REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Șofer amendat de Poliția Locală pentru neplata parcării, deși are abonament pe un an

Șofer amendat de Poliția Locală pentru neplata parcării, deși are abonament pe un an

Alexandru CRENGANIȘ 20 mai 2023 | 00:00 6926

Curg amenzile pentru neplata parcării în Constanța, dar, culmea, și pentru plata acesteia. Greu de crezut, dar adevărat. Plătești parcarea în Constanța și mai ești și amendat! I s-a întâmplat unei șoferițe care are abonament pe un an, pentru Zona 2.

sofer amendat de Politia Locala pentru neplata parcarii, desi are abonament pe un an

Plata parcărilor a devenit un subiect ce creează controverse în rândul constănțenilor, și nu numai, unii alegând să nu plătească parcarea, fiind pasibili de amendă. Dar ce te faci când ai parcarea plătită pe un an și, cu toate acestea, ești amendat?! I s-a întâmplat unei femei din Constanța. Am găsit ieri această înștiințare pe parbriz. Sancționarea contravențională pentru neplata locului de parcare zona 2. Am abonament zona 2 plătit pe un an, valabil. Nu aveam nimic în geam, nu cred că scrie undeva că ar fi obligatoriu. A mai pățit cineva, idei despre cum ar trebui să procedez? Nu am de gând să plătesc o amendă pentru un serviciu pe care l-am plătit.” a declarat femeia sancționată.

 

sofer amendat de Politia Locala pentru neplata parcarii, desi are abonament pe un an

S-a ales cu o amendă cuprinsă între 200 și 500 de lei

Conform înștiințării emise de agenții Poliției Locale din Constanța, proprietara mașinii a fost înștiințată că ocupă „un loc de parcare cu plată din municipiul Constanța situat în Zona 2, fără a avea achitat tariful de parcare”. Astfel, a fost sancționată cu o amendă între 200 și 500 de lei, pentru încălcarea prevederilor Art.24, pct(1), literea a) HCL 123/2021.

sofer amendat de Politia Locala pentru neplata parcarii, desi are abonament pe un an

 

Poliția Locală a acționat conform legii

Deși femeia are achitat abonamentul, se pare că Poliția Locală a acționat conform regulamentului. Persoana care a plătit parcarea trebuia să afișeze abonamentul la loc vizibil, asa cum prevede regulamentul, ceea ce nu a făcut.

sofer amendat de Politia Locala pentru neplata parcarii, desi are abonament pe un an

Conform HCL 123/2021, art 9, alin 1, pentru ocuparea locurilor de parcare public cu plata, în zona 2, utlizatorii vor achita anticipat fie taxa/tariful orar, fie abonamentul eliberat pentru 1 zi, 7 zile, 20 de zile sau 1 an. Abdonamentele vor fi poziționate pe bordul autovehiculului, astfel încât să fie vizibil din exterior.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Comandasu este cel mai pacalici local de la Cernavoda,sifoneaza colegi la sefi!
2
0
MANUELLO de ce ti-e greata de mine ca put a c***t ca si tu esti o imputiciune la fel ca si VERO sau MADALINA , vroiam sa-ti dau doar o limba ca medularul e obosit rau de tot de atata laba !
4
0
Noi muncim, nu gandim, ca n-avem cu ce!
3
0
Idiodtzki !!! dk achit cu sms ce mai pun in parbriz sa vada militzianul ?!!
8
1
Ma minunez când vad atâția p****i care vor sa plătească taxe și impozite mai mari, inclusiv parcări,ca banii colectați sa ajungă în conturile smecherilor cu firme și angajați zero. Asta nu vede romanul și ca suntem vânduți complet străinilor, cu cine sa ieși în strada sa ți aperi drepturile cu handicapații ăștia care nu gândesc. Luați exemplul Franței, Greciei care ies în strada cu miile sa și apere drepturile. Somn ușor r*mânia, clasa politica veghează ptr tine!!!!
12
1
Sa crească doar ptr tine bogătaș o, sigur ai făcut banii din salariu, marea majoritate a romanilor suntem săraci handicapat o, din cauza asta plecam peste hotare la munca,după ce ca au crescut preturile de le au aliniat la fel ca în uniune și salarii de r*mânia tu vrei sa se mărească imbecilo.
7
2
Iar e plin de saraci care nu-si permit sa plateasca parcarea dar sunt prea mandri sa mearga cu autobuzu. Gandire de joasa speta .. sper sa creasca preturile la parcari si impozitele auto ca prea multi saraci au masini care polueaza. Saraci cu masina la scara fara bani de parcare . Ca si baiatu ala care da commenturi ca disperatu. Saracie
2
12
Vasnicul politist local Olteanu Valeriu mai traieste ? Acest neinfricat luptator cu iarba .....
5
0
Rectific,Dusterul are nr. de inmatriculare CT 18 PCV,este luat de mine in locatie de gestiune!
5
0
La Cernavoda in weekend si la tura de noapte(cand nu avem sefi) de obicei stam de veghe acasa,sa nu fim obositi pentru interventi in piata la vanzatori ambulanti de marar si patrunjel!Trai pe vatrai la locala Cernavoda!Folosim CT 16 PCV in interes personal,plimbam neamurile,cumparaturi,etc,,,,
8
0
Tot ptr pisatul care cică a vizitat Europa, gata am înțeles ești unul din sugacii lu Chitac, bai sclavule eu sunt în Anglia acum, tu dacă ai ieșit din tara pana la bulgari sau în Italia crezi ca ești umblat bai săracul, eu sunt în Anglia acum bai dobitocule, parcările cu plata sunt și ele supravegheate video sau păzite dar de unde sa știe un p***t ca tine. În Austria sunt camere peste tot, in toate intersecțiile, si dobitocul vrea taxa la fel ca în afara, pai oferă ce este și în afara și pe urma cere taxe.
5
7
Ptr dobitocule care cică a văzut Europa, bai prostan îți doresc sa ți găsești și tu masina lovita, dacă ai, și cu parcarea plătită sa vedem dacă îți convine sugaciule și pe urma sa comentezi de tari civilizate.
7
5
Ptr pisatul care compara tarile civilizate cu r*mânia, am colindat tari unde nici în visele tale nu o sa ajungi bai dobitocule, ce comparații faci tu, de asta a ajuns tara asta asa ca dobitocii ca tine gândesc asa, sigur ești și vaccinat.
6
7
Un posesor de masina plateste impozit pe masina, iar jumatate din valoarea combustibilului se duce tot la stat, sub forma de taxe. Platim cu varf si indesat pentru "dreptul" de a conduce o masina. Platim taxe si nu beneficiem de nici un serviciu pentru taxele platite. Parcarea o platim suplimentar si la preturi cu mult mai mare decat ar fi normal. Macar daca banii de parcari ar fi folositi pentru ceva util orasului. Dar TOTI banii din parcari sunt capusati de Confort Urban si se duc in salarii pentru "pilele" celor din primarie. Nici un leu nu e folosit in interesul direect cetatenilor orasului Constanta. Chitac, unul dintre cei mai slabi si rauvoitori primari din cati a avut Constanta, ne crede pe toti turisti sau plimbareti care mergem cu masina doar ca sa ne dam mari sau sa bem o cafea. Multe din institutiile publice sunt in centru. Altele sunt la naiba in praznic. Nu este intotdeauna eficient sa te deplasezi pe jos sau cu transportul in comun.
14
0
Uitati cum arata un idiot .. e exact sub mine.. el vrea parcare moca. Ahhaha .. oameni ca idiotu asta care nu a iesit in viata lui in europa .. ar face infarct cred. Ba ratatule ... nu exista parcare moca nicaieri in europa ... sclavu vrea mocangeala... daca plateste inpozit vrea si parcare. Multi p****i ca tine cu acces la internet ... si nu merita. Sofer obosit ...
7
8
Ptr pisatul care se plimba cu mijlocul de transport în comun, ptr auto eu plătesc o grămadă de taxe, impozite, mai trebuie sa plătesc și parcare în fata blocului, și când mi am găsit masina lovita cei de la rutiera au zis sa găsesc făptașul. Cine răspunde dacă plătesc parcarea și găsesc masina lovita? Ptr toți dobitocii care li se pare plata parcării corecta.
9
4
Te misti liber cu transportul in comun ,,, ba saracie daca n-ai bani de parcare vinde masina si mars in plm . Toti idiotii au pareri ca si boul asta .. el vrea "sa lase masina moca" pisamash pe tine de distrus
10
12
Sa se termine odata cu hartuirea de catre P. Locala a soferilor! Dupa ce ca au inffintat "locuri de parcare" oriunde au gasit un locusor, te si vaneaza toata ziua. Au pus stapanire nu doar pe marile bulevarde, ci si pe stradutele din cartiere, sa nu mai poti lasa masina 5-10 min fara sa te taxeze ei! Sunt de acord sa-i arda pe cei care, parcand aiurea fara pic de bun simt, blocheaza alte masini sau traficul, dar sa platesti si pt 10 min cat sa-ti rezolvi problemele curente (ca multe institutii publice la care tre sa ajungi cu hartii la aprobat nu au parcari), asta e deja agresiune si jignire a P. Locale fata de cetateni. Sa intituie un abonament anual (decent!!!) pt localnici si n-au decat sa plateasca turistii cu sms-ul!. Nu e normal ca tu, constantean, sa nu ai posibilitatea sa te misti liber cu masina in orasul tau doar pt ca P. Locala si cei din spatele ei practica aceasta japca "legala". Ma simt haituit in propriul meu oras. Si e pacat....
22
2
Eu cand am spus ca localii sunt p****i nimeni nu m-a crezut iar prin actiunile lor de analfabeti creeaza ''pagube sau vatamari persoanelor'' asa cum este prevazut abuzul in serviciu. Atat cei din strada cat si cei de la birouri sunt de aceeasi calitate. Cei din strada au sanctionat persoana pentru lipsa achitarii iar cei de la birouri au afirmat ca este legal aplicata. Pai cum sa fie legal aplicata doar pentru faptul ca persoana avea obligatia afisarii la loc vizibil a dovezii platii cand de fapt sanctiunea este prevazuta pentru lipsa achitarii nicidecum pt nerespectarea obligatiei de a afisa dovada achitarii la loc vizibil. Daca hotararea prevedea ca sanctiune nerspectarea obligatiei afisarii dovezii platii atunci era legal aplicata insa hotararea prevede doar lipsa achitarii,altfel spus sanctiunea este ilegal aplicata cat timp agentul constatator nu a verificat in baza de date existenta platii abonamentului de parcare.
16
1
eu ca pampalau pocait ce sunt am amendat un crestin pt. ca se pisa in parc dar la destinatar mi-am trecut numele meu - oare ebine ?
10
2
Trebuie sa faci print screen la chitanta , sa o printezi si sa o pui pe bord. Ca sa vada preostalaii vanatori de amenzi, care habar nu au sa verifice plata in sistem, dupa nr masinii. Ca de-aia au si pus in regulament" afisarea in loc vizibil", pentru preostalai :))) !
17
3
DACA E CAZUL
7
0
Nici de la etax nu-ti sta vreo dovada anume. Deci sa afisezi in geam ce?
12
0
Buna ziua, Vă informăm în privința solicitării dumneavoastră, că în urma plății dumneavoastră a Taxei ABONAMENT ANUAL parcare PF (Zona 2), Serviciul Public de Impozite și Taxe (SPIT) Constanța, nu eliberează un înscris fizic de tip autorizație de parcare. Dovada achitării acestui tip de taxă este confirmarea de plată primită din partea SPIT Constanța. Direcțiile din cadrul PMC Constanța care au atribuții de control și sancțiuni, verifică în mod electronic existența unei autorizații curente privind încasarea acestui tip de taxă, după numărul de înmatriculare al autovehiculului. Vă mulțumim pentru înțelegere. Cu considerație, echipa SPIT Constanța. Ori articolul de lege e p***t facut, ori angajatii spit sunt p****i ori tablagii sunt niste idioti. Numai cu foile tip A4 nu mai stau in geam e o ineptie. Cred ca tablagii au sfeclit-o ca de obicei !!
24
2
Sclavii sistemului de doi lei...
15
0
Nu trebuie sa plateasca amenda pentru NEPLATA PARCARII, pentru ca poate dovedi ca era platita. Politistul a gresit incadrarea, trebuia sanctionata pentru NEAFISAREA IN LOC VIZIBIL a dovezii platii!
15
2
Sa fac o copie dupa chitanta de la SPIT si sa o pun in geam? Care abonament?
20
0
Imi scapa ceva, daca pe mine ma gaseste in sistem ca am platit prin SMS neavand nimic afisat la loc vizibil, nu inteleg de ce aceste abonamente nu sunt inregistrate in acelasi sistem. O tara de idioti
37
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510