REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.4° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
5.4° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Societatea unui fost director CFR Marfă aduce o nouă linie intercity de călători la Constanța

Societatea unui fost director CFR Marfă aduce o nouă linie intercity de călători la Constanța

Andreea POPA 18 octombrie 2024 | 00:00 249

Compania feroviară a unui fost lider PSD și director general al CFR Marfă Iași introduce în circulație 33 de trenuri de pasageri și va inaugura astfel o nouă linie intercity care va lega Constanța de Suceava. Fostul politician a dat peste 16 milioane de euro pe trenurile scoase din circulație în Israel, dar care mai sunt folosite și în prezent în țări civilizate precum Danemarca. 

Societatea unui fost director CFR Marfa aduce o noua linie intercity de calatori la ConstantaDumitru Anchidin

Constanța va avea o nouă linie feroviară intercity care va lega malul mării de nordul Moldovei. Este vorba despre o linie Mangalia-Suceava-Buzău-Suceava care va funcționa, cel mai probabil sezonier, în perioada 14 iunie-7 septembrie.  Noile trasee vor intra în Mersul Trenurilor 2024-2025 și sunt asigurate de operatorul privat Ferotrafic TFI din Iași, deținut de Dumitru Anchidin, fost director general al CFR Marfă și consilier local PSD în orașul Iași.

Pe lângă linia Suceava-Mangalia vor mai fi introduse în circulație, începând cu decembrie 2024, și traseele București Nord-Buzău-Suceava și București Nord-Tecuci-Iași.

Societatea unui fost director CFR Marfa aduce o noua linie intercity de calatori la Constanta

 

Trenuri precum cele care vor lega Constanța de Suceava se folosesc acum și în Danemarca

Fostul politician PSD și director CFR Marfă a cumpărat cu peste 16 milioane de euro 33 de trenuri diesel DMU model IC 3 de la Căile Ferate Israel, care nu mai avea nevoie de ele după ce și-a electrificat integral rețeaua feroviară. Trenuri similare mai sunt însă folosite în țări civilizate ca Danemarca, întrucât sunt fabricate chiar de către scandinavi. 14 dintre cele 33 de trenuri cumpărate din Israel sunt fabricate după anul 2000.

Societatea unui fost director CFR Marfa aduce o noua linie intercity de calatori la Constanta

Noua companie privată care va funcționa în estul și sud-estul România vine să echilibreze astfel peisajul transportatorilor feroviari, dominat de celelalte regiuni ale țării, potrivit Profit. 

Avem astfel, Softronic Craiova și Astra TransCarpatic în vest și sud-vest, Regio Călători, Transferoviar Călători și Interregional Călători în Transilvania și CFR Călători în sud. Cu 33 de trenuri relativ moderne, noul operator din Iași are toate șansele să aibă un succes instantaneu pe piață, în condițiile în care Constanța oricum suferea serios în privința legăturilor feroviare cu Moldova. 
  

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677