REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Sorinel Copilul de Aur condamnat la închisoare

Sorinel Copilul de Aur condamnat la închisoare

Mariana MURAT 20 decembrie 2023 | 13:16 3855

Veste tristă pentru Sorinel Copilul de Aur. Cu doar câteva zile înainte de Crăciun, artistul și-a aflat sentința. Cântărețul a fost condamnat pentru pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, dar și pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, în vederea consumului propriu, de droguri de mare risc.

Sorinel Copilul de Aur condamnat la inchisoareSorinel Copilul de Aur condamnat la închisoare

În urmă cu câteva luni,  a dezvăluit în exclusivitate problemele cu legea pe care protejatul lui Dan Bursuc, Sorinel Copilul de Aur le are. Artistul a fost surprins de către oamenii legii, la volan sub influența substanțelor interzise.

După mai mute amânări, Sorinel Copilul de Aur și-a primit, astăzi, sentința. Artistul este condamnat la 1 an de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, pedeapsă la care se adaugă încă 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, în vederea consumului propriu, de droguri de mare risc. Pedepsele au fost contopite, rezultând 1 an și 2 luni de închisoare. Magistrații suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, cu obligația ca artistul să respecte o serie de măsuri.

"Solutia pe scurt: În baza art. 336 al. 2 C. Pen., cu aplic. art. 396 al. 1 şi 2 C. Pr. Pen., condamnă pe inculpatul Alecu Cristian Sorin, la pedeapsa de 1 an închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe. În baza art. 4 al. 1 ?i 2 din Legea 143/2000, cu aplic. 396 al. 1 şi 2 C. Pr. Pen., condamnă pe inculpatul Alecu Cristian Sorin, la pedeapsa de 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de deţinere, fără drept, în vederea consumului propriu, de droguri de mare risc. În temeiul art. 38 al. 1 C. Pen. şi art. 39 al. 1 lit. b C. Pen., contopeşte pedepsele aplicate inculpatului în pedeapsa cea mai grea, aceea de 1 an închisoare, la care va adaugă un spor de 2 luni (o treime din cealaltă pedeapsă), pedeapsa rezultantă fiind de 1 an ?i 2 luni închisoare. În temeiul art. 91 al. 1 C. Pen. suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani, ce se calculează de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri. În temeiul art. 93 al. 1 C. Pen. obligă inculpatul să respecte pe durata termenului de supraveghere următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la serviciul de probațiune, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probațiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anume, în prealabil, schimbarea locuinței şi orice deplasare care depășește 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informații, documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existentă. În temeiul art. 94 al. 1 C. Pen., pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 93 al. 1 lit. c-e C. Pen. se comunică Serviciului de Probațiune Bucureşti. În temeiul art. 93 al. 2 lit. b C. Pen. impune inculpatului obligaţia să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituții din comunitate."

Sorinel Copilul de Aur este bun de plată. Artistul va trebui să scoată din buzunar suma de 2.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 2.000 lei reprezintă cheltuieli judiciare aferente fazei de urmărire penală. Pe durata termenului de supraveghere cântărețul va trebui să presteze și muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile. Decizia nu este una definitivă și poate fi atacata cu apel, în termen de zece zile de la pronunțare.

"Pe durata termenului de supraveghere inculpatul va presta muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Primăriei mun. Bucureşti, la Poliţia Locală a Sectorului 1 şi la Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, în condițiile enunțate de art. 57 din Legea nr. 253/2013. În temeiul art. 91 al. 4 C. Pen. atrage atenția inculpatului asupra art. 96 C. Pen., privind revocarea suspendării executării pedepsei sub supraveghere. În baza art. 274 al. 1 C. Pr. Pen., obligă inculpatul la plata sumei de 2.500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat, din care suma de 2.000 lei reprezintă cheltuieli judiciare aferente fazei de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea hotărârii. Pronunțată azi, 20.12.2023, prin punerea hotărârii la dispoziţia părților a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.", conform spynews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La mulți ani! Cu executare!
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510