REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Sâm., 28 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6866
18.4° Constanța Sâmbătă, 28 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6866
 

Șocant! Un elev de la Școala nr. 12 din Constanța, băgat în spital de doi puști din Henri Coandă

Șocant! Un elev de la Școala nr. 12 din Constanța, băgat în spital de doi puști din Henri Coandă

Deria ISLEAM 28 septembrie 2024 | 00:00 591

Violența în școli ia amploare în Constanța. Un elev de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hasdeu” a fost atacat brutal de doi colegi, ambii locuitori ai cartierului Henri Coandă. Incidentul ridică serioase semne de întrebare privind siguranța elevilor, dar și despre problemele sociale din zonele vulnerabile ale orașului. În timp ce victima se află sub îngrijiri medicale, părinții au depus plângere penală, iar autoritățile au demarat o anchetă. Comunitatea, dar și conducerea școlii, cer măsuri urgente pentru a preveni astfel de acte de violență și pentru a proteja elevii în viitor.

socant! Un elev de la scoala nr. 12 din Constanta, bagat in spital de doi pusti din Henri Coanda

 

Potrivit informațiilor noastre, pe 24 septembrie, un elev de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială nr. 12 „B.P. Hașdeu” din Constanța a fost victima unui atac violent după finalizarea orelor de curs. Doi elevi, unul de 14 ani și celălalt de 17 ani, locuitori ai cartierului Henri Coandă, l-au agresat fizic, în afara unității de învățământ, într-o încăierare care a dus la răni grave pentru tânărul atacat. Incidentul a stârnit îngrijorare în rândul comunității locale, ridicând semne de întrebare asupra siguranței elevilor și a implicării unor tineri în comportamente violente.

Elevul agresat a suferit fracturi de mandibulă și a fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate. În urma atacului, părinții băiatului au depus o plângere penală împotriva celor doi agresori. Directoarea școlii, Ancuța Florentina Muscă, a confirmat că autoritățile au fost alertate imediat, iar o anchetă este în desfășurare pentru a elucida circumstanțele care au condus la acest act de violență: „Incidentul nefericit nu s-a desfășurat în incinta școlii noastre, totul s-a petrecut în afara instituției, după finalizarea orelor de curs. Unul dintre atacatori are 14 ani, cel de-al doilea 17. Școala a luat măsuri imediate pentru a asigura paza și protecția elevilor, solicitând sprijinul Poliției Locale, pe lângă paza școlii care este, de asemenea, în gardă. Siguranța copiilor este prioritatea noastră și vom colabora în totalitate cu autoritățile pentru a preveni alte incidente de acest fel”, a declarat directoarea, precizând, totodată, că anterior incidentului solicitase oamenilor legii mai multă implicare și protecție în perimetrul școlii, dar fără rezultat.

socant! Un elev de la scoala nr. 12 din Constanta, bagat in spital de doi pusti din Henri Coanda

O problemă care pune în lumină vulnerabilitățile sociale

Acest incident readuce în discuție tensiunile din cartierele vulnerabile ale orașului, precum Henri Coandă, un cartier unde locuiesc numeroase familii cu probleme sociale. Deși este crucial să evităm generalizările sau stigmatizarea unor grupuri de oameni, există o preocupare reală cu privire la comportamentele violente care par să fie transmise de la o generație la alta. Multe dintre aceste familii se confruntă cu sărăcie, lipsa educației și un mediu precar care poate influența negativ tinerii.

Tinerii implicați în atac au crescut într-un context în care, din păcate, violența și comportamentele antisociale par să fie acceptate sau chiar încurajate de anumite persoane din comunitatea lor. Autoritățile locale trebuie să se implice mai activ pentru a oferi programe de integrare și educație care să ajute la prevenirea acestor derapaje comportamentale și să asigure că tinerii din cartierele defavorizate au șansa de a-și construi un viitor mai bun.

socant! Un elev de la scoala nr. 12 din Constanta, bagat in spital de doi pusti din Henri Coanda

Măsuri de siguranță și rolul școlii în prevenirea violenței

După acest incident, conducerea Școlii Gimnaziale nr. 12 B. P. Hașdeu a reacționat prompt, luând toate măsurile necesare pentru a asigura siguranța elevilor. Directoarea Ancuța Florentina Muscă a alertat imediat autoritățile și a colaborat îndeaproape cu organele competente pentru a întări securitatea în incinta școlii. Instituția face tot ce îi stă în putință pentru a preveni astfel de incidente, lucrând activ cu părinții și autoritățile locale.

Cu toate acestea, problema din cartierul Henri Coandă rămâne dificil de gestionat. Locuitorii zonei, unde mulți tineri sunt expuși unui mediu nefavorabil, necesită măsuri extinse din partea autorităților, pe lângă cele deja implementate de școală. Este crucial ca autoritățile să continue să sprijine inițiativele educaționale și sociale pentru a încerca să oprească răspândirea comportamentelor violente.

socant! Un elev de la scoala nr. 12 din Constanta, bagat in spital de doi pusti din Henri Coanda

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
32151394140
5/49
30224321027
joker
29202731364