar dacă tatăl a fost de părere că sunt exagerate.

În raport de particularitățile activității violente a inculpatului, de vârsta minorului, de ansamblul trăirilor negative și a traumei produse acestuia prin comportamentul ilicit al inculpatului, suma de 15.000 lei acordată de prima instanță răspunde criteriului proporționalității și este una rezonabilă, reprezentând o compensare patrimonială adecvată a prejudiciului de ordin moral suferit de acesta din urmă, neputând fi vorba nici de reparație integrală, atâta timp cât nu se poate repara integral ceea ce nu are corespondent pecuniar și nici de îmbogățire excesivă.

Față de conduita sa violentă, inculpatul a expus pe copilul său unor trăiri psihice și afective negative, precum frică, furie, dezamăgire, mai ales în contextul în care autorul acestor acte violente a fost chiar tatăl acestuia, atmosfera deosebit de tensionată la care a asistat fiind una neadecvată vârstei și așteptărilor sale ca și copil, elemente de natură a-i crea o traumă care justifică acordarea unei satisfacții echitabile, care, fără a o face să dispară, poate compensa oarecum suferința trăită”, au decis judecătorii Curții de Apel Iași în hotărârea definitivă de zilele trecute, conform vremeanoua.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toate bune si frumoase. Dar ce relevanta are meseria ei in poveste? Dc era asistenta sau ziarista, ati fi scris?
5
0

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516