REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Societatea care demolează stadionul Gheorghe Hagi, amendată de Garda de Mediu! Video

Societatea care demolează stadionul Gheorghe Hagi, amendată de Garda de Mediu! Video

Virgil STOIAN 20 iulie 2023 | 00:00 4772

Societatea care demolează stadionul din Constanța, str. Primăverii,  a fost amendată miercuri, 19 iulie, cu 15.000 lei pentru neluarea măsurilor de prevenire și limitare a emisiilor de praf în atmosferă. S-a constatat că nu se utilizează tunurile de apă, nu există plase de protecție și nu sunt implementate proceduri de lucru pentru diminuarea poluanților în atmosferă și prevenirea dispersiei acestora în zona rezidențială. Pe lângă sancțiunea aplicată, au fost stabilite măsuri de remediere a neconformităților.

Societatea care demoleaza stadionul Gheorghe Hagi, amendata de Garda de Mediu! Video

Vă reamintim că  Primăria Municipiului Constanța a emis autorizația de desființare pentru construcțiile existente pe amplasamentul complexului situat pe strada Primăverii. Demolarea efectivă a început pe 10 iulie și va dura câteva luni.

Lucrările vor începe de la partea superioară a construcțiilor spre bază, bucată cu bucată, nivel cu nivel, respectând reglementările privind securitatea operațiunilor de demolare.

Societatea care demoleaza stadionul Gheorghe Hagi, amendata de Garda de Mediu! Video

Construcția arenei a început în anii 1950, sub conducerea arhitectului Ioan Pușchilă, fiind inaugurată pe 23 august 1954. În anii 1970, stadionul a fost supus unui proces de modernizare, prin suplimentarea capacității arenei.

După 73 de ani, stadionul va fi pus la pământ pentru a face loc unui complex multifuncțional unic. Pe amplasament se va realiza un stadion de fotbal cu o capacitate de 18.500 de locuri, care va beneficia de funcțiunile și suprafețele necesare încadrării în categoria IV UEFA și un stadion de atletism cu o capacitate de 1.000 de locuri.

De asemenea, clădirea stadionului va integra și o serie de funcțiuni complementare: săli de antrenament- atletism indoor, squash/tenis de masă și fitness, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, spații comerciale și zone de loisir.

Proiectul este realizat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, prin Compania Națională de Investiții și UAT Constanța și are valoarea de 379.000.000 lei fără TVA, fiind cofinanțat de la bugetul local în cuantum de 48.000.000 lei fără TVA pentru lucrări de construcții și 5.000.000 lei fără TVA pentru asigurarea de utilități.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa dea dzeu sa se facă unul frumos și în fiecare vara sa se joace meciuri amicale cum era acum 50 de ani când lumea venea de placere
0
1
La asa oras ...asa echipa. La asa echipa.... asa stadion. Toate se leaga intre ele.
1
1
prevederile de mediu sint prinse in deviz, respectarea lor este aleatorie pentru patronii romani, divedentele trebuie sa fie mari!
1
1
Filmeaza cinema demolare?cum putem sa vedem si noi?
1
3
a fost 1 stadion deosebit de frumos cu fantani,arteziene si ele lasate in paragina, si jocuri ptr copii, cu nocturna ,era al 2 lea din tara la aceea vreme, construit f bine, pakat de asa ,constructie, merita renovata si mentinut la forma initiala, nu avea nimic constructia in sine, totul e..spalare de ,bani, si nu cred k nici in 5 ani nu va fii gata, noul are o capacitate fm mica, macar 25 mii de locuri daca avea si sa fie acoperit ..rusine ptr cei ce au decis asta si aprobat , adica pri marul, marinaru de carton, desteptul satului
8
2
Asta da afacere, demolezi în stadion cu 15000 de locuri și construiești altul cu 18000 de locuri. Un stadion mic pentru o echipă mica.
8
8
cata mweee pot sa ia hastagistii rezistenti!!!!! nmai iesiti in piata,poponarilor??? coruptia numai ucide.... ??
8
11
Comenteaza despre orice si oricând, pai cretinilor care nu știți de fotbal decat de la tv, stati in banca voastra, la fel si astia care nu suporta niste praf, niste p***e pensate
8
12
Pai, daca tot este vb despre praf, pe Stefan cel Mare, cand trece garda de mediu! Sa vedeti acolo praf! Garda de mediu, aveti voie?
21
1
Chitac haleste pensie anticipata si speciala dupa ce a stat toata viata pe scaun. Ai lins comunismu Chiracule ai lingusit ca un catel numai ca sa nu cumva sa muncesti.
17
3
Multa mwe cu kkt chitac si tuturor sustinatorilor sai
17
5
O spoiala cu pensula niste var si tunse buruienile era de ajuns pentru haznaua asta de oras. La fel si pentru echipa de fotbal cu ghilimelele de rigoare.
29
8

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166