Soceanu: Nu aveam cum să obțin un scor mai mic față de cel din 2020. Video
Soceanu: Nu aveam cum să obțin un scor mai mic față de cel din 2020. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestIulian Soceanu a reușit să câștige cel de-al 3 lea mandat al orașului Techirghiol, obținând 64% din voturile exprimate, având cel mai mare procentaj de până acum. De asemenea, PNL a reușit să obțină și o majoritate confortabilă în Consiliul Local, având 9 consilieri din 15, anunțându-se un mandat fără prea mari bătăi de cap din partea opoziției.
În debutul interviului, Iulian Soceanu a ținut să le mulțumească cetățenilor pentru încrederea acordată: „Am obținut un scor foarte bun dacă stăm să facem o analiză la ceea ce s-a întâmplat, dar și prezența la vot a fost în jur de 60%, o prezență foarte mare. Pe această cale țin să le mulțumesc tuturor locuitorilor orașului Techirghiol care au participat în număr așa de mare la aceste alegeri. Sincer, nu aveam cum să obțin un scor mai mic față de cel din 2020, dar nu mă așteptam să fie așa de bun. Campania electorală, din partea contracandidatului meu, a fost bazată doar pe denigrarea persoanei mele și atunci te poți aștepta la orice surpriză. Oamenii din orașul Techirghiol au demonstrat că sunt cu capul pe umeri, nu au plecat urechea la aceste lucruri care erau chiar mizerabile în anumite momente și au votat dezvoltarea orașului Techirghiol, a stațiunii balneare. Scorul mă onorează, este cel mai bun scor al meu, sunt deja la al 3-lea mandat și asta mă face să fiu și mai responsabil și mai înverșunat să-mi duc proiectele la bun sfârșit. Mi s-a oferit și o majoritate în Consiliul Local, la fel ca în precedentele mandate am majoritate confortabilă. Am obținut 9 consilieri din 15, majoritate confortabilă pentru a susține toate proiectele pe care le-am propus pentru mandatul 2024-2028. Ședințele de consiliu nu cred că vor mai fi ca cele precedente, este clar că cetățenii au dat votul de încredere echipei PNL și atunci cine poate să vină din opoziție să spună ce?”
Soceanu, despre Mitroi: Sunt convins că va ieși cu fruntea sus peste 4 ani
Primarul din Techirghiol a discutat și despre promovarea turismului balnear din Techirghiol, dar și despre Florin Mitroi, viitorul președinte al Consiliului Județean Constanța: „Nu am fost felicitat de Adrian Stan dar nici nu mă așteptam. A trecut, continuăm de unde am rămas. Președintele Consiliului Județean are anumite atribuții și are anumite instituții în subordine. Personal, ca oraș, faptul că vor fi atribuite resursele financiare conform procedurilor legale de la CJ către UAT, este un lucru care dacă se va respecta va fi foarte bine. În paralel, sunt convins că vom avea niște proiecte comune. Pe raza orașului Techirghiol se află centre ale DGASPC unde va trebui să găsim soluții comune pentru tot ceea ce înseamnă această zonă. Cred că ar trebui să promovăm mai mult turismul balnear. În județul Constanța avem câteva stațiuni balneare cum este Techirghiol, Eforie, Mangalia și cred că ar trebui să ne îndreptăm mai mult atenția asupra acestor zone. În acest sens cred că voi avea o colaborare foarte bună cu Florin Mitroi, mai ales că este un primar în funcție și vine din zona administrativă și sunt convins că va găsi cele mai bune soluții, atât pentru DGASPC, Drumuri Județene, Spitalul Județean, către toate domeniile și instituțiile pe care le are în subordine CJ. Sunt convins că va ieși cu fruntea sus peste 4 ani.”
Video 1:
Soceanu: Sanatoriul Balnear Techirghiol este plin 11 luni pe an
Legat de sezonul estival, primarul orașului Techirghiol a transmis faptul că în această perioadă populația oralului crește semnificativ, având de asemenea multe evenimente organizate pentru oamenii care vin pentru diferite proceduri de tratamente: „În timpul verii, cumva, populația crește de câteva ori. Foarte multe spații de cazare se deschid și turiștii sunt în număr destul de mare. Suntem o stațiune balneară, turismul a fost o prioritate pentru noi, Sanatoriul Balnear Techirghiol este plin 11 luni pe an. Sunt persoane care au nevoie de recuperare, revin an de an și revenind, descoperă orașul mult mai frumos, mult mai curat, sunt mulțumiți de ceea ce văd. Noi avem în fiecare an multe festivaluri, am avut festivalul de muzică ușoară românească, pentru copii. Este un festival care este la a 23-a ediție. Am avut 12 concurenți, cei care s-au înscris la acest concurs au avut obligativitatea să interpreteze muzică românească, concurenții au avut între 15 și 20 de ani, juriul a avut o misiune foarte grea să poată să facă o diferență. Zona de cultură este ignorată de multe din autoritățile locale, noi continuăm tradiția și vom continua să o susținem. Vom identifica în continuare resursele financiare pentru susținerea acestui festival, sunt niște costuri. Avem în fiecare weekend fel și fel de activități pe tot parcursul verii, asta în idea de a le oferi turiștilor o alternativă de a-și petrece timpul liber altfel. După procedurile de tratament, de nămol, au nevoie seara să-și petreacă timpul liber și atunci noi venim în completare cu aceste activități. Avem mai multe festivaluri, târguri și cel mai important eveniment este organizarea Zilelor lacului Techirghiol care este în prima săptămână după Sfânta Maria, unde este cel mai înalt punct din punct de vedere al turismului, undeva la 5-7 mii de oameni care vin în cele 2 zile de festival.”
Legat de prioritățile pentru următorul mandat, primarul din Techirghiol a transmis faptul că vrea să termine proiectele începute în actualul mandat, majoritatea fiind realizate cu bani europeni sau finanțări guvernamentale, dar și cu o cofinanțare din partea Consiliului Local: „Prioritatea mea este de a finaliza proiectele pe care le avem acum în implementare, nu este ușor. Avem de reabilitat 11 străzi din orașul Techirghiol, proiectul este în derulare, a început deja reabilitarea primelor străzi. Avem reabilitarea corpului 1 al Primăriei Techirghiol, el este o clădire foarte veche. Un alt proiect este reabilitarea clădirii grădiniței cu program prelungit din Techirghiol, prin PNRR. Toate proiectele sunt cofinanțare de Consiliul Local. Și ultimul proiect este prelungirea pistei de bicicletă cu încă 1,3 km. Este necesară, din ce în ce mai mulți oameni o folosesc, este foarte bine amplasată, noi aveam proiecte pentru amenajarea acestei zone. Cam acestea sunt proiectele pe care vreau să le finalizez. Dacă nu găsim soluțiile de finanțare pentru aceste proiecte riscăm să le prelungim și mai mult. În paralele, am pregătit 3 proiecte care vrem să le depunem prin Planul Operațional Regional, care nu s-a deschis încă. Și bineînțeles, extinderea rețelei de gaze în zonele unde nu am reușit să facem această rețea de gaze din prima etapă. Vreau să fiu foarte chibzuit pentru că sunt foarte conștient că din anul 2025, din punct de vedere financiar lucrurile sunt foarte complicate și nu este bine să mă hazardez cu foarte multe proiecte pe care nu reușesc să le termin. Prioritatea mea este ceea ce am început să și termin. Proiectul de suflet pe care cred că îl finalizez în acest mandat este reabilitarea firului de vale în orașul Techirghiol. În zona centrală a orașului, când sunt ploi abundente, se creează o acumulare de apă. Prin acest proiect căutăm să eliminăm acest confort. Proiectul este depus la CNI, cred că anul acesta terminăm cu documentele cerute în completare, iar de anul următor să obținem finanțare pentru a-l putea implementa. În rest, sunt proiecte mai micuțe, pe care le-am menționat în platforma mea program.”
Video 2:
Interviul integral poate fi urmărit în video-ul de mai jos:
.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News