REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.5° Constanța Dum., 4 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6811
22.5° Constanța Duminică, 4 August 2024 Anul XX Nr. 6811
 

Şoferii refuză să mai alimenteze de la Lukoil, în semn de solidaritate cu Ucraina!

Şoferii refuză să mai alimenteze de la Lukoil, în semn de solidaritate cu Ucraina!

Replica API 28 februarie 2022 | 23:33 13242

Românii sprijină ucrainenii prin toate metodele pe care le au la îndemână. Pe lângă hrană, adăpost, consiliere și haine, iată că aceștia au pornit o acțiune în semn de protest, prin care opresc alimentarea cu combustibil de la benzinăriile Lukoil. Mai exact, şoferii refuză să mai alimenteze de la Lukoil.

Având în vedere vremurile în care vecinii noști ucraineni trăiesc, din pricina războiului declanșat între Ucraina și Rusia, românii nu au stat cu brațele-n sân. Aceștia sunt alături de ucraineni și ajută persoanele refugiate în România cu tot ce pot.

În lumea virtuală au apărut sute de grupuri, prin care românii comunică între ei, pentru a sprijini cât mai mulți ucraineni. Mulți dintre ei s-au oferit să-i cazeze pe aceștia chiar în casele lor, asigurându-le în același timp hrana, obiecte vestimentare și consiliere.

Românii, în semn de protest pentru liderul Rusiei din cauza haosului pe care l-a creat în Ucraina, au inițiat o campanie prin care refuză să mai alimenteze de la benzinăriile Lukoil.

Benzinăriile Lukoil aparțin lui Vaghit Alekperov, iar brandul deține aproximativ 20% din piața carburanților din România. În țara noastră există peste 300 de stații de alimentare, fiind cel mai mare generator rusesc de bani din România.

Românii trag un semnal de alarmă cu privire la aceste detalii și merg pe premiza că ”și noi ăștia mici trebuie să dăm un semnal”.

Campania, în semn de protest, este intitulată ” Fără Lukoil, fără Rusia”.

Deși mai multe persoane au comentat acestei acțiuni, pe motivul că în benzinăriile Lukoil muncesc români, iată că, răspunsurile au fost pe măsură.

Explicația cea mai apreciată a fost că ”aceste benzinării funcționează pe bază de profit, care este mult mai mare decât salariile tuturor angajaților. Acest profit pleacă spre Rusia, iar acum, mai mult ca oricând, este nevoie de a stopa cash flow-ul către Rusia. Nu putem pune 1800 de angajați înaintea unei țări. Ucraina este atacată cu tancuri, avioane, drone și nave. Toate funcționează cu bani și combustibil. Noi trebuie să oprim finanțarea prin orice mod posibil”, a declarat un tulcean pentru acțiunea în semn de protest a românilor.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768