REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
17.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

ȘOFERII cu MAȘINI HIBRID, nemulțumiți că trebuie să PLĂTEASCĂ PARCAREA

ȘOFERII cu MAȘINI HIBRID, nemulțumiți că trebuie să PLĂTEASCĂ PARCAREA

Replica API 18 decembrie 2021 | 00:20 6755

Posesorii de autovehicule hibrid sunt nemulțumiți de faptul că trebuie să plătească parcarea în municipiul Constanța și nu beneficiază și ei de gratuitate, la fel ca autoturismele electrice. Acest lucru nu a fost reglementat prin Regulamentul Parcărilor, conform acestuia fiind menționate doar autoturismele electrice, acestea beneficiind de parcare gratuită indiferent de zona unde parchează. Pe partea cealaltă, oficialii spun că în Constanța parcarea este cea mai ieftină, fiind comparată chiar cu o cafea, iar cei care își pot permite mașini atât de scumpe, pot plăti și parcarea.

Mașinile hibrid au acaparat piața auto, majoritatea producătorilor oferind diverse modele echipate cu această tehnologie. Există o cerere mare pentru astfel de autoturisme datorită prețului ridicat la carburant din ultima perioadă. Totodată, mașinile sunt scutite de taxa de drum și, în unele orașe, și de plata parcării. În municipiul Constanța, au gratuitate la parcare doar autoturismele electrice, nu și cele hibrid, conform Regulamentului de organizare și funcționare a parcărilor publice din municipiul Constanța. Fiind destul de noi pe piață, atât autoturismele electrice cât și cele hibrid sunt destul de scumpe, nefiind accesibile pentru orice buzunar.

„Dacă plătesc parcarea ies mai scump decât dacă...”

„De ce mașinile hibrid plug-in, cele care se încarcă, nu au gratuitate la parcare? Eu pot să merg 50 de km full electric, deci, dacă încarc zilnic eu aș putea merge numai electric prin oraș. Parcat la Sala Sporturilor, am băgat mașina la încărcat și am surprins două persoane de la Primărie care îmi făceau poze la mașină și mi-au spus că nu am plătit parcarea. Eu dacă plătesc parcarea ies mai scump decât dacă încarc la stațiile Enel, deși este gratuit”, a declarat un constănțean.

Video:

Parcarea în Constanța, cât o cafea

„Noi am vrut să încurajăm mașinile electrice, repet, către asta ne îndreptăm. Știți cât este în București parcarea? Prima ora 5 lei, a doua 10 lei și tot așa. Nu sunt răutăcios, dar să vii cu o mașină de 100.000 de euro la Marco Polo și să lași acolo 200 de lei și să te superi că de ce plătești parcarea, la nivelul unei cafele, e exagerat”, a declarat Vergil Chițac, într-un interviu acordat cotidianului Replica de Constanța.

Vergil Chițac

Capturi din Regulamentul Parcărilor

Click pe fotografie!

Click pe fotografie!

În București, mașinile hibrid au gratuitate

Mașinile electrice și hibrid beneficiază de parcare gratuită în București, conform HCGMB nr. 140/2016. Conform actului normativ mai sus menționat, "autovehiculele hibrid și cele electrice înmatriculate în municipiul București pot utiliza gratuit parcările publice de utilitate generală de pe teritoriul municipiului București".

Ce înseamnă autoturism hibrid

Acest tip de automobil folosește pentru propulsie două motoare, unul electric și un motor termic. Sistemul hibrid plug-in este asemănător cu cel al mașinilor full hibrid, doar că dispune și de posibilitatea de a încărca bateria de la priză. Acest tip de automobil folosește pentru propulsie două motoare, unul electric și un motor termic. Automobilele Plug-in hibrid pot rula în modul 100% electric (în funcție de model între 30 și 60 de kilometri), pot atinge viteze mai mari în acest mod și pot fi reîncărcate atât la o priză convențională (casnică) cât și la stațiile de reîncărcare pentru mașini electrice. Bateria se poate încărca și prin frânare regenerativă iar atunci când nu este suficientă energie pentru a acționa motorul electric, propulsorul termic preia toată sarcina.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Poate ii spuneți țăranului ca în București mașinile mild hibrid și hibrid nu plătesc nimic.
0
0
Masinile hibrid sunt o vrajeala, facute doar pentru a scuti proprietarul de taxele reale pe care ar trebui sa le platesca pt motorul termic ultrapoluant.
3
3
Mos teaca nesimtit, tu platesti parcarea ?
14
2
Ia mai luatisi la mwieca tot aveti chibrit
4
3
Vuie Mergil
11
3
Nu conteaza ce spununi sau alti ,in lege scrie ca nu se plateste parcarea. cu masina hibrid!
8
4
Hai valea sarcilor, suntem pusi pe facut bani.
14
6
Alex.esti un idiot frustrat
11
14
Eu propun sa le dam si o locuinta gratuita ca au navete spatiale.
15
11

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303