REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Șofer român de TIR, prins în alunecarea de teren care a surpat o autostradă în Suedia. Video

Șofer român de TIR, prins în alunecarea de teren care a surpat o autostradă în Suedia. Video

A.F. 23 septembrie 2023 | 20:21 1498

O alunecare de teren a provocat, sâmbătă, 23 septembrie, surparea unei părţi din autostrada E6, la Stenungsund, în apropiere de Göteborg, sud-vestul Suediei. Mai multe autovehicule s-au răsturnat şi 3 persoane au fost rănite, au anunţat serviciile de urgenţă şi poliţia, transmit agenția France Presse, citată news.ro, și publicațiile Aftobladet și Dagens Nyheter. Mihail Romanescu, un șofer de origine română, a fost prins în incident, dar a scăpat teafăr.

sofer roman de TIR, prins in alunecarea de teren care a surpat o autostrada in Suedia. Video

„Alunecarea de teren a acoperit o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pe 150 de metri, afectând aproximativ 10 vehicule, o zonă forestieră şi o zonă comercială, inclusiv o benzinărie şi un fast-food”, a declarat, inițial, Daniel Lyckelid, şeful serviciilor de urgenţă din regiunea Göteborg, într-un comunicat.

Ulterior, salvatorii au revenit și au precizat că fractura are o dimensiune mult mai mare: 500 pe 300 de metri și o adâncime maximă de 20 de metri.

„Mai multe persoane au fost ajutate să iasă din vehiculele lor în zona alunecării de teren cu ajutorul pompierilor şi al elicopterelor”, au precizat serviciile de urgenţă.

3 persoane au fost transportate la spital cu „răni minore”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, August Brandt.

sofer roman de TIR, prins in alunecarea de teren care a surpat o autostrada in Suedia. Video

Potrivit imaginilor difuzate de presa locală, o breşă mare se întinde pe autostradă, cu mai multe camioane avariate şi înclinate, în timp ce un autobuz a dispărut practic în groapă.

Parcarea unei benzinării şi cea a unui restaurant fast-food au fost crăpate.

Alunecarea de teren s-a produs cu puţin timp înainte de ora 2.00, într-o zonă afectată de ploi abundente în ultimele zile.

Mihail Romanescu dormea ​​în camionul său la benzinăria din zona surpării și s-a trezit când pământul a luat-o la vale.

„Camionul meu a început să tremure, apoi am văzut că drumul pur și simplu se crapă”, a declarat șoferul de tir de origine română.

„Singurul meu gând a fost să fug. Sunt fericit că am scăpat nevătămat”, a declarat el, în presa suedeză.

Riscul unor noi alunecări de teren nu poate fi exclus în acest moment, potrivit serviciilor de urgenţă

Traficul pe cei 20 de kilometri dintre Stenungsund și Ljungskile este deviat, iar evaluarea este că va trece mult timp până când drumul va fi din nou utilizabil.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca se intampla in Ro erau 1000 de morti,5 raniti si dura vreo 10 ani pana la redeschiderea drumului,asta daca nu-l consolidau repede cu niste polistiren de 100.La suedezi nu a fost mai grav datorita poate si faptului ca nu exista Arseni,Buzati si alti binefacatori din-trastia care sa ia comisioane de 10-20% din valoarea proiectului.La ei probabil se folosesc amestecurile care trebuie si se respecta proiectul
1
0
Nici nu vreau sa-mi imaginez ce era la gura voastra daca se intampla in Romania. Recorder plm. Asa, e doar tacerea ca ca tului in iarba. Hai sictir ma.
3
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510