REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° ConstanÈ›a Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° ConstanÈ›a Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Socrii primarului băimărean Cătălin Cherecheş, arestaţi preventiv în dosarul mitei oferită unui judecător

Socrii primarului băimărean Cătălin Cherecheş, arestaţi preventiv în dosarul mitei oferită unui judecător

A.F. 9 noiembrie 2023 | 18:02 869

Tribunalul MureÅŸ a admis cererea de arestare preventivă pentru doi soÅ£i, G.C. ÅŸi G.D.P., despre care surse judiciare susÅ£in că ar fi socrii primarului din Baia Mare, Cătălin CherecheÅŸ, după ce procurorii DirecÅ£iei NaÅ£ionale AnticorupÅ£ie i-au reÅ£inut pentru că ar fi încercat să dea o sumă de bani rudei unui judecător astfel încât acesta să pronunÅ£e o soluÅ£ie favorabilă într-un dosar de corupÅ£ie care îl vizează pe edil.

Socrii primarului baimarean Catalin Chereches, arestati preventiv in dosarul mitei oferita unui judecatorCătălin Cherecheş, foto Agerpres

Potrivit soluÅ£iei publicată pe portalul instanÅ£ei, cei doi soÅ£i au drept de contestaÅ£ie în termen de 48 de ore de la pronunÅ£are.

Tribunalul Mureş a respins cererea inculpaţilor de luare a măsurii controlului judiciar sau a arestului la domiciliu.

Surse judiciare au precizat că ar fi vorba despre socrii primarului din Baia Mare, Cătălin CherecheÅŸ, care ar fi oferit mita uneia dintre judecătoarele din completul care soluÅ£ionează dosarul în care edilul este acuzat de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul DirecÅ£iei NaÅ£ionale AnticorupÅ£ie - Serviciul teritorial Cluj au dispus punerea în miÅŸcare a acÅ£iunii penale ÅŸi reÅ£inerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de joi, a două persoane, G.C. ÅŸi G.D.P. (soÅ£ ÅŸi soÅ£ie), în sarcina cărora s-a reÅ£inut săvârÅŸirea infracÅ£iunilor de dare de mită ÅŸi complicitate la dare de mită, scrie Agerpres.

Pe 25 octombrie, în contextul în care un afin al lor era judecat într-un dosar de corupÅ£ie, aflat în faza apelului, una dintre persoane (soÅ£ia - n.r.) ar fi luat legătura cu o persoană (martor în cauză), ruda unuia dintre judecătorii din complet, ÅŸi s-ar fi oferit să achiziÅ£ioneze o afacere pe care aceasta din urmă o deÅ£inea în judeÅ£ul MureÅŸ cu o sumă cuprinsă între 50.000 - 100.000 euro, indicând totodată ÅŸi posibilitatea remiterii unor alte foloase necuvenite, precizează sursa citată.

Procurorii spun că această "ofertă" iniÅ£ială ar fi fost valabilă doar în condiÅ£iile în care magistratul respectiv ar fi urmat să pronunÅ£e o sentinţă favorabilă (soluÅ£ie mai blândă) în cauza în care afinul inculpatei ar fi fost judecat pentru săvârÅŸirea unor presupuse infracÅ£iuni de corupÅ£ie.

Ulterior, se arată în comunicatul DNA, inculpata ar fi promis judecătorului, prin intermediul aceluiaÅŸi martor, suma de 50.000 euro, reprezentând un avans dintr-o sumă care nu a fost cuantificată până în prezent, restul banilor urmând a fi remiÅŸi după data când instanÅ£a de judecată ar fi urmat să pronunÅ£e în cauza respectivă o soluÅ£ie de achitare.

"În contextul menÅ£ionat, miercuri, într-un restaurant de pe raza municipiului Cluj - Napoca, inculpata ar fi remis martorului avansul de 50.000 euro promis, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracÅ£iunii flagrante. În demersurile descrise mai sus, inculpata ar fi fost ajutată de soÅ£ul său atât moral, cât ÅŸi material, acesta din urmă asigurându-i soÅ£iei sale transportul atât în vederea 'rezolvării problemei' la Baia Mare, cât ÅŸi ulterior, la remiterea sumei de 50.000 euro", au mai arătat anchetatorii. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016