REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.2° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
23.2° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Sorin Bontea a câștigat procesul cu Antena 1. Ce sumă de bani urmează să încaseze juratul

Sorin Bontea a câștigat procesul cu Antena 1. Ce sumă de bani urmează să încaseze juratul

A.F. 29 iunie 2024 | 00:00 311

Sorin Bontea a câștigat unul dintre procesele intentate de Antena Group împotriva celor trei chefi: Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Decizia definitivă a Curții de Apel a confirmat victoria lui Sorin Bontea și a Pro TV în procesul în care Antena 1 încerca să împiedice apariția bucătarului în emisiunea MasterChef de la postul concurent.

Sorin Bontea a castigat procesul cu Antena 1. Ce suma de bani urmeaza sa incaseze juratulSorin Bontea

Sorin Bontea a câștigat procesul cu Antena 1. Curtea de Apel a pronunțat decizia finală într-unul dintre procesele intentate de Antena 1 împotriva celor trei chefi. Antena 1 a încercat printr-o ordonanță președințială să blocheze apariția lui Sorin Bontea în emisiunea MasterChef de la Pro TV.

Magistrații i-au dat câștig de cauză fostului jurat de la Chefi la Cuțite, iar acum Antena Group trebuie să plătească cheltuieli de judecată în valoare totală de 25.000 de lei (aproximativ 5.000 de euro). Această sumă include 14.807,17 lei pentru Sorin Bontea și 10.659,88 lei pentru Pro TV.

„Respinge apelul ca nefondat. Obligă apelanta la plata către intimați a cheltuielilor de judecată efectuate în apel, respectiv 14.807,17 lei către intimatul pârât Bontea Sorin și 10.659,88 lei către intimata PRO TV S.R.L. Definitivă. Pronunțată în ședință publică azi, 26.06.2024”, a fost decizia Curții de Apel București, potrivit Pagina de Media.

Contextul Litigiilor

După încheierea colaborării cu emisiunea „Chefi la cuțite”, Antena 1 și cei trei chefi au fost implicați într-o serie de procese juridice. Antena 1 a inițiat multiple acțiuni legale, inclusiv ordonanțe președințiale, pentru a impune respectarea diverselor aspecte contractuale sau pentru a limita aparițiile chefilor la alte televiziuni.

Pro TV a devenit, de asemenea, parte implicată în urma acestor litigii, după ce i-a angajat pe cei trei chefi pentru a relua emisiunea MasterChef, amplificând astfel conflictul juridic dintre cele două mari rețele de televiziune din România.

Cătălin Scărlătescu a câștigat și el procesul cu Antena 1
Magistrații Tribunalului București au respins marți, 25 iunie, acțiunea Antena TV Goup îndreptată împotriva lui Cătălin Scărlătescu, prin care acesta era obligat să continue filmările pentru emisiunea Chefi la cuțite. Decizia instanței nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 30 de zile.

„Respinge cererea ca fiind neîntemeiată”, se arată în soluția pe scurt a Tribunalului București, publicată pe portalul instanțelor de judecată. Judecătorii au obligat Antena TV Group să-i plătească lui Cătălin Scărlătescu suma de 17.741,71 lei reprezentând cheltuieli de judecată. Decizia pronunțată marți de Tribunalul București poate fi contestată în termen de 30 de zile, potrivit hotnews.ro.

Reprezentanții Antena TV Group i-au dat în judecată pe cei trei foști jurați ai emisiunii „Chefi la cuțite”, pe fiecare în parte, la finalul anului trecut, solicitând judecătorilor să îi oblige pe Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu să continue filmarea celui de-al 13 sezon al emisiunii.

Inițial, dosarele au ajuns pe masa judecătorilor specializați în litigii de muncă. Aceștia și-au declinat competența, dosarele ajungând la completuri specializate în drepturi de autor.

În cererea de chemare în judecată a lui Cătălin Scărlătescu, Antena TV Group a avut două solicitări: să fie obligat pârâtul să execute Contractul de prestaţii artistice şi cesiune a drepturilor patrimoniale de autor nr. 868/11.12.2017, în sensul de a participa la realizare unui nou sezon al emisiunii „Chefi la cuţite” având un număr de 47 zile de filmare, conform programului de filmări ce-i va fi comunicat de Societate” și „să constate prorogarea termenului Contractului de prestaţii artistice şi cesiune a drepturilor patrimoniale de autor nr. 868/11.12.2017 cu perioada cuprinsă între data refuzului de îndeplinire a obligaţiilor contractuale, respectiv 02.10.2023 şi până la expirarea sa, respectiv 31.12.2023, după rămânerea definitivă a hotărârii din prezenta cauză”, citează stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436