REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
20.5° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Soția afaceristului condamnat pentru moartea unei fetițe de 12 ani face afaceri cu statul

Soția afaceristului condamnat pentru moartea unei fetițe de 12 ani face afaceri cu statul

Replica API 23 februarie 2022 | 00:48 2137

Euzal Ideal Construct, firmă înființată anul trecut de Leila Iusuf, soția afaceristului Mahir Iusuf, condamnat la 2 ani și 9 luni de închisoare pentru ucidere din culpă, se va ocupa de execuția lucrărilor de reparații ale teraselor aferente ambulatoriu de specialitate din cadrul Spitalului de Ortopedie, Traumatologie si Recuperare Medicala Eforie Sud. Contractul a fost atribuit de CJ pe 17 februarie.

Mahir Iusuf

În noiembrie 2016, o minoră de 12 ani și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic, în timp ce se juca pe strada Steagului din municipiu. Nu se știe ce căuta în interiorul unui bloc aflat în construcție, aflat la numărul 56, însă cert este că fata se urcase până la etajul cinci. Într-un moment de neatenție, aceasta a căzut în interiorul clădirii, impactul cu solul fiind atât de puternic, încât leziunile suferite au fost incompatibile cu viața. Blocul aparținea firmei Eucass, deținută de Mahir Iusuf, care a i fost condamnat luni, 21 februarie, la 2 ani 9 luni cu executare.

fetița care a murit, după ce a căzut de pe blocul în construcție a lui Iusuf

Afectat de această tragedie, Iusuf Mahir pare să se fi retras din afaceri, care au fost preluate de soția acestuia, Leila, care face afaceri cu statul. Anul trecut, aceasta a înființat o firmă, Euzal Ideal Construct, iar luna aceasta a bifat un contract cu CJ, pentru execuție lucrări de reparații ale teraselor aferente imobilului: Ambulatoriu de specialitate din cadrul Spitalului de Ortopedie, Traumatologie si Recuperare Medicala Eforie Sud.

Euzal Ideal Construct va primi, conform contractului atribuit pe 17 februarie, suma de 313.364.6 lei de la Consiliul Județean.

De ce a fost condamnat Mahir Iuruf

Revenind la Mahir Iusuf, amintim că Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, la data de 12.04.2017, a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpaţii S.C. Eucass SRL şi Iusuf Mahir, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, iar pe 31.05.2017 dosarul a ajuns în instanță, la Judecătoria Constanța. Este vorba despre fetița de 12 ani, care a căzut în gol de la etajul unei clădiri aflate în construcție, care aparține firmei mai sus precizate.

Totul s-a petrecut în noiembrie anul trecut. Mai exact, o minoră de 12 ani și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic, în timp ce se juca! Roxana Maria T. provenea dintr-o familie cu probleme financiare, iar în cursul zilei de 30 noiembrie 2016 se juca pe strada Steagului din municipiu. Nu se știe ce căuta în interiorul unui bloc aflat în construcție, aflat la numărul 56, însă cert este că fata se urcase până la etajul cinci. Într-un moment de neatenție, aceasta a căzut în interiorul clădirii, impactul cu solul fiind atât de puternic, încât leziunile suferite au fost incompatibile cu viața.

Iusuf Mahir a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă și la 3 luni pentru continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente. Instanța a constatat că fapta este concurentă cu o altă condamnare a lui Iusuf Mahir, astfel că, în urma contopirii acestora, inculpatul va executa 2 ani și 9 luni de zile. Pedeapsa se va executa în regim de detenție. Sentința a fost dată pe 21 februarie 2021 și nu este definitivă. Firma Eucass a fost condamnată la pedeapsa amenzii penale de 18000 lei (180 zile amendă penală x 100 lei), pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă și la pedeapsa amenzii penale de 12000 lei, pentru săvârșirea infracțiunii de continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii. Instanța i-a aplicat inculpatei pedeapsa cea mai grea de 18000 lei pe care a sporit-o cu 1/3 din cealaltă pedeapsă stabilită, respectiv 4000 lei, urmând ca firma să plătească amenda penală de 22.000 lei.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303