REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Șoferii inconștienți nu țin cont de avertizările de pe clădiri. Video!

Șoferii inconștienți nu țin cont de avertizările de pe clădiri. Video!

Valentina CAMARA 30 octombrie 2022 | 00:00 1491

O nouă zi, un nou pericol de accidentare pentru oameni sau chiar mașini. Este cazul și a șoferilor inconștienți care își parchează mașinile lângă clădirile care au pancarte de atenționare cu ” Atenție! Cade tencuiala!”  sau ”Vă rugăm frumos nu parcați, pericol de cădere a tencuielii”. Cu toate că sunt avertizați că vor suferi pagube majore aceștia tot continuă să parcheze în acel loc.

De multă vreme clădirea de pe strada Traian numărul 21 este în reabilitare, iar pe ea există pancarte de atenționare cu mesajul ”Antenție, cade tencuiala!”.


 Cu toate acestea șoferii parchează tot lângă asumându-și riscul de a suferi pagube serioase dacă va cădea tencuiala pe mașină. Adesea nu se respectă avertizările de pe clădiri și așa se produc incidente majore apoi oamenii își cer drepturile, dar nu vor fi despăgubiți deoarece au fost deja avertizați. Problema ar putea fi rezolvată dacă șoferii nu ar mai parca acolo.

Cine este responsabil în cazul unor pagube ?

În mod normal, responsabili de reabilitarea clădirilor sunt chiar proprietarii, însă atunci când este semnalată căderea tencuielii, iar oamenii parchează în continuare în acea zonă ar trebui să ne gândim de două ori cine este vinovatul în cazul unui incident, adică vinovatul va fi doar proprietarul autoturismului.


Conform Codului Civil, orice persoană are îndatorirea să respecte regulile de conduită pe care legea sau obiceiul locului le impune și să nu aducă atingere, prin acțiunile ori inacțiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane. Avertizarea poate avea însă valoarea semnalării unui pericol, iar cel care ignoră anunțul și este provocată dauna, nu va putea să-i ceară celui responsabil să-l despăgubească pentru tot prejudiciul. "În cazul în care victima a contribuit cu intenţie sau din culpă la cauzarea ori la mărirea prejudiciului sau nu le-a evitat, în tot sau în parte, deşi putea să o facă, cel chemat să răspundă va fi ţinut numai pentru partea de prejudiciu pe care a pricinuit-o", mai prevede Codul.

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar fi responsabili daca ar sti sa citeasca. Trebuie sa puneti panouri de avertizare cu desene explicative.
3
1

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436