REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
12.5° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

Sorin Grindeanu: 1 mld. de euro vor fi investiți, în Constanța, pe zona feroviară. Video

Sorin Grindeanu: 1 mld. de euro vor fi investiți, în Constanța, pe zona feroviară. Video

Victor ROTARU 15 iunie 2024 | 00:00 3112

Trenurile Soarelui au intrat pe traseu începând cu 14 iunie, iar cursa inaugurală l-a adus pe Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, la Constanța. Ministrul a transmis faptul că în următorii ani, în județul Constanța și în zona Portului vor fi investiți în jur de 1 miliard de euro în infrastructura feroviară, bani proveniți din fonduri europene.

Sorin Grindeanu: 1 mld. de euro vor fi investiti, in Constanta, pe zona feroviara. VideoSorin Grindeanu

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor, a ajuns la Constanța, de la București, cu trenul, vineri, 14 iunie. Acesta a inaugurat programul Trenurile Soarelui, iar timp de 3 luni de zile, 36 de trenuri vor face legătura dintre Capitală și litoralul românesc. De menționat este faptul că aceasta a fost prima călătorie oficială a ministrului Transportului cu trenul, în cei 2 ani și jumătate de mandat.

Sorin Grindeanu: 1 mld. de euro vor fi investiti, in Constanta, pe zona feroviara. Video

Am ajuns în timp, în 2 ore și 7 minute, cu trenuri modernizate este mult mai ușor. Este o picătură într-un ocean, dar îmi doresc să avem cât mai multe episoade de acest gen. Ceea ce s-a întâmplat să devină o normalitate, iar acest lucru se poate întâmpla dacă se va continua să se investească. Atât în infrastructura feroviară, cât și în material rulant, în achiziționarea de trenuri noi. Nu există altă modalitate decât să acoperim ambele componente. Bani europeni există, chiar dacă în ultimii 25 de ani nu s-a cumpărat nici un tren nou în România, ceea ce, din păcate, ne-a adus în situația în care avem trenuri care arată așa cum știe toată lumea. Vom recupera toate aceste lucruri în anii viitori“, a transmis Grindeanu după prima sa experiență cu trenul din mandatul său de ministru al Transporturilor.  

Sorin Grindeanu: 1 mld. de euro vor fi investiti, in Constanta, pe zona feroviara. VideoSorin Grindeanu

Constanța, din punct de vedere al investițiilor în zona feroviară, nu a fost văduvită

Legat de investițiile care vor avea loc în următorii ani în județul Constanța, Sorin Grindeanu a transmis faptul că se vor investi în jur de 1 miliard de euro, doar în infrastructura feroviară: „Doar în jurul Constanței și în jurul Portului, pe zona feroviară, în anii viitori vor fi investiții în jur de 1 miliard de euro. Constanța, din punct de vedere al investițiilor în zona feroviară, nu a fost văduvită și, mai mult decât atât, în Port, în infrastructura din jurul Portului, banii vor veni pentru investiții în infrastructură. Este un lucru important și Constanța, ca să poată să fie pusă în valoare, dar și Portul, trebuie să aibă aceste învestiții și le va avea.

VIDEO:

„Trenurile Soarelui“, la CFR Călători

CFR Călători lansează programul estival „Trenurile Soarelui”. De vineri, 14 iunie, până pe 7/8 septembrie, 30 de trenuri care vor asigura legătura între marile orașe din țară cu Litoralul și alte 36 de trenuri directe București – Constanța, potrivit unui comunicat al operatorului feroviar național. De asemenea, CFR Călători va avea zilnic garnituri București-Tulcea pentru destinația turistică Delta Dunării.

În 2024 sunt mai puține trenuri față de 2023 când CFR Călători anunța 32 de trenuri (16 perechi) din țară spre Litoral și 38 de trenuri (19 perechi) București – Constanța. Însă trenul nou de la Alstom, încă în teste, va „prinde” cel mai probabil, programul „Trenurile Zăpezii”, estimarea pentru punerea în circulație fiind toamna acestui an.

Toate regiunile țării vor fi conectate în perioada verii cu destinațiile de vacanță cele mai căutate de pe litoralul românesc, CFR Călători oferind tuturor posibilitatea de a călători fie cu trenurile directe dinspre Arad, Deva, Timișoara Nord, Reșița Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Târgu Mureș, Brașov, Suceava, Iași, Galați, Buzău, fie prin asigurarea unei conexiuni rapide din București Nord prin intermediul trenurilor care circulă într-un orar cadențat (la 1-2 ore) pe ruta București Nord – Constanța și retur. Astfel, timp de trei luni:

– 30 de trenuri directe (15 dus/15 întors, inclusiv ramurile aferente), din care 14 trenuri (7 dus/7 întors) au ca destinație/plecare Mangalia.
– 36 de trenuri (18 dus/18 întors) vor asigura legătura Capitalei cu litoralul și retur: 15 perechi din București Nord (din care 9 perechi trec și prin București Băneasa), 2 perechi numai din București Băneasa și 1 pereche din București Obor.

Pentru călătoria spre Delta Dunării, din 15 iunie 2024, trenurile IR 1981/ R 8653 și R 8656/ IR 1982 vor asigura zilnic legătura directă București Nord – Tulcea Oraș și retur pe întreaga durată a sezonului. De asemenea, în Medgidia va fi asigurată zilnic conexiunea spre Tulcea Oraș și retur cu trenuri dinspre Capitală sau Constanța.

Durata călătoriei București-Constanța este în medie de 2 ore și 20 de minute, iar toate vagoanele trenurilor InterRegio au climatizare: ,,Toate trenurile InterRegio estivale au în compunere vagoane clasa climatizate, dotate cu prize electrice pentru încărcarea bateriei laptop-ului sau a telefonului mobil, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate. Majoritatea vagoanelor sunt modernizate (reconstruite integral) în ultimii 14 ani. De asemenea, trenurile cu parcurs lung au în compunere vagoane cușetă și vagoane de dormit”, a anunțat compania.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
… 20-30 de ani?!
2
1
Gata nea Grindene s-a terminat campania,nu mai e nevoie de minciuni:))))))))
10
1
Se adună ceva pentru partid 10% din miliard sau a mai crescut comisionul? că trăim vremuri grele, trăiască prost1mea care vă votează
6
1
Avea gleznele fine imbracate in sosete? Sau erau libere, neatarnate, precum pasarea cerului? Gleznele lui... Superbitatea lui... Delicatetea lui... Scarbosenia lui?
3
1
hai sssiktir mmmwistule !!!
11
3
După treizeci de ani viteza trenului e ca viteza melcului in multe zone din țară Multe trenuri mizere arată ca in Africa nu ca într-o țară UE Toalete murdare cu miros înțepător Multe trenuri nu sânt directe trebuie să schimbi de două sau trei ori trenul până la destinație Dimineața trenul CT BV putea circula până la Oradea un exemplu
10
2

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515