REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 4 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6842
19.4° Constanța Miercuri, 4 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6842
 

Sondaj: Marcel Ciolacu, lider detaşat la prezidenţiale. Luptă strânsă pentru locul 2 cu Simion

Sondaj: Marcel Ciolacu, lider detaşat la prezidenţiale. Luptă strânsă pentru locul 2 cu Simion

A.F. 4 septembrie 2024 | 21:15 860

Cel mai recent sondaj Sociopol, realizat la sfârșitul lunii august (26 august – 3 septembrie), scoate la iveală o cursă strânsă în turul unu al alegerilor prezidențiale de la sfârșitul acestei toamne.

Sondaj: Marcel Ciolacu, lider detasat la prezidentiale. Lupta stransa pentru locul 2 cu Simion Marcel Ciolacu, George Simion

Pe primul loc, se află Marcel Ciolacu, candidatul PSD, cu 26%. Lansarea formală a candidaturii lui Ciolacu l-a ajutat pe acesta să-și consolideze locul 1.

Lupta pentru cel de-al doilea loc în finala turului doi este strânsă. Pe locul doi, și cu cele mai mari șanse să intre în turul 2 alături de Marcel Ciolacu, este candidatul suveranist George Simion, cu 19%. Evoluția lui Simion este una constantă în sondajele Sociopol, ușor sub 20%

Pe locurile trei – patru, practic la egalitate și la cinci puncte procentuale în spatele lui Simion, găsim în sondajul Sociopol doi candidați anti-PSD, ambii cu 14%.

Mircea Geoană, candidat independent, dar cu o platformă și mai ales cu un electorat anti-PSD bine definite. Și Elena Lasconi, reprezentanta celui mai vehement nucleu electoral anti-PSD, votanții USR.

Tendințele de evoluție ale celor doi sunt divergente. Geoană scade, dând semne din ce în ce mai clare de erodare. Lasconi, în schimb, crește.

Sondaj: Marcel Ciolacu, lider detasat la prezidentiale. Lupta stransa pentru locul 2 cu Simion

Pe locul cinci, candidatul PNL, Nicolae Ciucă, cu 10%. E din ce în ce mai evident că Nicolae Ciucă nu are nici o șansă să intre în turul doi al alegerilor prezidențiale.

Competiția electorală este încheiată de doi candidați sub 10%: Diana Șoșoacă, SOS România, cu 9%, și Cristian Diaconescu, independent, cu 7%.

Ceilalți candidați obțin scoruri reziduale.Cursa pentru intrarea în finala turului doi este din ce în ce mai intensă. Primele șanse le au Marcel Ciolacu, PSD, și George Simion, AUR, anunţă Mirel Palada pe Facebook.

Sondajul este reprezentativ pentru populaţia adultă neinstituţionalizată cu rezidența în România. Volumul eşantionului: 1,005 persoane.
Perioada de culegere a datelor: 26 august – 3 septembrie 2024. Metoda culegerii datelor: interviuri telefonice (CATI). Marja de eroare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 3.2%, scrie romaniatv.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Votam Simion toată familia noastră e
2
1
Eu l-as vota pe Simion doar ca sa watch the world burn.
2
2
Georgel ne spune că a avut aproape 10 la bac. Balena ii depășește pe toți ca Ferrari pe tramvai. Rămâne Geoană p***tănacul cu Mihaela, iubirea mea. Romanii au de unde alege, numai lobotomizați. aaaaaa, mai e și Ciuca, aaaaaa.
2
0
Ati inceput deja cu manipularea?!Pana acum era Geoana.Rl macar e diplomat de cariera si respectat si cunoscut in lume.Pe covrigarul Ciolacu ,fara prea multa scoala si fost corijent,nu l stie nimeni.Nu numai ca nu l stie,dar se si vede ca nu are nimic in cap,nici macar nu stie sa vorbeasca corect romaneste.
4
0
Se supara cineva daca le dam “m0oiee” la toti ? Sa functionam fara presedinte , asa macar fura toti la comun si nu se mai cearta :))
4
0
Daca iese ciolacu ma mut din ro
14
1
Hai Simion
5
11
mweeeee popo narilor hastagisti!!!!!!!!!!
9
9
Siiiiiguuuur! Si marmota invelea sondajele in procente pentru psd... Lasati vrajeala, Geoana are cele mai multe voturi, dar psd stie ca singura lor sansa e sa ajunga in turul 2 cu Simion si de aceea incearca sa induca ideea ca restul candidatilor nu vor ajunge in turul 2. Fiecare vot conteaza, important e sa alegem liber la urne.
8
3
:) De data asta s-ar putea sa vina razbunarea lui Vadim. Ciolacu vs Simion in turul 2 cred ca iese Simion.
9
4

REPLICA


LOTO

6/49
3841593934
5/49
23163718935
joker
173541444516