REPLICA ONLINE CONSTANTA

32° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
32° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Sorin Mihai, șeful ISJ: Se suspendă cursurile la recomandarea DSP. Video!

Sorin Mihai, șeful ISJ: Se suspendă cursurile la recomandarea DSP. Video!

Virgil STOIAN 9 ianuarie 2023 | 09:58 6606

Inspectorul școlar general, Sorin Mihai, a organizat o conferință de presă la Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu pentru declarații  pe tema măsurilor luate în raport cu starea de alertă epidemică.a măsurilor luate în raport cu starea de alertă epidemică.

Sorin Mihai

"În ceea ce privește măsurile luate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța, încă de săptămâna trecută am luat legătura cu Direcția de Sănătate Publică a județului Constanța și dumnealor vor pune la dispoziție, din stocul pe care îl au, măști. În acest sens, sunt distribuite chiar în aceste momente către unitățile de învățământ care au solicitat. Solicitările nu au fost pentru cantități semnificative, deoarece avem deja stocuri create, pentru că reflexele pe care le-am dobândit în pandemie au rămas și suntem pregătiți cu dispozitive medicale și materiale sanitare specifice. Am luat legătura cu unitățile de învățământ și în această dimineață, în consiliul inspectorilor școlari, primul punct pe ordinea de zi a fost monitorizarea situației, pregătirilor și felului în care se fac demersurile necesare pentru a preîntâmpina orice escaladare a cazurilor de gripă. În această perioadă a stării de alertă epidemică suntem în continuare în monitorizare la nivelul unităților de învățământ și miercuri va fi o ședință cu directorii din întreg județul prin care vom avea o primă evaluare și vom vedea care sunt măsurile suplimentare, pe care trebuie să le luăm în acest sens., a declarat Sorin Mihai.

Cu privire la comunicarea între Inspectorul Școlar și DSP Constanța, acesta a afirmat: 

"S-a stabilit o persoană de contact din cadrul ISJ Constanța, un inspector școlar care ține legătura. De asemenea avem persoane de contact în fiecare unitate de învățământ. Suntem în continuă comunicare. De aici vom merge la instituția Prefectului pentru că vom avea o discuție instituțională și pe această speță cu domnul prefect. Suntem în această comunicare și pentru a vedea dacă se va impune suspendarea cursurilor în anumite clase sau la nivelul unor unități de învățământ. Acest lucru se va face doar cu recomandarea DSP, singurii în măsură să aibă o opinie avizată în acest sens."

"La acest moment avem doar o situație preliminară. Într-adevărat sunt cazuri de copii care lipsesc, dar este o situație specifică. Facem acel triaj epidemiologic cu cadre medicale specializare, acolo unde există. Dacă nu există asistent medical, sau un cadru medical în general, triajul este făcut observațional de către cadrele didactice. Dar cel mai important triaj este, și în acest sens avem încredere și ne bazăm pe sprijinul părinților, cel făcut la domiciliu. În momentul în care copilul are anumite simptome, părintele trebuie să ia legătura cu medicul de familie sau cu medicul specialist și să stabilească împreună cu acestea măsurile corespunzătoare.", a continuat Sorin Mihai. 

Video:

Triajul epidemiologic din școli

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Stai flexat ca il caut eu primul i instanta ca la parnaie stiu baietii cum e cu fetitele de se dau barbati abuzatori si vezi cu aricolul ala cu nedenuntarea ca e doar cu puscarie ( modificat recent)....cum faci...
0
0
Il rog pe unul Ciorogaru sa te caute la dinti....:) da ai grija sa ai masca sa nu se vada pe camere( de masti era vb.parca)
0
0
Zi Bobita,crezi ca ai scapat? Iesi pe interviuri la Replica?Cu Comentarii blocate? Cât ai dat la PNL sa dus ca doar ai functie....iti spun simplu toate manevrele, spagile si mai ales cazul Dobromir costă onoarea invatamantului Constănțean.....naspa nedenuntarea unui abuz/ suspiciune de sexual asupra unui minor ( nu mai multi cum e cazul...)e doar cu puscarie....Ia sa va va vad cat sunteti ma de smechei aparatori de pedofili si spagari ca m-ati scos din pensie....
0
0
Astazi la pranz, la liceul Ovidius doar doi elevi din doua sute purtau masca. Dar marii conducatori sunt acoperiti. Au dat directive. Altcineva va fi vinovat
4
5
Sa va dau la mooie cu gripa voastra. Acum e gripa nu mai e covid, sclavilor. Comentati ca e plin de copii raciti? Da si ce puula mea vrei sa facem sa luam la munca? Nu-ti convine ca raceste tine-l in pwula mea acasa la racoare si sa ajunga un ratat ca e prima oara cand a aparut gripa. Si sa va iau mastile in puwla celor care purtati
3
6
E plin de parinti care isi aduc copiii raciti la scoala. Nu se ia nicio masura de personalul din scolii, frectie la picior de lemn. Garantat pana la sfarsitul lunii 50 la suta din copii vor absenta dar atunci va fi prea tarziu.
7
1
Bai comentacilor scrieti ca ultimii agramati si sunteti profesori? Nu stiu ce e de capul inspectorului, dar de-ale voastre e clar! Invatamantul romnaesc = ZERO plin de atarnache, soate de navigatori, sculeri matriteri recalificati, materii si catedre inventate ca sa aiba o paine tot incultul.
8
4
seful celui mai corupt isj din istoria Romaniei a iesit la prima ora sa ne spuna o poezie, sperand ca partidul sa-l treaca mai sus pe lista eligibililor; ca sa nu mai ramaie repetent si mandatul viitor, mititelul o pune si de un snop de simulari judetene, ca, deh, unde nu e calitate, compensam cu cantitate...cand mai au timp sa invete bietii copiii, te-ai intrebat ?! sora te pupa !
9
3
Ce fata are! Ce buhait! A petrecut bine de sarbatori la carciuma cu prietenul Falyboga si vine acum cu aceleasi minciuni! Sarmanul traieste in lumea lui! Nu are habar ca scolile nu au paznici, ingrijitori, administratori, pentru ca le-a taiat in toamna, de competent ce este! Nu s-a dat nicio masca in scoli! Minciuni, ca intodeauna! Grija lui este sa nu il dea jos cineva pe el si pe scoafa lui cea rea si vicleana!
13
3
Ministerul educatiei doarme cum si ziaristii din Constanta dorm linistiti. Sorin Mihai este autorul moral al acestor abuzuri si monstruozitati din educatie. Inspectorii schiloditi in accidente(fara anchete si repercursiuni), mii de euro spagi incasate la ISJ(totul ok), copiii abuzati sexual si abandonati, zeci de dosare penale pe numele celor care conduc educatia din inspectorat si din scolile constantene, unde spaga curge lin in buzunarele directorilor, asa cum a dovedit DNA, nu produce nimanui indignare? Fosta eleva a renumitului spagar batran Nicoara Vasile respectiv DECA LIGIA DOARME (duduia e ministru, dar nu cred ca a aflat inca). Fostul ministru Tampeanu este la gunoi dar a girat dezastrul prin sustinetea pe functia a acestui impostor MIHAI SORIN. Mihai Sorin un hot si un cunoscut slugoi de toti colegii din facultate, se lauda continuu cu averea stransa din spagile de mii de euro. Deh, acum este milionar si are iubita educatoare, starleta de videochat. Nu mai are PNL alte propuneri, sau asta e valoarea echipei COSA-BOURCEANU-LUPU-HUTUCA? Sau fosta sotie, medic, care a facut posibi acest accident istoric prin numirea impostorului Mihai S, este strans conectata la factorii de concucere din PNL? DEZASTRU ESTE IREPARABIL CUM SI VIITORUL MIILOR DE ELEVI DIN RURAL DISTRUS.
13
4
DSP poate face doar recomandari, inchiderea scolii o poate face Ministerul, asa ca bai Sorine si cu maimutele de la dsp, hai S.I.K.T.I.R. cu epidemia voastra, esti bolnav, stai acasa, esti sanatos, vi la scoala
12
4
Asta nu isi asuma niciodata nimic, el nu stie nimic de nimic, el nu are de a face cu coruptia din cel mai corupt ISJ din Romania! Doar ca, in continuare, isi doreste enorm, enorm, enorm aceasta functie chiar daca a devenit subiect de bascalie si exemplu negativ in prime time la principalele televiziuni din Romania!
21
0
Ce dsp?unitatea condusa de experti in numerologie?
13
0
ÎMPRUMUTURI ONLINE ÎNTRE PERSOANE FIZICE FĂRĂ COMISIOANE O ECHIPĂ FOARTE DINAMICĂ ESTE LA LUCRU. Bună ziua, dragi indivizi. Suntem aici pentru a-i sprijini pe cei mai săraci și în lupta împotriva sărăciei și oferim împrumuturi pe termen scurt, mediu și lung. Aveți probleme financiare, sunteți în faliment sau aveți nevoie de finanțare pentru a vă pune pe picioare proiectele, un credit imobiliar. Oferim împrumuturi persoanelor fizice și juridice la o rată de 2% pe an, cu cea mai mare viteză și fiabilitate. Cei care au nevoie ne pot contacta pentru satisfacție: Email: poulaintherese4@gmail.com
0
9
Dar la scoala Gala Galaction unde ai predat cum mai sta treaba cu cladirea unde cadea tencuiala peste copii? Oamenii de acolo spun ca acea cladire ar fi fost retrocedata, primaria Mangalia ezita sa spuna cui, parintii copiilor erau extrem de revoltati iar matale , prin tacere si lipsa de reactie, ai facut jocul primariei! Asta nu e un joc murdar?
18
2
Bravo, bai! V-a iesit manevra cu 10 locuri CES la Mircea! Adica la colegiul de elita pe locurile astea au aparut copii care, real, nu sunt CES dar care nu ar fi fost niciodata in stare sa intre “pe bune”in urma unui examen serios si dur!De asemenea la acelasi Colegiu ar trebui verificat cati elevi nerromi sunt pe locurile rezervate rromilor!! Tinand cont de personaj treaba prezentata mai sus pute!
24
1
Iar ați accept cu manevrele.Spuneti adevărul ca asa va dictează U E sa mai scoateți un rand de p****i sa meargă sa fie sclavii lor.Sa muncească pe moșiile străine.Halal tara de iobagi am ajuns.Tradatorii care ne conduc sunt adevărații Grofi.
8
5
Mincinosule; dsp are conducere aleasa politic de mafia politica locala si este in totalitate subordonat lor; nu va misca un deget si nu va face nici o recomandare fara sa ia lumina de la primarie, consiliul local, judetean, prefectura, etc la ordinele carora stau drepti
16
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436