REPLICA ONLINE CONSTANTA

21° Constanța Mar., 3 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6841
21° Constanța Marți, 3 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6841
 

Sociologul Marius Pieleanu va pleca de la SNSPA, în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală

Sociologul Marius Pieleanu va pleca de la SNSPA, în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală

A.F. 1 august 2024 | 19:38 1278

Sociologul Marius Pieleanu afirmă că va pleca de la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), în urma acuzaţiilor de hărţuire sexuală apărute în spaţiul public. „De mâine voi răspunde doar în calitate de persoană fizică”, declară el. Referitor la acuzaţiile aduse, el arată: „E adevărat că eu sunt mai puţin convenţional, nu e niciun secret, dar asta nu înseamnă că nu sunt normativ. Depinde cum definiţi adecvarea, inadecvarea, nu am ce să comentez”.

Sociologul Marius Pieleanu va pleca de la SNSPA, in urma acuzatiilor de hartuire sexualaMarius Pieleanu

„Pentru a elimina orice fel de discuţie şi asociere cu Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative, la care ţin foarte mult, am luat o decizie, astăzi, unilaterală. De mâine voi răspunde doar în calitate de persoană fizică. A fost greşeala mea că nu am intervenit de acum patru zile că poate nu ajungeam aici. Lucrurile au escaladat. Sunt supus unui linşaj mediatic în sensul cel mai ştiinţific şi epistemiologic al sintagmei. Deci trebuie să răspund ca atare”, a afirmat el pentru Rise Project.

Pieleanu a respins acuzaţiile privind eventuale abuzuri şi gesturi cu tentă sexuală.

„E adevărat că eu sunt mai puţin convenţional, nu e niciun secret, dar asta nu înseamnă că nu sunt normativ. Depinde cum definiţi adecvarea, inadecvarea, nu am ce să comentez (…) Acum că cineva spune despre mine că aveam împreună cu nişte colegi de-ai mei un limbaj sau un comportament neadecvat, definiţi conceputul, pentru că discuţia e lungă. Definiţi conjunctura, relaţia de apropiere”, a continuat el.

În ceea ce priveşte acuzaţiile aduse lui profesorului Alfred Bulai, el a declarat: „Unele lucruri le cunoaştem, alte lucruri nu le cunoaştem. Eu nu am stat după Alfred niciodată să văd… Apropo… el este un tip absolut fabulos din punct de vedere ştiinţific. Una-i una, alta-i alta. Asta e societatea post adevăr, în care simpla acuzaţie ţine post de probă. De asta legiuitorul zice: orice afirmaţie trebuie să o probezi cu nişte lucruri”.

Copreşedinta REPER, Ramona Strugariu, a cerut, joi, în contextul cazului Bulai, extinderea anchetei penale în ceea ce priveşte acuzaţiile de hărţuire sexuală în spaţiul public, inclusiv asupra sociologului Marius Pieleanu. REPER a cerut modificarea urgentă a Codului cadru de etică şi deontologie universitară, acuzând Guvernul Ciolacu că a blocat posibilitatea sesizărilor anonime printr-o Hotărâre de guvern recentă, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PRIVITI-L CU ATENTIE PE ACEST JEG UMAN...CE FIGURA DISPERATA ARE.. SI NOI ERAM OBLIGATI SA INGHITIM BALIVERNELE LUI ??? K...KATUL SA TE BATA...JEGULE...NE-AI FACT DE RAS...
6
0
asta era formator de opinie?! sondaje sau chiuretaje? il mai dau tv pe sticla? la poarta alba.
5
0
Sa vina cand il vor chema cei uimiti de cat e de inteligent....adica i anul 3990
7
2
Da jigodie.Lingaul psdnl,fals,duplicitar,aer de cunoscător, influencer de sondaje,adică mânuitor ,smenar,sulfa.Ar trebui luați de oo toți cei din conducerea universității, întrebați ce și cum.Ca buhai și pileanu doar nu erau stat în stat acolo.Oricum,jigodiile astea par foarte mirate de cele întâmplate, chiar nu se așteptau ca populația să fie așa de sătulă de ei,chiar ingretosata. La gară uratilor.
18
2

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516