REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° ConstanÈ›a Dum., 18 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6825
18.4° ConstanÈ›a Duminică, 18 August 2024 Anul XX Nr. 6825
 

Sondaj Avangarde: PSD rămâne favorit, PNL și AUR sunt umăr la umăr

Sondaj Avangarde: PSD rămâne favorit, PNL și AUR sunt umăr la umăr

Mirela PASCAL 5 martie 2024 | 09:38 4234

Un sondaj care măsoară interesul È™i aprobarea românilor față de alianÈ›a PSD - PNL dar È™i percepÈ›ia alegătorilor față de cele patru scrutine din acest an arată că aproape jumătate dintre români vor ca PSD È™i PNL să continue împreună până la finele lui 2024.

Sondaj Avangarde: PSD ramane favorit, PNL si AUR sunt umar la umar

În preferinÈ›ele românilor în ceea ce priveÈ™te intenÈ›iile de vot, rămâne Partidul Social Democrat, urmat de PNL È™i AUR. "Este o sinteză a unor sondaje realizate în ianuarie È™i februarie", a spus directorul Avangarde, sociologul Mihai Pieleanu. El a precizat că au procesate aproximativ 4.000 de chestionare.

Sondajul relevă că românii plasează, ca importanță, pe primul loc, anul acesta, alegerile prezidenÈ›iale (33%), alegerile locale (32%), alegerile parlamentare (20%) È™i alegerile europarlamentare (11%). "E o surpriză. Alegerile prezidenÈ›iale au fost tot timpul un centru de interes pentru români. Drept dovadă stă È™i participarea masivă la vot. Urmează localele, pentru că ele interesează viaÈ›a de zi cu zi a fiecărui cetățean, indiferent de poziÈ›ia geografică din această È›ară", a explicat Pieleanu, care a anticipat o creÈ™tere È™i mai mare a interesului pentru scrutinul prezidenÈ›ial după alegerile europarlamentare.

Nicușor Dan are prima șansă la București dacă PSD și PNL merg cu candidați separați

"În BucureÈ™ti, dacă cele două partide mari, PSD È™i PNL, vor merge separat pentru Primăria Generală, prima È™ansă o are candidatul alianÈ›ei de dreapta (USR-PMP-ForÈ›e Dreptei) NicuÈ™or Dan", a continuat Marius Pieleanu.

Sondaj Avangarde: PSD ramane favorit, PNL si AUR sunt umar la umarGabriela Firea

"Dacă vor merge cu candidat comun - desigur, contează foarte mult È™i numele candidatului - prima È™ansă aparÈ›ine alianÈ›ei PSD-PNL. Totul depinde de alegerea corectă candidatului cu cea mai bună poziÈ›ie în ceea ce priveÈ™te favorabilitatea È™i intenÈ›iile de vot în prezent", a continuat el. "Cu sinceritate vă spun că dacă pe lista alianÈ›ei PSD - PNL candidează Cristian Popescu Piedone, acesta are cele mai mari È™anse să câÈ™tige funcÈ›ia de primar general. După care, în ordine, Gabriela Firea È™i Daniel Băluță ar avea, È™i ei, o È™ansă în plus de a câÈ™tiga funcÈ›ia de primar general", a declarat Marius Pieleanu.

Sondaj Avangarde: PSD ramane favorit, PNL si AUR sunt umar la umarCristian Piedone

Potrivit studiului Avangarde, clasa politică (16%), corupÈ›ia (15%), sistemul sanitar (15%), chestiunile de natură economică, precum preÈ›urile (11%), locurile de muncă (11%), infrastructura rutieră(9%) È™i sistemul de educaÈ›ie (7%) au fost enumerate de români drept principalele probleme cu care se confruntă România în prezent.

Aproape jumătate dintre români consideră că PNL È™i PSD ar trebui să continue alianÈ›a până la sfârÈ™itul anului

Cercetarea prezentată de Marius Pieleanu la Antena 3 CNN a evaluat È™i atitudinea românilor față de alianÈ›a PSD - PNL. Astfel, participanÈ›ii la sondaj au fost întrebaÈ›i dacă în actualul context internaÈ›ional ar fi cel mai bine ca alianÈ›a celor două formaÈ›iuni să continue până la finalul anului 2024 sau să înceteze să mai existe cât de curând posibil.

48% au optat pentru continuarea alianÈ›ei, iar 41% s-au pronunÈ›at pentru încetarea ei, arată sondajul Avangarde prezentat la Sinteza Zilei.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Da.psd are în sondaje 122%,pnl doar 93%.Deci împreună ar avea cam 452% din intențiile de vot.Restul până la 100%,celelalte partide,toate fiind extremiste,naziste,teroriste,puse pe scandal,pline și menținute doar de inculți și proști,anti a tot ce i bun și nou, antieuropene,anticivilizatie și dezvoltare,etc.Astea da sondaje,dar bucuroșii la asemenea rezultate dau mult de gândit.
7
0
2 hoti PSD, PNL cu degete lungi,se ascund dupa degete.Ne invart pe degete de 34 de ani prin rotatie.Isi dau cu degetul in ochi unul altuia si se fac ca nu vad nimic de 34 de ani.Stau cu degetul in gura si asteapta ciolane. Va faceti scapati toti in procese penale printre degete hotii primari baroni,magistratura.O tara intreaga va arata pe toti cu degetul.Sunteti dusmanii romanilor.Umblati pe furis in varful degetelor va plimbati pe banii romanilor cu Baloo in frunte.Aveti afaceri de miliarde de E din banii UE .Va lingeti degetele la ce ciolane ati lins. Luati comisoane,spagi,contracte de miliarde,bani furati si nu va muscati degetele.Nu va caiti deloc pentru satarea in care ati adus aceasta tara.Ati saracit si infoametat poporul.Ne-ati adus in sapa de lemn cu tichete, vouchere de alimente,caldura,lumina.Suntem cersetorii UE.Facturi cu preturi mai mari ca in UE.Punem degetul pe rana.Va avem la degetul mic.Vreti sa venim sa punem degetul la vot.Va aratam cu degetul.Incercati imposibilul.
11
1
Nu mai crede lumea in vrajeala cu sondajele, aur are peste psd la cata nesimtire si aroganta s-a adunat in psdnl noul pcr
10
10
presedintele ccr marian enache fost consilier al lui iliescu are 62.000 lei pe luna salariu si sporuri si ia 2 pensii speciale de fost judecator si de fost parlamentar justitia e stat in stat
17
1
Singura scapare ramane votul obligatoriu. Romanul nu a facut niciodata nimic fara sa fie obligat de cineva sau de catre ceva. Romanul vrea sa munceasca pe bani nu prea multi, dar nici prea putini si sa nu facă nimic. Doar sa se fofileze si sa tragă pe pwla. Astia care ne conduc, vor la fel dar la scara mai mare. Asta este realitatea!
11
4
Cine PLM mai merge la vot? Te duci sa votezi cu unul si te trezestu ca face tovarza cu celalalt. Cin sa-i inteleaga. Nu mai bine stau eu acasa?
8
15
Totusi sunt curios cata lume va vota cu madame Sacosha! Pana la urma mai bine PNL si PSD ar trebui sa se uneasca intr-un singur partid , PCR! Suntem in pom si pomul in aer!
16
3
LA ASA VOTANTI CE DRAAACU SA IASA LA SONDAJE?ANALFAABET,MANELIISTI,MILOOGI,PENSIONARI,CARE SUNT CEL MAI USOR DE PACALIT.UITATIVA UNDE SUNTEM LA 34 DE ANI DE LA LOVITURA DE STAT DIN 89.SECURISTII SI MASONII CONDUC ROMANIA(DIN CE A MAI RAMAS DE IA).
17
4
Daca este adevarat, suntem masochisti si ne meritam soarta.
18
1
imi este scarba sa votez..deoarece nicuiodata n-am stiut cu cine sa votez...cu cine???cu...PESEDEUL ????DOAMNE FERSTE-NE DE PESEDEU...ESTE CANCERUL CARE NU SE MAI VINDECA...DAR MA SACRIFIC ANUL ACESTA...VOI LUA LEGATURA SI VOI FACE UN CONTRACT CU ....DRACU DE LA 12 NOAPTEA CA SA-I VOTEZE PE PESEDEU...DOAMNE AJUTA-NE...SA SCAPAM DE...PESEDEU...
14
3
a anuntat ca renovarea vilei cu 7 milioane de euro, presupusa ptr johanis, e secretizata ca si avioanele de lux ale lui johanis magarie la maxim iar ciolacu si ciuca sunt complici mai sunt cateva vile in renovare din care de una s-a aflat ca e renovata cu 10 milioane de euro
11
5
a anuntat ca renovarea vilei cu 7 milioane de euro e secretizata ca si avioanele de lux ale lui johanis
10
4
Inconstientilor, nu vedeti ca de 30 de ani sunteti pacaliti cu voturile? Voi chiar credeti ca votul vostru conteaza?
16
5
stau foarte bine in sondaje indiferent de parerea lui pieleanu in ciuda scandalurilor penale grave in care au fost amestecati sau acuzati ceea ce spune totul despre profilul alegatorului din bucuresti si in mod sigur nici in restul tarii lucrurile nu stau mai bine deci nu avem de ales decat intre a ne resemna si a parasi tara ca de obicei de 34 de ani
10
0
Daca zice marius pieleanu cu nevasta angajata la stat din partea psd normal ca sondajele lui sunt prezentate la televiziunea psd.
21
0
mancati rahatul celor de la antena 3 ,mai este putin timp ,iar pentru tandemul psd pnl,sunt prea mici sa mai insemne politic ,speranta.
17
1
a facut sondajul pe la chinezoaice, altfel nu spunea atatea prostii! Uite ii dau si eu o prognoza, Dreapta va lua 30%.
23
0
Pentru aceste sondaje se plătesc bani grei acoliților, să iasă așa cum își doresc cei care le comandă, indiferent de numele partidului ,corupția în instituțiile statului au ajuns la cel mai mare nivel de la lovitura de stat, angajări pe nepotisme,relații sus puse,singura soluție din punctul meu de vedere boicotarea alegerilor, oricum votul nostru nu contează, vezi votul pentru 300 de parlamentari, un vot pe care aleșii nu sau sinchisit să-l recunoască.
15
4
P.S.D. 25% AUR 22% U.S.R. și aliații 11% P.N.L. 10% U.D.M.R. 5% S.O.S. 3% P.U.S.L. 3% SUVERANIȘTII 2% Minoritati 2% restul de 17% se impart intre furaciuni si ceilalti. Acolo e bătaia
8
7
Multă manipulare! Cine mai are încredere in sondaje? Doar asistații sociali!!!
21
1
Nu mai mergeti la vot. Votul este o minciuna ca sa poata fi legiferata hotia si distrugerea Romaniei fara sa mai comentati dupa. Tot ce se voteaza efraudat de afara. Prostilor.
9
16
sondaje de 2 bani. oare chiar asa de p****i sunt romanii sa-i voteze din nou pe hotii astia?
17
2
sondaje de 2 bani. oare chiar asa de p****i sunt romanii sa-i voteze din nou pe hotii astia?
14
2
Să nu subestimăm procentul celor dependenți de pomeni, angajaților pe Pile, șpăgi și cumetrii, baza electoratului PSDNL, cei care stau la stat, si care nu vor sa audă de meritocrație și competențe...Trece de 50%.
15
3
Dacă prezintă haznaua 3 e garantat un rahat
17
6
Daca si in sondajul facut de firma de casa a PSD si Antena 1, PNL e aproape de AUR, e clar ca in realitate PNL e la maxim 13%...
24
5
Pnl 19??? Niciodata! Dupa ciuca, chitac...maxim 14-15 procente!
19
5
Cine drakku ii mai alege psd sau pnl? Inconstient sa fii
24
5
Daca e facut de Pieleanu e clar. Cred ca a chestionat numai in sediile PSD. De ce nu face r*****a un Poll, aici, online, pe care sa-l tina 1 luna activ ? Sa vedeti ca nu mai iese chiar asa.
25
6

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620