REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Sorin Cîmpeanu lămurește problema testelor dezasamblate: ”Nu este niciun haos!”

Sorin Cîmpeanu lămurește problema testelor dezasamblate: ”Nu este niciun haos!”

Replica API 30 noiembrie 2021 | 19:03 838

Haosul continuă în privința testelor de salivă pentru elevi. Nimeni nu știe cine va asambla componentele testelor venite separat. Nu știm nici care va fi procedura pentru ca acestea să rămână sterile, scrie antena3.ro

”În primul rând, nu este niciun haos!

În al doilea rând, cele mai multe dintre componente sunt deja asamblate.

În al treilea rând, am lansat cu sprijinul Ministerului Sănătății un material suport video, cu trei secțiuni. L-am distribuit către toate școlile și grădinițele din România. Materialul are trei componente. Doctorul Rafila, în calitatea lui de medic, face o demonstrație de utilizare a acestor teste. Al doilea punct este modalitatea în care se asamblează aceste teste. Și doi membri ai guvernului, ministrul Educației și ministrul Sănătății, plus Inspectorul General Școlar de București, demonstrează cum aceste teste pot fi asamblate în câteva secunde pentru un set. În al treilea rând, un profesor care nu are competențe medicale, întâmplător ministrul Educației, administrează acest test unui copil de 10 ani. Cred că acest material va ajunge rapid către profesori, educatori, părinți și demonstrează simplitatea administrarea acestor teste.

Este, într-adevăr, o dificultatea asamblarea pe componente a acestor teste. Însă acest lucru s-a făcut deja în multe județe, în al doilea rând acest consum din partea cadrelor didactice este compensat de importanța existenței acestor teste în școli”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Ministrul Educației a precizat și cum trebuie asamblate testele astfel încât să rămână sterile.

”În materialul video am demonstrat că prin purtarea de mănuși de unică folosință nu este niciun fel de problemă!”

Acesta spune că distribuția testelor către părinți este doar o chestiune de organizare internă.

”Există directori, există profesori, există diriginți. Diversitatea școlilor este foarte mare, dar situația concretă o cunoaște doar directorul. Directorul este cel responsabil de organizarea acestui proces.

Ordinul comun precizează foarte clar: acolo unde există disponibilitate din partea personalului didactic, testele se vor face în școală, precizând că este nevoie de acordul părinților. Acolo unde profesorii consideră că nu se pot implica în acest demers, elevii primesc testele pentru o săptămână și pot fi administrate acasă, sub supravegherea părinților. Important este să raportăm corect rezultatul acestor teste către școală și către medicul de familie, dacă este vorba despre un rezultat pozitiv”, a mai spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Multa mwe cu kkt pnl si sustinatorilor sai
4
1
nu e haos e bahaos! manusile de unica folosinta nu sunt sterile idiotule! doar cele chirurgicale din spitale! si alea fara garantie ca la hexifarma! esti si hot si tamp! ce sa mai zici unde for fi administrate in mediul rural cine va pune mana pe ele unde vor fi aruncate daca noi suntem idiotii europei tu esti primul dintre ei
5
1
Hai ca stii s-o dai la-ntors fiind achizitionate de voi, de ce nu-l intrebi pe Arahat caci el stie si cat au costat hotilor :asta sa fie adevarul ca nu este haos ce si cum sa se foloseasca ??? Tomberoanele stiu ce si cum se vor folosi idiotilor !
7
0

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677